Wapen ontdekt voor bezoek van paus aan Italiaanse Triëst

In het station van het Italiaanse Triëst is zaterdag, aan de vooravond van het bezoek van de paus op 7 juli, een koffer met een wapen achtergelaten. Dat meldt de Italiaanse openbare omroep RAI. Het is niet duidelijk of er een link is met het bezoek van paus Franciscus.

 

Meer krantenkoppen in België

3.000 toeschouwers voor de jaarlijkse Boetprocessie in Veurne

Het mooie weer heeft veel volk naar Veurne gelokt voor de jaarlijkse Boetprocessie. De organisatoren schatten dat er 3.000 toeschouwers waren. In de Boetprocessie beeldden 850 mensen het lijdensverhaal van Jezus Christus uit en ook enkele taferelen uit de Bijbel. In navolging van Christus droegen 70 anonieme boetelingen met een kap over hun gezicht een zwaar houten kruis op hun

Lees meer »

In het hoofd van Kamala Harris: “Ooit legde ze een rechter zo hard op de rooster dat enkel nog een stotterende schooljongen overbleef”

Ze vallen nog amper bijeen te vegen, de scherven van alle glazen plafonds die Kamala Harris (59) al heeft verpulverd. Maar wie is de “sluwe en spitsvondige” uitdaagster van Donald Trump écht? Ze legde een rechter eens zo hard op de rooster dat enkel nog een stotterende schooljongen overbleef en hoe ze reageerde op het huwelijksaanzoek van haar man zegt

Lees meer »

Kan Ozempic helpen om te stoppen met roken? “Het zou de dopaminestoot kunnen verlagen die nicotine in de hersenen uitlokt”

Het actieve bestanddeel van het diabetesmedicijn Ozempic, semaglutide, helpt om gewicht te verliezen en volgens een nieuwe studie zou het mogelijk ook helpen om te stoppen met roken. Al zijn specialisten nog voorzichtig. Er zijn aanwijzingen dat het middel ook kan helpen van andere verslavingen verlost te raken. “Maar vooralsnog is het niet raadzaam Ozempic voor te schrijven als rookstopmiddel.”

Lees meer »

Alternatief24 in Bredene stelt laatste vier kandidaten voor

Alternatief24, dat zich bij de komende gemeenteraadsverkiezingen als grootste uitdager van de huidige Vooruit/CD&V-meerderheid wil aandienen, heeft de laatste vier namen voor zijn kieslijst bekendgemaakt. Meest opvallende is die van Tania Janssens, voormalig gemeente- en provincieraadslid voor sp.a/Vooruit.
The post Alternatief24 in Bredene stelt laatste vier kandidaten voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Montmartre míjn klim? Geen idee, ik zie het wel”: zeven redenen waarom Mathieu van der Poel in alle rust toeleeft naar wegrit

De regerende wereldkampioen wielrennen op de weg die zich één jaar later ook tot olympisch kampioen kroont? Het gebeurde nooit eerder. Mathieu van der Poel heeft zaterdag tijdens de wegrit in Trocadéro een afspraak met de geschiedenis. Qua focus en innerlijke rust scoort de topfavoriet en aartsrivaal van de Belgen nu alvast goud. “Ik ben met mezelf bezig. Met míjn

Lees meer »

Lege gebouwen van Ghelamco in Ieper staan te koop

De gebouwen van Ghelamco in Ieper staan te koop. Op de site van de immomakelaar krijgen nieuwsgierigen de mogelijkheid een blik te werpen op de binnenkant, van wat ooit de West-Vlaamse basis was van de projectontwikkelaar. De verkoopprijs is niet bekend, deze wordt enkel op aanvraag meegedeeld.
The post Lege gebouwen van Ghelamco in Ieper staan te koop appeared

Lees meer »