Dermatoloog Steven Devos uit Nieuwpoort lanceert nieuwe politieke partij:‘Samen voor Democratie’ biedt nieuw platform voor vrijheidsliefhebbers

Op 2 juli 2024 markeerde Dr. Steven Devos, een gerespecteerde dermatoloog uit Nieuwpoort, een belangrijke mijlpaal in de Vlaamse politiek met de lancering van zijn nieuwe politieke partij, ‘Samen voor Democratie’ (SVD).

Steven Devos, samen met drie andere voormalige leden van de partij van Dimitri Dedecker, heeft besloten een nieuwe koers te varen na onenigheid over de beperkte vrije meningsuiting binnen hun vorige partij. “Wij vonden dat Dimitri er nogal zijn mening oplegt en dat vrije meningsuiting van de anderen op zijn lijst ‘Gezond Verstand’ tot een minimum wordt beperkt of zelfs actief ontraden,” verklaart Dr. Devos over hun vertrek. Deze ontevredenheid leidde uiteindelijk tot de oprichting van SVD, een partij die zich inzet voor een open dialoog en democratische waarden.

Lancering van SVD

Op de gloednieuwe website van SVD (www.svd.vlaanderen), die begin juli werd gelanceerd, worden de visie en kernwaarden van de partij gepresenteerd. “Wij geloven in een open dialoog met de gemeenschap,” zei Steven Devos tijdens de lancering. “Deze website is niet alleen een showcase van onze ideeën, maar ook een uitnodiging aan alle Vlamingen om met ons in gesprek te gaan en hun stem te laten horen.” Een opvallende functie van de website is het interactieve forum, waar burgers vrijelijk kunnen discussiëren over diverse onderwerpen die de samenleving raken. “Democratie is niet alleen stemmen tijdens verkiezingen,” benadrukt Devos. “Het gaat om actieve betrokkenheid en luisteren naar wat onze burgers te zeggen hebben. Dit forum is een concrete stap in die richting.”

Brug naar de burgers

De partij heeft al mensen bereid gevonden om een SVD-lijst in te dienen in 14 gemeenten, waaronder vanzelfsprekend ook Nieuwpoort. “Met deze website hopen we niet alleen onze boodschap te verspreiden, maar ook een gemeenschap op te bouwen van wakkere mensen die geloven in onze visie voor een rechtvaardiger en inclusiever Vlaanderen,” aldus Dr. Devos.

Kernwaarden

Samen voor Democratie werd in juni 2024 opgericht door enkele Vlamingen, die voorheen op de lijst van kandidaten stonden voor het Nederlandse Forum voor Democratie bij de Europese Parlementsverkiezingen. “We beseffen dat er ook in Vlaanderen veel kiezers zijn, die de standpunten van FVD genegen zijn, maar die dit tijdens de verkiezingen van 9 juni 2024 niet tot uiting konden brengen,” legt Devos uit.

De kernwaarden van SVD omvatten een aantal principes die gericht zijn op het verbeteren van de samenleving. De partij wil lessen trekken uit de corona- en vaccinatieperiode en streeft naar vrede als een fundament voor hun beleid. Klimaatrealisme en directe democratie zijn ook belangrijke pijlers, waarbij SVD pleit voor aanpassingen in de kieswetgeving en het versterken van de soevereiniteit van Vlaanderen. Transparantie in het bestuur is essentieel, evenals het stoppen van massamigratie en het beschermen van privacy en vrijheid van de burgers. De partij benadrukt ook het belang van ons onderwijs en het herstellen van de rechtstaat.

Rechts-conservatief alternatief

Volgens Steven Devos heeft Vlaanderen een rechts, conservatief alternatief nodig dat verder kijkt dan enkel immigratiebeleid. Tijdens de coronacrisis en in de context van de oorlog tegen Oekraïne heeft de Vlaamse politiek volgens hem onvoldoende oppositie laten horen tegen vrijheidsbeperkende maatregelen en het gebruik van belastinggeld voor oorlogssteun. SVD wil deze leemtes vullen met een duidelijke, vredelievende en democratische boodschap.

