Zes keer meer C-attesten in het beroepsonderwijs dan in het aso

Voor 20.084 middelbare scholieren eindigde het schooljaar in mineur: met een C-attest in de boekentas zijn ze verplicht om na de zomervakantie opnieuw in hetzelfde jaar te starten als op 1 september vorig jaar. Dat blijkt uit de cijfers van het Agentschap voor Onderwijsdiensten (Agodi). Opvallend: in het beroepsonderwijs zijn er zes keer meer zittenblijvers dan in het algemeen secundair onderwijs, schrijft Het Laatste Nieuws.

 

Meer krantenkoppen in België

Gwendolyn Rutten reageert na de zware kritiek: “Ik, een postjespakker? Ik heb net een mooi loon en chauffeur laten gaan”

Als politieke stoelendans een olympische discipline was, haalde Gwendolyn Rutten (Open Vld) het goud binnen. Negen maanden na haar onwaarschijnlijke comeback naar de nationale politiek en haar tumultueuze aantreden als Vlaams minister, stopt ze ermee. Ze kiest voor de sjerp in Aarschot – 2,5 maand voor de lokale verkiezingen. Dat valt niet goede aarde, ook niet bij haar partij. “Ik

Lees meer »

Daniel en Andrea vieren diamanten huwelijksjubileum

In het gemeentehuis is het diamanten huwelijksjubileum van Daniel Vandenbroucke (87) en Andrea Devlaemynck (82) gevierd. Het koppel woont in de boulevard in Dentergem. Daniel kwam in 1964 in Dentergem wonen. Hij werd er veldwachter en bleef dat tot aan zijn pensioen in 1998. (foto vadu)
The post Daniel en Andrea vieren diamanten huwelijksjubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wanneer sport politieke belangen overstijgt: de podiumselfie tussen Noord- en Koreaanse tafeltennissers die gretig gedeeld wordt

De meest spectaculaire foto van deze Spelen is dan misschien wel voor de ‘vliegende Braziliaanse surfer’ Gabriel Medina, de tafeltennissers van Noord- en Zuid-Korea doen een gooi naar de meest ‘vredevolle foto’ van de Spelen. Beide landen verkeren technisch gezien nog steeds in oorlog met elkaar – er is nooit officieel vrede gesloten. Dat hield de gemengde tafeltennisploegen van Noord-

Lees meer »

Danny Saey en Jodith Albarico organiseren ‘Kunst op mijn adres’: “Weerspiegel mijn levensloop in de werken die ik schilder”

Danny Saey (66) en zijn vrouw Jodith Albarico (36) maken zich op voor een eerste editie van ‘Kunst op mijn adres’ in Beernem. 25 jaar lang organiseerde Danny met zijn drie broers in Sint-Joris de expo ‘Kijken naar Kunst’ tijdens de septemberkermis. Zeven jaar na de laatste editie en na een bijzondere levensloop, is Danny met zijn vrouw klaar voor

Lees meer »

Stranduitbater Christoph (54) zocht en vond vermist Brugs meisje (11) in Knokke-Heist

Bijna twee uur was er van een 11-jarig meisje uit Brugge geen spoor nadat ze woensdag in zee ging in Knokke-Heist. De hulpdiensten vreesden zelfs voor een rampscenario, tot een verlossend telefoontje kwam van stranduitbater Christoph Trio (54)… vijf kilometer verderop. Samen met zijn personeel en enkele klanten ging hij mee op zoek naar het meisje. “Plots zagen we haar

Lees meer »

Dorpscentrum in De Klijte krijgt veilige fietsoversteek

Er wordt vanaf 12 augustus een verhoogd verkeersplateau aangelegd op de Dikkebusseweg (N375) in het dorp De Klijte in Heuvelland, ter hoogte van de lagere school. Dat laat Agentschap Wegen en Verkeer weten. Het plateau moet ervoor zorgen dat weggebruikers hun snelheid minderen en enkel beurtelings door kunnen rijden bij het naderen van de school.
The post Dorpscentrum in

Lees meer »

Waterkwaliteit van Seine blijft zorgwekkend, triatleet Marten Van Riel accepteert noodscenario niet: “Zonder zwemmen twijfel ik of ik wel zou meedoen”

Minder dan 36 uur voor de start van de triatlon bij de mannen is de waterkwaliteit van de Seine nog steeds zorgwekkend. Zondag werd een geplande training alvast afgelast. Al zijn de vooruitzichten voor dinsdag beter, het noodscenario van een duatlon komt weer om de hoek kijken. En daar zijn de Belgen niet over te spreken.

Lees meer »

“Bezoek van deskundige alleen al kostte 125.000 euro”: bekende radiostem raakte dakloos door verzekeringsgeschil

“Ik vraag me af hoe mijn leven er zonder die ramp uitgezien zou hebben”, zegt radiostem Els De Craecker (48), bekend van JOE en Nostalgie. Na graafwerken op een aanpalend terrein verzakte haar huis, waarop heel wat miserie begon. Het 14 jaar aanslepende verzekeringsdossier deed de dakloze Els in een zware depressie belanden en uiteindelijk eindigde ze in een camper.

Lees meer »

Gigantische bosbranden teisteren Canada en VS: waar zijn de grootste brandhaarden? En hoe zijn de branden ontstaan?

Brandweerlieden in Canada en de Verenigde Staten proberen al dagenlang verschillende bosbranden onder controle te houden. Koelere temperaturen en meer vochtige lucht kunnen helpen in de strijd, maar "mogelijk zullen enkele brandhaarden nog maanden doorgaan". Hoe groot is de schade tot nu toe? En hoe zijn de branden ontstaan? Enkele vragen en antwoorden op een rijtje.

Lees meer »