Ecolo kiest Samuel Cogolati en Marie Lecocq als nieuwe voorzitters

Samuel Cogolati en Marie Lecocq worden de nieuwe voorzitters van de Waalse politieke partij Ecolo. Het duo haalde het voor de andere kandidaat-voorzitters Marie-Colline Leroy en Gilles Vanden Burre met 585 stemmen tegen 228 stemmen.

 

Meer krantenkoppen in België

Europese luchthavens voeren opnieuw strengere regels in voor vloeistof in handbagage

De strenge regels voor vloeistof en gels in handbagage worden vanaf september opnieuw van kracht in alle luchthavens in de Europese Unie. Dat deelt de luchthaven van Frankfurt woensdag mee. In de hele EU zullen reizigers zo voortaan opnieuw verpakkingen van maximaal 100 milliliter mogen meenemen. Ze zullen ook verpakkingen met vloeistof opnieuw moeten inpakken in één doorzichtige plastic zak,

Lees meer »

Joris Hessels reageert op lauwe ontvangst van ‘Café Congé’: “De show hinkt misschien wat te veel op twee benen”

“Ik voel me klaar om mezelf meer als personality te tonen,” zegt Joris Hessels (43). Zo start de acteur deze week als gastheer van ‘Café Congé’ op Play4. Een stille droom van het Canvas-gezicht, maar er wacht hem nog een uitdaging. Voorlopig kan de nieuwe talkshow namelijk nog geen denderende resultaten voorleggen. Van de 118.000 live-kijkers aan het begin, bleven

Lees meer »

Glints, Selah Sue en Alex Agnew blikken terug op optreden met The Atomic Orchestra: “Ik had iets makkelijker kunnen kiezen, maar ik hou van een uitdaging”

Dat heet dan de toon zetten. Klokslag middag verzamelde een elite-club topmuzikanten in de Marquee om er een uurtje lang te vrijen met hun instrument en hun gasten in de rug te blazen. Selah Sue voelde zich ‘gedragen’, Alex Agnew was bloednerveus voor zijn eerste noot en Glints was dan weer blij dat hij niet langer moest zwijgen. “Ik speelde

Lees meer »

Brandweerman trotseert ladder boven overstroming om mensen te redden

Hevige regenval heeft zondag voor zware overstromingen gezorgd in Oxford, Connecticut. Vanuit het Brookside Inn Restaurant waren gasten geëvacueerd naar de tweede verdieping, waar de brandweer hen kwam redden. Uiteindelijk konden ze alle 19 mensen en een hond veilig uit het gebouw halen. De brandweer had daar een effectieve manier voor gevonden: zo moest iedereen via een ladder boven het

Lees meer »

Clasico de los Gigantes met Etienne De Wilde in Wervik

Komende zondag 25 augustus vindt in Wervik de tweede editie van de begeleide wielerrit Clasico de los Gigantes voor wielertoeristen plaats. Ex-prof Patrick Deneut is een van de trekkers van dit initiatief. Hij woont in Altea, nabij Alicante in Spanje. Patrick is er zaakvoerder van fietsbelevingszaak TopBikes. Zijn echtgenote Kathy had destijds een kapsalon in de Geluwesesteenweg.
The post

Lees meer »

Voormalig directeur gevangenis Hasselt pleit voor gebruik van smartphones door gevangenen: “Om vervreemding tegen te gaan”

Het gevangeniswezen gaat nieuwe scanners aankopen om actieve gsm’s te kunnen weren uit de gevangenis, maar de voormalige directeur van de gevangenis in Hasselt vindt dat geen goed idee. Hij pleit net voor het invoeren van smartphones voor gedetineerden, om te voorkomen dat ze die via het illegale circuit binnensmokkelen én om niet te vervreemden van de buitenwereld.

Lees meer »

Tackle: “Het leek alsof de geest van Ronny Deila opnieuw was nedergedaald”

Altijd raak, vlijmscherp, maar fair. Zo tackelen onze huisanalisten Henk Vanhee (Club) en Roel Jacobus (Cercle) week na week de meest opvallende voetbalgebeurtenissen van het afgelopen weekend en werpen ze hun blik op hun volgende thuiswedstrijd. Stevig en zuiver op de bal, zoals een uitstekende tackle hoort te zijn.
The post Tackle: “Het leek alsof de geest van Ronny

Lees meer »