Broers Tom en Wim Vanden Berghe strijden met eigen therapie tegen kinderkanker: “Ik leef met leukemie dankzij nieuwe medicijnen. Nu wil ik anderen helpen”

Ze zijn allebei professor in biomedisch onderzoek en delen dezelfde ambitie: ongeneeslijke ziektes verslaan met hun eigen, baanbrekende therapie. De broers Wim (54) en Tom (47) Vanden Berghe boetseren met de geneeskundige kracht van planten een Trojaans paard dat agressieve kanker kan laten wegroesten. Sinds Tom zelf leukemie kreeg, zijn ze meer dan ooit vastberaden. “Dankzij andere wetenschappers ben ik in leven gebleven. We willen hetzelfde doen voor anderen.” 

Meer krantenkoppen in België

PZ Vlas en organisatie Kamping Kitsch Club nemen veiligheids- en verkeersmaatregelen op en rond festivalsite

Zaterdag 17 augustus, van 12 uur ’s middags tot 24 uur ‘s nachts, vindt op de site van Sportcampus Lange Munte in Kortrijk het Kamping Kitsch Club festival plaats. De organisatie mikt op een uitverkochte editie, goed voor maximum 27.000 bezoekers. Dus nemen politiezone Vlas en de organisatie alvast de nodige veiligheids- en verkeersmaatregelen.
The post PZ Vlas en

Lees meer »

Oostende zoekt ‘Chef Crevette’: wie maakt beste garnaalkroketten?

Met vier zijn ze, de finalisten van de gloednieuwe kookwedstrijd Chef Crevette. De hobbykoks hebben hun eigen manier om de lokale lekkernij te maken en ook hun eigen manier hoe ze ertoe zijn gekomen. De Oostendenaars strijden eind september in een spannende finale. De winnaar krijgt een duoticket voor het Garnaalkrokettenfestival en Rest”O“Cheques ter waarde van 200 euro.
The

Lees meer »

Niels Destadsbader en Siska Schoeters verklappen hun grootste kanshebbers voor ‘Zomerhit’: “Als dat gebeurt, wint die sowieso”

Bij VRT1 barst vanavond de strijd om de ‘Zomerhit’ van 2024 écht los. Niels Destadsbader en Siska Schoeters tekenen ook dit jaar present om liveshows aan elkaar te praten. “Het is gek om te beseffen dat er dit jaar maar twee voorrondes zijn en dan al meteen finale”, vertelt Siska. “Maar VRT heeft beloofd, als alles goed gaat, volgend jaar

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Inwoners van Koersk moeten van Russische overheid datingapps uitschakelen

Het Russische leger heeft dinsdag gemeld dat het de stad New York in de Oost-Oekraïense regio Donetsk heeft ingenomen. Het wordt gezien als een belangrijk logistiek knooppunt voor Oekraïense troepen. Hoewel het Oekraïense militaire offensief dat twee weken geleden van start ging in de Russische regio Koersk veel aandacht krijgt omdat het de gevechten verplaatst naar het grondgebied van Rusland,

Lees meer »

Wijnegem shoppingcenter krijgt grondige makeover van 20 miljoen euro: zo zal nieuw winkelcomplex eruitzien

Binnen ruim een jaar zal Wijnegem shoppingcenter er helemaal anders uitzien. Binnenin dan toch. De plannen voor een verdere uitbreiding lijken van de baan, maar het interieur van het grootste overdekte winkelcentrum van ons land ondergaat haar strafste make-over in 31 jaar. Franse ontwerpers kozen een design in wit, zwart en hout dat Wijnegem de looks van een vijfsterrenhotel zal

Lees meer »

“Ik dacht dat ik aan het dromen was”: jonge Belg Mbangula (20) siert de Italiaanse covers na memorabel debuut voor Juventus

Wat een entree. Jonge Duivel Samuel Mbangula (20) fleurde zijn basisdebuut bij Juventus op met een fraai doelpunt en een assist. De eerste Belgische doelpuntenmaker ooit voor Juve. Hij zette de Oude Dame op weg naar de eerste overwinning van het seizoen, kreeg achteraf lof van trainer Thiago Motta én siert vandaag de covers van de grote Italiaanse sportkranten.

Lees meer »