Met de aankomende lokale verkiezingen in oktober 2024, is SVD klaar om de Vlaamse politieke scène te betreden en een verschil te maken. “Wij nodigen iedereen uit om deel te nemen aan ons forum en bij te dragen aan onze missie voor een beter Vlaanderen. Bezoek www.svd.vlaanderen voor meer informatie en om deel te nemen aan het democratische gesprek,” besluit Dr. Devos.

The post Dermatoloog Steven Devos uit Nieuwpoort lanceert nieuwe politieke partij:‘Samen voor Democratie’ biedt nieuw platform voor vrijheidsliefhebbers is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nu ook petitie tegen herinrichting Leopold II-laan in Oostduinkerke: “Het leeft enorm in de buurt”

Nadat de gemeente vorige week besloot om de herinrichting van de Leopold II-laan in Oostduinkerke ‘on hold’ te zetten na protest, zijn buurtbewoners en handelaars nu ook een petitie gestart. De initiatiefnemers hopen op zo’n 2.000 handtekeningen.
The post Nu ook petitie tegen herinrichting Leopold II-laan in Oostduinkerke: “Het leeft enorm in de buurt” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Transfluvia-bestuurder Philippe Strypsteen (72) overleden

In Oostduinkerke is ondernemer Philippe Strypsteen (72) overleden. Hij was bestuurder van het douane- en transportbedrijf Transfluvia met vestigingen op de transportzone LAR in Rekkem en in Risquons-Tout (Moeskroen). Enkele jaren geleden liet hij de leiding over aan zijn drie zonen. Philippe overleed door een hartfalen. Reanimatie mocht helaas niet meer baten.
The post Transfluvia-bestuurder Philippe Strypsteen (72) overleden

Lees meer »

Federale formatie: Bart De Wever en co hebben drie dagen om de meubelen te redden

Formateur Bart De Wever (N-VA) speelt verlengingen om Vooruit en MR op één lijn te krijgen. Het schoentje knelt bij het fiscale luik van zijn sociaal-economisch basisakkoord. De aandelenbelasting, effectentaks en roerende voorheffing: nu duidelijk wordt waar precies de lasten op grote vermogens omhoog gaan, krabbelen de Franstalige liberalen terug. Toch is er één belangrijke reden waarom MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez

Lees meer »

Liefhebbersvoetbalploeg SK Marke blaast 40 kaarsjes uit: “Op naar een gouden jubileum”

Liefhebbersvoetbalploeg Sportkring Marke bestaat 40 jaar. En dat laten sportief verantwoordelijke Nico Goetbals en zijn maats niet zomaar passeren. Op zaterdag 24 augustus zet SK Marke samen met Oldschool de feestneus op om van ‘Samen 40 jaar SK’ een onvergetelijke dag te maken.
The post Liefhebbersvoetbalploeg SK Marke blaast 40 kaarsjes uit: “Op naar een gouden jubileum” appeared first

Lees meer »

Grotere keuken, veiligere schietstand én afgesloten parkeerzone: 500.000 euro extra kosten aan nieuw Antwerps politiegebouw

Het nieuwe gebouw van de lokale politie van Antwerpen, dat met bijna 300 miljoen euro een van de duurste panden van de stad is, opende een jaar geleden de deuren. Toch lijkt het korps niet helemaal tevreden. Er zijn namelijk ‘aanpassingswerken’ op til, goed voor een half miljoen euro extra kosten. “Het is erg normaal dat er aanpassingen gebeuren na

Lees meer »

Een vrije opvoeding met geheimpjes, verrassingen en één mysterieuze kracht. Geen festival lacht zo mooi als Pukkelpop bij nacht

Elk festival heeft iets. Pukkelpop heeft alles. Maar vooral: Pukkelpop heeft hét. Nog steeds. Het feest in Kiewit beslaat intussen vier dagen en wordt volgend jaar veertig. Vier decennia nieuwe verrassingen en eigenzinnige keuzes. Volwassen met eeuwige acne, kleine geheimpjes en die éne grote kracht. Want waar elders de muziek stopt, start in Pukkelpop de nacht die achter elke zonnebril

Lees meer »