“Zelfs de grootste liet zich vangen”: Michel Wuyts over de weldoordachte strategie van Visma-Lease a Bike

De Ronde van Frankrijk is over halfweg, de tweestrijd tussen Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard woedt volop. Onze wieleranalist Michel Wuyts ziet hoe Team UAE al meermaals in de val van Visma-Lease a Bike heeft getrapt: “Zeeman en de zijnen gebruiken de strategie van de uitlokking, de opruiing. En het jonge geweld rond Pogacar trapt daar blind in.” 

Meer krantenkoppen in België

Rellen in Southport na wake voor slachtoffers van steekpartij: 39 politie-agenten gewond

Bij rellen in het Noord-Engelse Southport zijn 39 agenten gewond geraakt, na een wake voor de 3 jonge slachtoffers van de steekpartij. Agenten liepen onder meer breuken, snijwonden en hersenschuddingen op. De daders zijn aanhangers van het extreemrechtse, anti-islamitische English Defence. Die vermoeden dat de verdachte van de steekpartij een asielzoeker is, wat door de politie ontkend wordt.

Lees meer »

Antwerpse wegpiraat verstopt autosleutel in zijn onderbroek

De lokale politie van Antwerpen heeft een man betrapt die allerlei gevaarlijke verkeersmanoeuvres uithaalde. Hij reed onder meer door het rode licht en tegen de rijrichting in en vormde zo een gevaar voor voetgangers en fietsers. Toen de politie hem aansprak, ontkende hij dat hij met de auto had gereden. Tot de agenten de autosleutel in zijn onderbroek vonden.

Lees meer »

Ongeloof in thuisstad Meesseman na onverwacht olympisch verlies: “Nu moeten we stunten tegen de States”

“Gaan we nog in Parijs geraken?” Na het onverwacht verlies van de Belgian Cats op de Spelen heerste ongeloof in de kantine van het Iepers sportcentrum, waar de olympische matchen worden getoond op groot scherm. “Dit is de teleurstelling waar we voor vreesden”, zegt mama Mestdagh.
The post Ongeloof in thuisstad Meesseman na onverwacht olympisch verlies: “Nu moeten we

Lees meer »

‘The Great Rotation’ is het nieuwe buzzword op de beurs: wat betekent het? En hoe speel je er als belegger op in?

Is de tijd van big tech voorbij op de beurs? De aandelenkoersen zijn in de ban van ‘The Great Rotation’, ofwel ‘De Grote Ommezwaai’. Maar waarover gaat het nu precies? Waarom gaan techaandelen de laatste dagen achteruit? En hoe kan je er als kleine belegger op inspelen? “Van deze aandelen kan je de komende jaren een mooi rendement verwachten, al

Lees meer »

Meer dan 100 gewonden wanneer trein ontspoort na botsing met truck die nog snel overweg probeerde over te steken

Tientallen passagiers zijn maandag gewond geraakt toen de trein waarmee ze naar het Russische Adler reisden tegen een vrachtwagen botste die een overweg in de regio van Wolgograd overstak. Door de harde klap ontspoorde de trein, kantelden negen treinwagons en werd en de cabine van de truck meters ver weggeslingerd. Minstens drie mensen raakten zwaargewond, het is niet duidelijk of

Lees meer »

Man achter aanslagen 11 september wil schuld bekennen in ruil voor levenslange celstraf: komt er eindelijk een proces?

Khalid Sheikh Mohammed, het brein achter de aanslagen van 11 september 2001, heeft beslist om schuld te bekennen. Waarom doet hij dat nu pas, meer dan twintig jaar na datum? Zal hij het beruchte gevangenenkamp Guantánamo Bay, waar hij nog steeds opgesloten zit, ooit mogen verlaten? “Tijdens de ontelbare folteringen heeft hij gelijk wat bekend”, zeggen zijn advocaten.

Lees meer »

Parket onderzoekt vijf klachten tegen Franse ex-nieuwsankerman Patrick Poivre d’Arvor wegens seksueel misbruik

Het parket van Nanterre zal vijf klachten met burgerlijke partijstelling tegen Patrick Poivre d’Arvor, een bekende ex-nieuwslezer in Frankrijk onderzoeken. De man voormalige TF1-presentator wordt al jaren door tientallen vrouwen beschuldigd van verkrachting, maar klachten werden tot nog toe geseponeerd omdat de zaken verjaard waren en er onvoldoende bewijzen voorhanden waren.

Lees meer »

Politie komt met anti-drugscampagne naar Festival Dranouter: “Bij controles testen bestuurders vaker positief op drugs dan op alcohol”

In de zuidelijke Westhoek worden dit jaar een pak meer mensen betrapt op drugs achter het stuur. De politie lanceert nu een campagne op Festival Dranouter. “Omdat ons doelpubliek eerder bij de jongere mensen zit, maar natuurlijk gelden de regels voor iedereen.”
The post Politie komt met anti-drugscampagne naar Festival Dranouter: “Bij controles testen bestuurders vaker positief op drugs

Lees meer »

Bulgaarse prinses Kalina reageert voor het eerst op opmerkelijke transformatie: “Haar aderen lijken wel stroomkabels”

“Wat is er met haar gebeurd?” Royaltyfans raken niet uitgepraat over de metamorfose van prinses Kalina (52), dochter van de laatste koning van Bulgarije. Over de curieuze vorm van haar neus waren er al veel vragen, maar nu hebben ook haar wel heel gespierde armen en uitgesproken aderen de aandacht getrokken. “Het resultaat van een rigoureuze levensstijl”, reageert Kalina zelf

Lees meer »