“Canada deed dit al in maart”: de mazelen zijn in opmars, maar Vlaanderen moet vaccinaties beperken

Volwassenen kunnen geen inhaalvaccin meer krijgen tegen het mazelenvirus. Producenten kunnen de vraag niet bijhouden nu het virus aan een opmars bezig is.

 

Meer krantenkoppen in België

PROMOJAGERS SUPERTIP. Fun houdt allerlaatste stockverkoop met kortingen tot 70 procent: “Het is een echte stormloop”

De failliete Belgische speelgoedketen Fun houdt een allerlaatste stockverkoop in het Oost-Vlaamse Sint-Niklaas. Je kan er onder meer speelgoed, tuinmeubelen, zwembaden en schoolspullen kopen met kortingen tot 70 procent. “Het is een echte stormloop”, zegt Gunther Devisch van Promojagers België, die er zijn wekelijkse supertip van maakt voor de lezers van HLN.

Lees meer »

Ze zat amper een maand op de troon en zag haar huwelijk mislukken, maar ook daarna spaarde het leven deze Belgische prinses niet

De Belgische prinses Marie José moest en zou ooit op een buitenlandse troon zitten. Dat was de grote wens van haar vader, koning Albert I. Twaalf jaar na diens tragische dood lukte het haar ook, maar slechts voor een maand. De Italianen stuurden hun ‘meikoningin’ in 1946 in ballingschap. Haar latere leven zou getekend worden door het wangedrag van haar

Lees meer »

KIJK. Robby maakt ‘krasse’ indruk in ‘B&B zoekt lief’: hij wast Patricia’s auto, maar doet dat met schuurspons

“Heel de auto is beschadigd, oh my god.” Het had een aangename verrassing moeten zijn voor B&B-uitbaatster Patricia, waarmee Robby punten zou scoren. Hij heeft Patricia’s wagen volledig schoongemaakt, maar heeft zich wel vergist van spons. “Heeft hij dat nou gedaan met een schuurspons?!”, schrikt Patricia als ze de vele krassen op haar auto ziet.

Lees meer »

“Papa kent mijn naam niet meer”: Elke (16) herademt op kamp voor kinderen met ouders die jongdementie hebben

Elke uit ’s Gravenwezel was één van de deelnemers van het zomerkamp dat de Alzheimer Liga Vlaanderen in Houthulst organiseerde. Ze was amper vier jaar toen bij haar papa jongdementie werd vastgesteld. Vandaag bezoekt Elke hem wekelijks in het woonzorgcentrum. “Bij de minste herinnering ben ik al blij, maar mijn naam kent papa niet meer.”
The post “Papa kent

Lees meer »

IN BEELD. Dit was de openingsdag van Rijvers Festival

De openingsdag van Rijvers Festival in Lievegem zorgde meteen voor een magisch feestterrein. Van kippenvel bij het eerbetoon aan Luc De Vos tot volledig uit het dak gaan met Regi en Linda die eindelijk weer samen op een podium te zien zijn. Dit was de start van Rijvers Festival 2024.

Lees meer »

IN BEELD. Bronzen Noor Vidts gehuldigd in thuisstad Vilvoorde

De afgelopen Olympische Spelen waren goed voor 10 Belgische medailles. Een daarvan was de bronzen medaille die Noor Vidts behaalde in de zevenkamp. Voor die unieke prestatie is ze dan ook gisteren letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet op de Grote Markt. Om haar en haar sportieve succes te vereeuwigen krijgt Vidts van de stad ook een muurschildering cadeau.

Lees meer »