Vriendenkring Brandweer Post Westrozebeke organiseert 49ste rozenworp: “Mooie prijzen te winnen”

De Vriendenkring Brandweer Post Westrozebeke organiseert op zondag 21 juli voor de 49ste keer een rozenworp vanop de toren van de Sint-Bavokerk.

“Normaal zou de rozenworp dit jaar voor de 50ste maal plaatsvinden”, vertelt Chris Dewulf van de Vriendenkring Brandweer post Westrozebeke. “Door corona dienden we evenwel een editie over te slaan. Onze rozenworp vindt steevast plaats op de eerste zondag van Westrozebeke Ommegang. De ommegang vangt traditioneel aan op de derde zondag van juli.”

“De rozenworp is bedoeld voor kinderen. Die worden op een afgebakend terrein voor de kerk verzameld. Twee brandweermannen gooien vanop de toren van de Sint-Bavokerk rozen naar beneden. Aan de rozen – die overigens ontdaan zijn van hun doornen – hangen kaartjes. Bedoeling is dat de kinderen zo veel mogelijk rozen bemachtigen. Aan elke roos hangt immers een kaartje waarmee de kinderen een prijs kunnen winnen. Niet elke roos is evenwel goed voor een prijs. Omdat er altijd wel kinderen zijn die geen prijs kunnen bemachtigen, zorgen we er voor dat elk deelnemend kind een prijs krijgt. De prijzen bestaan uit speelgoed.”

Twee leeftijdsgroepen

“Overigens worden de kinderen in twee leeftijdsgroepen ingedeeld. De jongsten komen eerst aan de beurt. Die categorie omvat kinderen tot 1,20 meter groot. De tweede groep is voorbehouden voor kinderen groter dan 1,20 meter tot en met het zesde leerjaar. Kinderen uit het middelbaar worden geweigerd. Voor wat de jongste categorie betreft, moeten de kinderen zelfstandig kunnen lopen. Ouders mogen niet mee in het afgebakende terrein.”

De rozenworp vindt op 21 juli om 17.30 uur plaats. De bar en het terras aan de brandweerkazerne zijn al om 16 uur open. Deelnemen aan de rozenworp is gratis. Er dient ook niet vooraf ingeschreven te worden.

The post Vriendenkring Brandweer Post Westrozebeke organiseert 49ste rozenworp: “Mooie prijzen te winnen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE FORMATIE. Rousseau: “Korte nachtjes, maar we doen door” – Onderhande­laars uit elkaar zonder akkoord na amper halfuur overleg

N-VA, Vooruit, CD&V, Les Engagés en MR zijn er woensdagnacht (opnieuw) niet in geslaagd om de impasse in de federale onderhandelingen te doorbreken. Vandaag wordt er wellicht een nieuwe poging ondernomen. Formateur Bart De Wever moet vanavond ook naar de koning. Zonder een akkoord lijkt het game over voor de N-VA-voorzitter. Volg de laatste updates over de formatie in onze

Lees meer »

Ijslandse vulkaan barst opnieuw uit, Grindavík opnieuw geëvacueerd

Een vulkaan op het Ijslandse schiereiland Reykjanes is opnieuw uitgebarsten. Dat meldt de RÚV, de nationale publieke omroep van het land. Op beelden is te zien hoe, net als enkele malen eerder dit jaar, een lange sliert lava uit een enorme scheur in de bodem omhoog schiet. Het is de zesde keer sinds december dat de vulkaan uitbarst. De meteorologische

Lees meer »

DEBAT VAN DE DAG. Zijn boetes voor ouders van leerlingen die weigeren verantwoordelijkheid te nemen een goed idee?

Ouders die weigeren hun verantwoordelijkheid te nemen, kunnen mogelijk een GAS-boete krijgen. Denk aan onbetaalde schoolfacturen of kinderen die te laat komen of te vaak afwezig blijven. Kortom, ouders die het schoolreglement niet naleven of elke medewerking met de school weigeren. Dat staat in de onderhandelingsnota waarover CD&V, Vooruit en N-VA samenzitten. N-VA dringt er ook op aan dat anderstaligen

Lees meer »