Zware valpartij dwingt Primoz Roglic tot opgave in de Tour, wat veiligheid weer in opspraak brengt: “Dit is schadelijk voor de Tour”

Iedereen vreesde het en vrijdagmorgen in Agen was het ook zover: Primoz Roglic gaf op in de Tour de France. Zijn tweede valpartij in evenveel dagen was de valpartij teveel. “Dit is heel schadelijk voor de Tour.” 

Meer krantenkoppen in België

Viertal dat aanslag op Antwerpse wijk en NAVO beraamde, krijgt celstraffen tot 15 jaar: “Wilden meerdere personen vermoorden”

De rechtbank van Brugge heeft vier verdachten veroordeeld voor hun deelname aan activiteiten van de terroristische groepering IS. Twee van hen, hadden concrete plannen om aanslagen te plegen op de NAVO, een politiekantoor en bepaalde wijken in Antwerpen. Zij werden veroordeeld tot effectieve celstraffen van acht en vijftien jaar. De twee andere verdachten kregen effectieve celstraffen van vier jaar. De

Lees meer »

Stadsgids Pascal (31) weet eindelijk wie hem in het water duwde en vooral waarom: “Meningen over mijn manier van gidsen blijven verdeeld”

Pascal Gerritsen (31), dé veelbesproken stadsgids uit Brugge, weet twee maanden nadat hij in de Brugse reien werd geduwd eindelijk wie de gemaskerde man is en vooral waarom hij het water in moest. Na vele speculaties over de mogelijke dader, blijkt het nu toch een mede stadsgids te zijn. “Hij wil het erfgoed beschermen”, zegt Gerritsen.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

De school is nu een weekje gestart, maar hier en daar is het nog wat zoeken naar een evenwicht. Ook in kleuterschool De Wetstraat.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ondanks motregen zetten Green Onions Grote Markt in vuur en vlam

Zaterdagavond vanaf 20.30 uur ging het gratis optreden van de populaire rockcoverband Green Onions door op de Grote Markt. Zoals verwacht bracht de medleyband iedereen aan het dansen. De onuitputtelijke energie van zanger Marino Dendooven en de muzikanten was aanstekelijk en leverde de band een eensgezinde ‘we want more’ op van het publiek.
The post Ondanks motregen zetten Green

Lees meer »

Scouts Parsifal Rumbeke opent nieuw werkjaar

De zomervakantie is voorbij. Naast de opening van de scholen is er ook de opstart van de verschillende Rumbeekse jeugdbewegingen. Scouts Parsifal bijt de spits af. Ze houden hun jaarlijkse groepsfeesten op vrijdag 6 en zaterdag 7 september op hun thuisbasis in de Koestraat.
The post Scouts Parsifal Rumbeke opent nieuw werkjaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rhodesgoed fiets- & wandeltweedaags lokte vorig jaar meer dan 6.000 deelnemers: “Kinderzoektocht is nieuw”

In het weekend van 21 en 22 september vindt voor de zesde keer de Rhodesgoed fiets- & wandeltweedaagse plaats. Vorig jaar mochten de organisatoren ruim 6.000 deelnemers ontvangen. En bij goed weer worden er opnieuw zoveel verwacht.
The post Rhodesgoed fiets- & wandeltweedaags lokte vorig jaar meer dan 6.000 deelnemers: “Kinderzoektocht is nieuw” appeared first on KW.be.

Lees meer »

N-VA wil dat Provincie zich voortaan enkel nog focust op haar kerntaken

N-VA West-Vlaanderen heeft haar kandidaten voor de provincieraadverkiezingen in de drie kieskringen voorgesteld. De kieskring Brugge-Torhout-Oostkust presenteert zich aan de kiezer met de voormalig Blankenbergse burgemeester Daphné Dumery als lijsttrekker. Lijstduwer is Axel Ronse, tevens lijsttrekker en kandidaat-burgemeester in Kortrijk en federaal parlementslid. Hij heeft ook een sterke verwevenheid met Brugge.
The post N-VA wil dat Provincie zich voortaan

Lees meer »

Vier wagens beschadigd nadat auto wellicht door rood licht rijdt in Koksijde, vrouw (86) naar ziekenhuis

Op het kruispunt van de Zeelaan met de Robert Vandammestraat in Koksijde raakten vier auto’s maandagmiddag beschadigd door een verkeersongeval. Dat gebeurde vermoedelijk nadat een wagen door het rode licht was gereden. Een 86-jarige vrouw werd met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
The post Vier wagens beschadigd nadat auto wellicht door rood licht rijdt in Koksijde, vrouw (86) naar

Lees meer »

Brasserie van Rachel Hazes in de problemen door coronabesmettingen

Rachel Hazes (54) zit momenteel met de handen in het haar. Het personeel in haar horecazaak, ‘Casa Hazes’, is getroffen door corona, waardoor ze noodgedwongen de deuren al om 17.00 uur moet sluiten. “Met pijn en verdriet moeten we mededelen dat de brasserie vanaf morgen tot 24 september alleen van 10.00 uur tot 17.00 uur open zal zijn”, laat ze

Lees meer »