Voorstellingen toneelvereniging Terra Porcorum dit jaar niet in het gemeentehuis van Westrozebeke, maar wel in het Blommenhof

De Westrozebeekse toneelvereniging Terra Porcorum plant haar voorstellingen dit jaar niet in het vroegere Westrozebeekse gemeentehuis. “Door de brandveiligheid mogen er maar maximum 90 stoelen geplaatst worden in de zaal in het vroegere Westrozebeekse gemeentehuis, waar onze voorstellingen normaal plaatsvinden”, weet woordvoerster Ann Verhulst.

“Omdat het Westrozebeekse gemeenschapscentrum De Nestel in de periode van onze opvoeringen niet meer vrij is, zijn we genoodzaakt om uit te wijken naar Staden. We spelen dit jaar in zaal Blommenhof op 1, 2 en 3 november, op 6 november en op 8, 9 en 10 november. We hopen dat dit onze trouwe fans en sponsors niet zal weerhouden om te komen kijken en ons te steunen.”

The post Voorstellingen toneelvereniging Terra Porcorum dit jaar niet in het gemeentehuis van Westrozebeke, maar wel in het Blommenhof is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Russische soldaten “als ratten in de val” nu Oekraïne opnieuw brug in Koersk-oblast vernietigt

Het Oekraïense leger heeft opnieuw een brug vernietigd in de Koersk-oblast, het grensgebied waar Russische en Oekraïense troepen al dagenlang zwaar vechten. Dat zeggen Russische autoriteiten. Het zou al de 3e keer zijn in enkele dagen tijd dat Oekraïne een belangrijke brug beschadigt. Volgens kenners komen de aanvoerlijnen nu in het gedrang, en kan dat het Russische leger in de

Lees meer »

Indonesië viert onafhankelijkheid in beoogde hoofdstad Nusantara

Indonesië viert zijn onafhankelijkheid zaterdag voor het eerst in de beoogde hoofdstad Nusantara, een gloednieuwe stad in de jungle van Borneo. De stad wordt mogelijk op dezelfde dag officieel het administratief hart van Indonesië, maar het is niet duidelijk of dat ook gebeurt omdat de bouw vertraging oploopt.

Lees meer »

Cercle-verdediger Jesper Daland trekt naar Cardiff City

Jesper Daland trekt na drie seizoenen de deur achter zich dicht bij Cercle Brugge. De Noorse verdediger en sterkhouder van Cercle vertrekt naar de Engelse tweedeklasser Cardiff City en ondertekende in de Welshe hoofdstad een contract van vier seizoenen. Beide clubs maakten de overgang dinsdag wereldkundig.
The post Cercle-verdediger Jesper Daland trekt naar Cardiff City appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vandaag droog en vrij mooi weer, maar wel frisser

De laatste wolkenvelden verlaten woensdagochtend ons land. Het wordt overwegend zonnig met soms hoge sluierwolken. In de loop van de dag ontstaan er stapelwolken die ‘s avonds opnieuw verdwijnen. Het wordt vrij koel bij maxima van 16 graden in de Hoge Ardennen, 19 graden aan de kust tot 20 graden in Laag- en Midden-België. De matige westen- tot zuidwestenwind zwakt

Lees meer »

WHO: 100 gevallen met ‘oude’ variant mpox per maand in Europa

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft opgeroepen tot kalmte nadat een eerste geval van de nieuwe mpox-variant in Europa werd vastgesteld. Mpox circuleert sinds de uitbraken in 2022 in de regio met een eerdere variant (clade 2) zegt Hans Kluge, regionaal WHO-directeur in Europa. Volgens hem worden er maandelijks ongeveer 100 gevallen van die ‘oude’ mpox-variant vastgesteld in Europa.

Lees meer »

Federale formatie zit in impasse: valt er wel te werken met Bouchez?

Kunnen MR en Vooruit een vergelijk vinden over de meerwaardebelasting op aandelen? Daar lijkt het om te draaien de komende uren voor de vorming van de federale regering. Maar de onderliggende vraag bij alle Vlaamse partijen én formateur Bart De Wever (N-VA) is wel – opnieuw – deze: valt er met Georges-Louis Bouchez (MR) te werken? “Voor zijn nazinderende scheldwoorden

Lees meer »

Meer dan 100 voertuigen nemen deel aan oldtimerrun in Komen

Nog geen plannen zondag? Liefhebber van historische auto’s? Een voorkeur voor het geluid van ronkende motoren? Dan is zondag de overdekte markt van Komen-Waasten je tijdelijke mekka. Voor de negentiende keer al organiseert de Rotary Club er hun jaarlijkse oldtimerrun.
The post Meer dan 100 voertuigen nemen deel aan oldtimerrun in Komen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nicaragua ontbindt 1.500 ngo’s

De regering in Nicaragua heeft beslist dat 1.500 ngo’s hun werkzaamheden moeten stoppen. Het gaat voornamelijk over religieuze organisaties. President Daniel Ortega krijgt al langer de kritiek dat hij kritische stemmen de mond snoert.

Lees meer »

“De zee is geen zwembad”: hoofdredder Tom Cocle reageert nadat lichaam aanspoelt op strand van Blankenberge

Tom Cocle, hoofdredder in Blankenberge, reageerde dinsdag in het Radio2-programma ‘Radio2 Aan Zee’ op de recente feiten aan het strand van Blankenberge waarbij een man dood is aangetroffen. Hij waarschuwt daarbij kustgangers nogmaals om de zee niet te onderschatten. “”Toeristen komen vaak onvoorbereid naar onze kust, de zee is geen zwembad.”
The post “De zee is geen zwembad”: hoofdredder

Lees meer »

Kleine explosie van gasfles in ijssalon in Koksijde veroorzaakt gelukkig weinig schade: “Alles snel onder controle”

In een ijssalon op de Zeedijk in Koksijde ontstond dinsdag kort voor de middag een kleine explosie. Het probleem lag bij de aansluiting van een gasfles, waarna een brand ontstond. “Die bleef gelukkig vrij beperkt en de brandschade bleef beperkt tot materiaal rond die gasfles”, zegt Kristof Louagie van Brandweer Westhoek. Door de interventie van de hulpdiensten werd de Zeedijk

Lees meer »