Zeezwemmen in Knokke-Heist gaat niet door wegens slechte weersvoorspellingen

Tegenvaller voor de vele sportievelingen die vandaag (vrijdag) in zee zouden springen in Knokke-Heist. Door het slechte weer is beslist om het zeezwemmen niet te laten plaatsvinden.

Het Zwemcriterium van de Kust is een regelmatigheidscriterium voor open water zwemmers om het zwemmen in open water aan te moedigen. Het criterium bestaat uit 8 wedstrijden die plaatsvinden in de maanden juli en augustus.

Vrijdag zou Knokke-Heist dus aan de beurt zijn, maar dat gaat niet door. “Na overleg met alle betrokken partijen is de beslissing genomen”, zegt het gemeentebestuur. “De huidige omstandigheden en de voorspellingen voor deze avond zijn helaas niet van die aard om een veilige organisatie te kunnen garanderen.”

“De veiligheid van de deelnemers primeert meer dan ooit bij deze organisatie. Er is geen reservedatum voorzien. De deelnemers die zich op voorhand hebben ingeschreven, zullen eind volgende week hun geld terug gestort krijgen.”

(MM)

The post Zeezwemmen in Knokke-Heist gaat niet door wegens slechte weersvoorspellingen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Venezolaanse kiescommissie bevestigt omstreden herverkiezing Maduro

De Venezolaanse kiescommissie heeft vrijdag bevestigd dat president Nicolas Maduro is herkozen voor een derde termijn met 52 procent van de stemmen. Dat resultaat gaat lijnrecht in tegen de oppositie die beweert dat Edmundo Gonzalez de verkiezingen heeft gewonnen met een overtuigende meerderheid. Ook internationaal groeit de kritiek.

Lees meer »

Zomerschool Wasko Piccolo opent op 12 augustus opnieuw de deuren: “Goed voorbereid naar school”

Twee volle maanden vakantie is lang. Zomerschool Wasko Piccolo in Wielsbeke wil daarom kinderen uit het lager onderwijs op een vlotte manier voorbereiden op het volgende schooljaar. Bestuurder Jan De Potter en begeleider Dustin Debouver kijken uit naar 12 augustus wanneer de zomerschool van start gaat.
The post Zomerschool Wasko Piccolo opent op 12 augustus opnieuw de deuren: “Goed

Lees meer »

Bosbrand in Californië in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste ooit in de Amerikaanse staat

De snel om zich heen grijpende bosbrand in het noorden van Californië is in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste ooit in de Amerikaanse staat. Tot overmaat van ramp is voorlopig “0 procent” van de vuurzee onder controle, ondanks inspanningen van ongeveer 2.500 mensen, meer dan een dozijn helikopters en tal van blusvliegtuigen, aldus de lokale autoriteiten.

Lees meer »

EXCLUSIEF. “Ik hield mijn overleden man in mijn armen en beloofde hem dat ik Parijs zou halen”: het verhaal achter de handschoenen van deze Belgische amazone

Haar veel te jong gestorven echtgenoot Gregoire Naslin (39), papa van haar twee dochters, had geen mooier eerbetoon kunnen krijgen. Want na haar dressuuroefening op de Olympische Spelen stak de Waalse amazone Larissa Pauluis (44) haar handpalmen in de lucht en kon de hele wereld zien wat ze aan hém had geschreven: “Ik heb het je beloofd. En ik heb

Lees meer »

Flower Café voortaan in nieuw pand in stadscentrum

In de Boterstraat 25 openden Waheed Kaware (35) en Amira Abu Issa (25) Flower Café. Na een jaar in de Tempelstraat, komen ze nu in een uitgebreider pand terecht, waar ze ook hun kaart uitbreiden met verschillende Belgische en Arabische specialiteiten.
The post Flower Café voortaan in nieuw pand in stadscentrum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Familie Arthur De Sloover kijkt uit naar ontknoping olympisch hockeytornooi: “Dit zijn echt fantastische momenten om te beleven”

Volgende week donderdag kunnen de Red Lions zichzelf opvolgen als olympisch kampioen. Bij onze nationale hockeyheren ook één West-Vlaming: Arthur De Sloover. De dichte familieleden van de 27-jarige Kortrijkzaan zijn er in Parijs bij om hun held te (onder)steunen. Zeggen vader, moeder en vriendin in koor: “Dit zijn echt fantastische momenten die we mogen beleven.” Na de 2-6-overwinning tegen Australië

Lees meer »

Ouders van 110m-hordeloper Michael Obasuyi kijken uit naar de Olympische Spelen: “Bijzonder trots op zijn doorzettingsvermogen”

Drie jaar na zijn olympisch debuut in Tokio is Michael Obasuyi (24) er straks ook bij op de Spelen in Parijs. Een enorme opsteker na jarenlang blessureleed. “Mijn man en ik zijn bijzonder trots op het doorzettingsvermogen van onze zoon”, benadrukt mama Caroline Decuyper.
The post Ouders van 110m-hordeloper Michael Obasuyi kijken uit naar de Olympische Spelen: “Bijzonder trots

Lees meer »

Vlaamse regering zet licht op groen voor belangenconflict over Boeing-vliegtuigen DHL

De Vlaamse regering heeft vrijdag via een elektronische procedure het licht op groen gezet voor een belangenconflict in de Boeing 777-kwestie. Het belangenconflict komt er op voorstel van uittredend minister van Vlaamse Rand Ben Weyts. Volgens de N-VA-minister verspreidde de federale minister van Mobiliteit, Georges Gilkinet (Ecolo), onlangs “heimelijk” een nieuwe instructie waardoor de Boeing 777-toestellen niet meer mogen landen

Lees meer »