Dertien ritten, twee ritzeges: Jasper Philipsen weer op dreef, Wout van Aert net geen tiende Tourzege ooit

 

Na dertien ritten in deze Tour heeft Jasper Philipsen twee ritzeges beet. “Ik ben blij dat we de pech hebben kunnen omkeren.”

 

Meer krantenkoppen in België

Alwéér is airco van vliegtuig kapot en kan het niet opstijgen: “Er zijn absoluut meer incidenten dan vroeger”

Het einde van een vakantie op het Griekse eiland Zakynthos is voor veel Nederlandse toeristen in mineur geëindigd. Op zowel zondag als maandag bleek de airco van het TUI-vliegtuig waarmee ze huiswaarts moesten keren, kapot te zijn. De passagiers mochten het snikhete toestel niet verlaten. En dat is niet de eerste keer. “Een ernstige situatie”, zegt luchtvaartexpert Ivan Becuwe.

Lees meer »

“Je onderschat wat je lichaam allemaal aankan”: Juliette (24) uit Wevelgem verloor haar hart aan de bergen

De uitgestrekte wilde natuur en het vrijheidsgevoel, daar gaat Juliette Bolen uit Wevelgem steeds weer naar op zoek in de bergen. Als gids in onder andere de Alpen heeft ze op jonge leeftijd al heel wat ervaring opgedaan: haar toekomst ligt dus wellicht niet in het vlakke Wevelgem.
The post “Je onderschat wat je lichaam allemaal aankan”: Juliette (24)

Lees meer »

Blauwe neushoorn duikt op in Pollinkhove

Wie het voorbije weekend door het centrum van Pollinkhove passeerde, zal ongetwijfeld de blauwe neushoorn hebben opgemerkt.
The post Blauwe neushoorn duikt op in Pollinkhove appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zweden gaat 20 procent van bruine beren doden tijdens jaarlijkse jacht

In Zweden is woensdag het berenjachtseizoen van start gegaan. Tot 15 oktober mogen in totaal 486 bruine beren geschoten worden, ongeveer een vijfde van het totale bestand. Dierenrechtenactivisten maken zich zorgen dat de berenpopulatie wordt aangetast en claimen dat de jacht ingaat tegen de beschermde status die de beer in Europa geniet.

Lees meer »

Verkleedpartij van Daan en zingende Alex Agnew: verrassingsact The Atomic Orchestra haalt 10 gastartiesten naar Pukkelpop

De verrassingsact van Pukkelpop 2024 heeft op de tweede festivaldag de Marquee geopend. The Atomic Orchestra werd aangekondigd als een 45-koppig gelegenheidsorkest met gastartiesten. De 2 uitschieters: een verklede Daan en een zingende Alex Agnew in James Bond-sfeer. "De ambitie is er om van The Atomic Orchestra een vervolgverhaal te maken", zegt Pukkelpop.

Lees meer »

Kroatië voert dienstplicht in van twee maanden

Kroatië voert vanaf volgend jaar een dienstplicht voor mannen in. Volgens defensieminister Ivan Anusic gaat het om een periode van twee maanden waarin dienstplichtigen worden opgeleid zodat Kroatië “betere, sterkere en kwalitatievere strijdkrachten” krijgt.

Lees meer »

“Ze pikten er zelfs één in Afrika.” Waarom de Amerikanen met Russische helikopters vliegen

Waarom is er dinsdag een Russische helikopter geland op een weiland in de Verenigde Staten, verschuilden de inzittenden zich in een bos en stegen ze pas de volgende ochtend weer op? Daar weten we het fijne nog niet van. Maar het leert wel dat de Amerikanen nog altijd Sovjet-toestellen gebruiken. Een lang geheim gehouden geschiedenis. Van CIA-agenten die opgepakt werden

Lees meer »

Emily nu wel welkom in Paris? Netflix-serie zorgt voor enorme stijging interesse in Franse taal

De gemiddelde Fransman lijkt niet zo blij te worden van de Netflix-serie ‘Emily in Paris’. Zo zou het onrealistisch en stereotyperend zijn door de overspel-verhaallijn, enorme hoeveelheden stokbroden en baretten en té schone straten in Parijs. Maar tegelijkertijd zorgen deze serie en de Olympische Spelen voor een flinke interessepiek in de Franse taal, zo blijkt uit onderzoek van taalplatform Preply.

Lees meer »

DEBAT VAN DE DAG. Zijn boetes voor ouders van leerlingen die weigeren verantwoordelijkheid te nemen een goed idee?

Ouders die weigeren hun verantwoordelijkheid te nemen, kunnen mogelijk een GAS-boete krijgen. Denk aan onbetaalde schoolfacturen of kinderen die te laat komen of te vaak afwezig blijven. Kortom, ouders die het schoolreglement niet naleven of elke medewerking met de school weigeren. Dat staat in de onderhandelingsnota waarover CD&V, Vooruit en N-VA samenzitten. N-VA dringt er ook op aan dat anderstaligen

Lees meer »