Zal Biden na zijn laatste speech aanblijven? Onze Amerika-correspondent analyseert

“Dit gevecht kan hij niet winnen”. Met dat idee zat Greet De Keyser, Amerika-correspondent voor VTM NIEUWS en HLN, en de rest van de journalisten op de persconferentie van president Joe Biden te wachten. En wachten moesten ze. Met meer dan een uur vertraging verscheen Biden op het podium. Hoe heeft hij er écht van afgebracht? De Keyser analyseert de speech waar de hele wereld naar uitkeek. 

Meer krantenkoppen in België

“Je voelt de adrenaline door je lichaam gieren”: Jeroen en Elisa jagen op tornado’s in de VS

Dezer dagen kan je in de bioscoop kijken naar ‘Twisters’ – het vervolg van de natuurrampenfilm uit 1996 – maar voor twee West-Vlaamse storm chasers is het verhaal allesbehalve fictie. Met niet minder dan veertig tornado’s op hun conto, weten Jeroen Vanheers (38) uit Oostkamp en Elisah Vanhee uit Beernem (35) als geen ander hoe het voelt om, dikwijls met

Lees meer »

VS sluit deal met vermoedelijk brein achter 9/11

De Pakistaanse jihadstrijder en Al Qaeda-lid Khalid Sheikh Mohammed, het vermoedelijke brein achter de aanslagen in de Verenigde Staten op 11 september 2001, heeft in de VS samen met twee medebeschuldigden een vonnisafspraak aanvaard. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Defensie woensdag bekend in een korte mededeling.

Lees meer »

Frankrijk lijdt gezichtsverlies na “schande” rond vervuilde Seine: “Dit is een enorme mentale klap voor de atleten”

Maandenlang probeerden de Fransen iedereen te overtuigen dat het goed ging komen, maar vanochtend kwam dan toch het onvermijdelijke bericht: de Seine is te vervuild om in te zwemmen. De Olympische triatlon is uitgesteld en het is nog maar de vraag of hij überhaupt nog zal doorgaan. Een beslissing met grote impact op alle betrokken actoren.

Lees meer »

KIJK. Weg koninklijke stijfheid: Willem-Alexander en Máxima vieren al dansend prestaties van olympische atleten

Dat hij geen stijve vorst is, maar wel ‘een man van het volk’ heeft Nederlandse koning Willem-Alexander al vaker bewezen. Samen met koningin Máxima vertoeft hij in Parijs om de Nederlandse atleten aan te moedigen tijdens de Olympische Spelen. En dat hij daarbij de strikte protocollen al eens naast zich neerlegt, bewijst deze video. Het koningspaar springt uitbundig mee met

Lees meer »