Zestigtal mensen vermist na zware aardverschuiving in Nepal

In Nepal worden een zestigtal mensen vermist nadat twee bussen vrijdag door een aardverschuiving werden meegesleurd in de rivier Trishuli. Dat hebben de plaatselijke autoriteiten gezegd. Drie inzittenden konden tijdig de voertuigen verlaten alvorens die in het water terechtkwamen. Zij werden opgenomen in het ziekenhuis.

 

Meer krantenkoppen in België

Oostendse Alina Mina (2) komt in water terecht en overlijdt in Nederland: “Ik riep nog dat ze wakker moest worden, maar ze reageerde niet meer”

Vrijdagmiddag raakte een tweejarig meisje uit Oostende vermist in de Nederlandse gemeente Nieuwkoop. Het meisje werd na een grote zoekactie levenloos teruggevonden in een sloot in de nabijheid van het huis van de ouders van Belal Ghairat (38), de papa van het meisje. De man was er met zijn gezin op familiebezoek. “Met haar dood verdween een stuk van ons

Lees meer »

Onze analiste Kim Gevaert over boost van het openingsweekend: “Andere atleten gaan hierop voort willen surfen”

Twéé medailles in het openingsweekend, daar staat ook onze analiste Kim Gevaert van te kijken. Ze is ervan overtuigd dat het eremetaal van Evenepoel en Van Aert voor een superboost bij heel Team Belgium zal zorgen. “Je wordt als team uiteindelijk afgerekend op het aantal medailles. Nu er al twee binnen zijn, zal er toch opgelucht zijn gereageerd.”

Lees meer »

Mysterieuze weldoenster laat al haar huizen na aan huurders: “Dat er in deze tijd zulke lieve mensen bestaan, is hartverwarmend”

Bram Brekelmans kan zijn geluk niet op. De eigenares van zijn woning, die in februari op 87-jarige leeftijd overleed, heeft hem zijn huurwoning geschonken. Over twee weken bevestigt hij met een handtekening het legaat en mag hij zich eigenaar noemen van de twee-onder-eenkapwoning in het Limburgse Vaals. En hij is waarschijnlijk niet de enige in het dorp die een complete

Lees meer »

Rudy Van Nieuwenhove opent eigen kunstgalerie in Kortrijk

Op 29 augustus opent kunstenaar Rudy Van Nieuwenhove officieel zijn eigen galerie ART RVN Hove. Hij toont er nieuw eigen werk en werken van (inter)nationale kunstenaars. “Ook andere kunstenaars zijn hier welkom.” De nieuwe kunstgalerie in de Kasteelstraat 29A kan nu al dagelijks bezocht worden.
The post Rudy Van Nieuwenhove opent eigen kunstgalerie in Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaamse regering zet licht op groen voor belangenconflict over Boeing-vliegtuigen DHL

De Vlaamse regering heeft vrijdag via een elektronische procedure het licht op groen gezet voor een belangenconflict in de Boeing 777-kwestie. Het belangenconflict komt er op voorstel van uittredend minister van Vlaamse Rand Ben Weyts. Volgens de N-VA-minister verspreidde de federale minister van Mobiliteit, Georges Gilkinet (Ecolo), onlangs “heimelijk” een nieuwe instructie waardoor de Boeing 777-toestellen niet meer mogen landen

Lees meer »