Werken voor megabordeel ‘Hangar d’Amour’ in Oostende zijn gestart: “We gaan in overleg met sekswerkers om de nodige input te krijgen”

De ruwbouwwerken aan Hangar 1 zijn begonnen. In het historische pand, dat bijna 120 jaar oud is en in de Oostendse haven ligt, komt er niet enkel een restaurant, evenementenlocatie, dakterras en kantoorruimte, maar ook een zogenaamd ‘megabordeel’ of sekswerkruimte met 36 kamers. In oktober zal het mogelijk zijn om de werf te bezoeken.

Hangar 1, een neoclassicistisch pakhuis met twee verdiepingen in de Oostendse haven, staat al enkele jaren te verkommeren. Er waren de voorbije decennia heel wat verschillende invullingen van discotheken tot de voedselbedeling. De toekomstige invulling is echter iets opvallender. Bedoeling is om hier sekswerkers, die momenteel nog in de wijk Hazegras te vinden zijn, onder te brengen in een megabordeel naar het voorbeeld van Villa Tinto in Antwerpen. Het is ook dezelfde ontwikkelaar die de werken uitvoert.

In overleg

“In Hangar d’Amour zullen 36 kamers voorzien worden aan de linkerkant van het gebouw”, vertelt Franky De Coninck van DC Bouw. “Er is momenteel dezelfde capaciteit in de wijk Hazegras, maar omdat hier een nieuwe stadsontwikkeling komt, moeten de sekswerkers verplaatsen. Vanaf juni 2025 zullen zij hier terecht kunnen. Tot nu toe hebben we ons vooral bezig gehouden met de bouwwerken, maar we zullen nu ook in overleg gaan met de mensen zelf. In Antwerpen is het gebouw er ook gekomen in samenspraak met de sekswerkers zelf. Zij hebben soms belangrijke input over hoe alles er moet uitzien. Dat alle kamers in Villa Tinto bijvoorbeeld rood geverfd zijn, komt er op hun vraag. Blijkbaar doen rode muren het menselijke lichaam het meeste eer aan. Ook de hoogte van de matras doet er toe tot de hoogte van de lavabo. Om die input te krijgen, hebben we overleg nodig. Tegelijkertijd hebben ze ook zelf heel veel vragen, merken we.”

Extra invulling

Naast Hangar d’Amour komt er ook nog een extra invulling. “Het gebouw is te groot om hier enkel sekswerkers onder te brengen. Het is ook wenselijk om een gemengd publiek aan te trekken naar de site. Er komt daarom ook een microbrouwerij met restaurant, een evenementenruimte en kantoren voor havengebonden activiteiten. Helemaal boven komt er een rooftopbar.”

Opendeur

Momenteel zijn de ruwbouwwerken bezig. “De gevels staan er nog, terwijl de binnenkant afgebroken wordt en het betonnen skelet opgebouwd wordt. Tegen oktober zal dit vorm krijgen en kunnen mensen komen kijken tijdens Open Wervendag op 6 oktober. In Antwerpen hebben we bij de bouw van Villa Tinto ook de deuren opengezet en toen hadden we totaal onverwacht 20.000 bezoekers. Het zullen er nu misschien niet zoveel zijn, maar we verwachten toch wel wat kijklustigen en op die manier kunnen mensen het project beter leren kennen. We zien dat er heel wat vragen binnenkomen en daarom zetten we deuren van de werf graag al eens open.”

The post Werken voor megabordeel ‘Hangar d’Amour’ in Oostende zijn gestart: “We gaan in overleg met sekswerkers om de nodige input te krijgen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Cercle Brugge huurt Duitse spits Paris Brunner voor seizoen van AS Monaco

Paris Brunner verdedigt dit seizoen de clubkleuren van Cercle Brugge, zo bevestigt de Vereniging vrijdag via zijn website. Cercle huurt de spits voor een seizoen van zusterclub AS Monaco, dat hem tevens vrijdag overnam van Borussia Dortmund.
The post Cercle Brugge huurt Duitse spits Paris Brunner voor seizoen van AS Monaco appeared first on KW.be.

Lees meer »

Festivalgangers vinden verloren voorwerpen terug dankzij Pukkelpop: “Amai, ik ben écht zo blij”

Uw sleutels, lief of gsm kwijt? Dan heeft Pukkelpop een heuse ‘lost & found’ op hun site. Verloren items die worden binnengebracht, hopen zo op een rechtmatige terugkeer naar hun baasje. Van de 550 items die dit jaar al werden teruggebracht, belandden 230 terug bij de eigenaar. “Toen we onze autosleutels terugkregen, werden we emotioneel”, vertellen Nederlanders Marcel en Nella.

Lees meer »

Cercle Brugge delft het onderspit tegen ongeslagen OHL

OHL heeft zondag zijn ongeslagen status in het nieuwe seizoen van de Jupiler Pro League behouden. De Leuvenaars gingen voort op hun goede seizoensstart – waarin het punten pakte tegen RSC Anderlecht, Genk en Beerschot – en boekten in eigen huis een 1-1 gelijkspel tegen Cercle Brugge.
The post Cercle Brugge delft het onderspit tegen ongeslagen OHL appeared first

Lees meer »

Sverre De Witte (16) naar wereldkampioenschap in Peru: “Alles is begonnen op de vriendjesdag van de judoclub”

Zaterdag vertrekt de 16-jarige judoka Sverre De Witte naar het wereldkampioenschap judo in Peru. In de categorie tot 50 kg wacht de cadet weer een zware opdracht, aangezien hij geen reekshoofd is. De ambitie is daarom niet minder: net als op de Europese kampioenschappen wil hij minstens één kamp winnen.
The post Sverre De Witte (16) naar wereldkampioenschap in

Lees meer »

LIVE VUELTA. Peloton nadert tijdens klim van eerste categorie op vluchters, Van Aert: “Verwacht er niet te veel van”

Wout van Aert kwam gisteren enkele millimeters tekort voor zijn tweede ritzege in de Vuelta. Vandaag krijgt onze landgenoot al een nieuwe kans. De renners krijgen in totaal zo’n drieduizend hoogtemeters voor de wielen geschoven. De aankomst ligt op de Alto de las Abejas (9,3 km aan 4%). Ideaal terrein voor aanvallers en punchers dus. Naast Van Aert zal ook

Lees meer »