6 soorten wijn om altijd in huis te hebben

03:00 Met een voorraad van deze wijnen in je kast of je kelder kan je om het even welke gelegenheid of welk gerecht voorzien van de passende drank. 

Meer krantenkoppen in België

Smartphones verboden op Brusselse en Waalse scholen, Vlaanderen volgt niet

De Vlaamse onderwijsverstrekkers zijn niet te vinden voor een algemeen verbod van smartphones op scholen. Ze wijzen erop dat scholen daar zelf over moeten beslissen. 373 Franstalige scholen van het netwerk Wallonie-Bruxelles Enseignement (WBE) zullen het gebruik van smartphones vanaf het begin van het nieuwe schooljaar wel verbieden. Het verbod kadert in de strijd tegen pesten.

Lees meer »

Biden voor het eerst sinds einde kandidatuur op campagne met Harris: “Ik ben te oud”

De huidige president Joe Biden en vicepresident Kamala Harris zijn donderdag voor het eerst samen op campagne getrokken sinds Biden zijn kandidatuur voor de presidentsverkiezingen introk en Harris naar voren schoof als Democratische presidentskandidate. En dat ging gepaard met wat humor. “Ik weet dat ik er maar 40 jaar oud uitzie, maar ik ben een beetje ouder”, aldus Biden.

Lees meer »

Franse cinema verliest icoon: acteur Alain Delon (88) overleden

Alain Delon is op 88-jarige leeftijd thuis overleden in aanwezigheid van zijn kinderen. Dat melden zijn kinderen in een persbericht. Delon brak begin de jaren 60 door met rollen in ‘Plein soleil’ en ‘Il gattopardo’. ‘Le plus beau mec du cinéma Français’ groeide uit tot een icoon van de jaren 60 en 70. Hij acteerde vooral in thrillers en policiers.

Lees meer »

Alleen Justine Ghekiere verdient dat moment van geluk

Voor het eerst trok de Tour de France Femmes naar de rijzige Alpen. De zevende en langste etappe van deze Tour beloofde een veeleisende te worden. 166,4 kilometers, 3000 hoogtemeters en vier kloeke bergpassen scheidden de start in Champagnole van de finish op Le Grand Bornand, al decennia een vertrouwde stek in de Tour de France.

Lees meer »

Betonnen loper moet toegankelijkheid op Transfo-site verbeteren: “Verbinding tussen parking, gebouwen en buitenterreinen”

Binnenkort starten de werken op de Transfosite voor de aanleg van een betonnen loper. Deze moet vooral zorgen voor een betere verbinding tussen de nieuwe parking en de gebouwen. Ook wil de gemeente instappen in een Europees project waarbij heel wat subsidie zou komen voor de groenaanleg van de site.
The post Betonnen loper moet toegankelijkheid op Transfo-site verbeteren:

Lees meer »

‘Prison Break’ in Wortel: hoe konden gedetineerden dagenlang onopgemerkt gat in celmuur maken om te ontsnappen?

De 4 gedetineerden die gisterennacht geprobeerd hebben om te ontsnappen uit de gevangenis van Wortel konden een gat in de muur maken door de verouderde staat van het gebouw. Dat zeggen de liberale en socialistische vakbond. De 4 gevangenen waren door een zelfgemaakt gat in een van hun celmuren gekropen en probeerden daarna over het gevangenishek te klimmen met aan

Lees meer »

Waterlek in Wijnendale na twee dagen eindelijk gevonden: “Nog achttal woningen ondervindt hinder”

Bijna twee dagen na de start van de problemen is het waterlek in Wijnendale gevonden. Het bevindt zich ondergronds in de Wijnendale-Stationsstraat, ter hoogte van de Groene 62. “Een achttal woningen heeft nog geen water”, zegt burgemeester Kristof Audenaert.
The post Waterlek in Wijnendale na twee dagen eindelijk gevonden: “Nog achttal woningen ondervindt hinder” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Schooldirecteurs over GAS-boetes in het onderwijs: “Een boete geven omdat de factuur niet betaald is, is onzinnig”

De GAS-boete doet misschien binnenkort z’n intrede in het onderwijs. Ouders die de schoolfacturen niet betalen, hun kinderen te veel afwezig laten zijn of geen gezonde maaltijden meegeven, zouden zo’n boete riskeren. Het plan ligt alleszins op de tafel van de politici die onderhandelen over de vorming van een Vlaamse regering. Wij vroegen aan drie schooldirecteurs wat ze vinden van

Lees meer »