Voorsmaakje van Gentse Feesten op het strand van Blankenberge: “Natuurlijk zullen de paaldansers niet ontbreken”

De Gentse Feesten beginnen pas op 19 juli maar wie zich al eens wil opwarmen voor het jaarlijkse volkfeest kan dit weekend naar het evenementenstrand van Zomer aan de Pier. Gentenaar Hannes Dewit, die met Radar Events het Mardi Gras-plein organiseert, presenteert er het concept ‘Gentse Feesten Plage’.

Nog tot en met 31 augustus moet het evenementendorp op het strand naast de Belgium Pier, dé trekpleister worden voor inwoners, tweedeverblijvers en toeristen. Het gloednieuwe concept ‘Zomer aan de Pier’ kwam tot stand dankzij de vzw Lokale Economie in samenwerking met de diensten evenementen en communicatie van de stad Blankenberge. Voor de invulling van het eerste deel van het programma op deze site doet de stad een beroep op Radar Events.

Het tegenvallende weer was natuurlijk een serieuze spelbreker tijdens de voorbije 10 dagen. “We hebben maandag de filmvoorstelling moeten annuleren en de projectie van de 2 halve finales van het EK voetbal kon ook niet doorgaan. De rukwinden van zaterdag hadden schade veroorzaakt aan onze infrastructuur maar nu is alles weer hersteld.”

Dewit geeft toe dat de aanhoudende regen een tegenvaller is voor alle standuitbaters. “We hebben enkele dagen met beter weer nodig om mensen te overtuigen om naar de kust te komen. Er loopt momenteel weinig volk rond op de dijk en veel tweedeverblijvers zijn nog niet in hun appartementen.”

Gratis toegang

“Radar Events is verantwoordelijk voor Mardi Gras tijdens de Gentse Feesten. Ik heb enkele collega’s van de grote pleinen zoals Sint-Baafs, Korenmarkt, Polé Polé en de Vlasmarkt kunnen overtuigen om een concept op het strand in Blankenberge te doen. Als voorsmaakje van de authentieke feesten die pas op 19 juli starten. We hebben toestemming gevraagd aan de stad om de naam ‘Gentse Feesten’ te mogen gebruiken, en zij gingen akkoord. Dus wordt het officieel Gentse Feesten Plage, een ludieke promostunt. Gratis toegankelijk uiteraard, zoals dat hoort bij een echt volksfeest”, vult Dewit aan.

Bezoekers mogen zich verwachten aan dj-sets van onder meer Niki August, Tjon & Thang, Dirk Stoops, Chintoq, Eagl en Red D, maar ook een live optreden van Bakkermans. “Het spreekt voor zich dat het hoogstaande en sexy entertainment dat we gewoon zijn op het Mardi Gras-plein ook niet zal ontbreken. We gebruiken de tent voor de paaldansacts en dat past perfect bij de internationale cabaretbeleving die we willen brengen. Queen Ivana zal ook 3 dagen aanwezig zijn. Als het goed weer is, kunnen we de dj’s verschuiven naar de grote stage buiten.”

(FVDB)

The post Voorsmaakje van Gentse Feesten op het strand van Blankenberge: “Natuurlijk zullen de paaldansers niet ontbreken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Danny Saey en Jodith Albarico organiseren ‘Kunst op mijn adres’: “Weerspiegel mijn levensloop in de werken die ik schilder”

Danny Saey (66) en zijn vrouw Jodith Albarico (36) maken zich op voor een eerste editie van ‘Kunst op mijn adres’ in Beernem. 25 jaar lang organiseerde Danny met zijn drie broers in Sint-Joris de expo ‘Kijken naar Kunst’ tijdens de septemberkermis. Zeven jaar na de laatste editie en na een bijzondere levensloop, is Danny met zijn vrouw klaar voor

Lees meer »

Biden fileert Amerikaans Hooggerechtshof in opiniestuk en kondigt ingrijpende hervormingen aan: “Niemand staat boven de wet”

Joe Biden (81) wil het Amerikaanse Hooggerechtshof hervormen. Dat heeft de president aangekondigd in een opiniestuk in ‘The Washington Post’. Volgens Biden heeft het hof de laatste tijd “gevaarlijke en extreme” beslissingen genomen, bijvoorbeeld over de immuniteit van ex-president Donald Trump (78). “In Amerika staat niemand boven de wet. Niet de president. Niet een rechter van het Hooggerechtshof. Niemand”, schrijft

Lees meer »

“Het is nooit te laat om in actie te schieten”: bijna helft gevallen van dementie vermijdbaar of uitstelbaar

Bijna de helft van alle dementiegevallen wereldwijd zou kunnen worden voorkomen of vertraagd. Dat blijkt uit nieuw onderzoek. Er is steeds meer overtuigend bewijs dat je levensstijl een stevige impact kan hebben op je kans op dementie, zegt Jurn Verschraegen, directeur van het Vlaams Expertisecentrum Dementie. "Van een helm dragen tot je gezichtsverlies laten behandelen, er zijn verschillende voor de

Lees meer »

Maximum 50 kilometer per uur in Olekenbosstraat tussen Deerlijk en Vichte

De snelheidslimiet is sinds kort aangepast in de Olekenbosstraat tussen Deerlijk en Vichte. Je mag er voortaan nog maximum 50 km per uur rijden. “De wijziging kwam er in samenspraak met de gemeente Anzegem omdat de Olekenbosstraat voor een gedeelte over hun grondgebied loopt”, stelt schepen van Mobiliteit Regine Rooryck (CD&V).
The post Maximum 50 kilometer per uur in

Lees meer »

“Deze ochtend nog met therapeute gesproken”: Simone Biles vertelt na goud in allroundfinale hoe ze met demonen uit verleden afrekent

Simone Biles (27) heeft op de Olympische Spelen nu ook de allroundfinale in het turnen gewonnen. De Amerikaanse veroverde zo de zesde olympische gouden medaille in haar carrière. Voor de tweede keer, na 2016, is ze de allroundkampioene. Dinsdag pakte ze ook al de olympische titel in de landencompetitie. En zo rekent Biles helemaal af met die demonen uit het

Lees meer »

Verschillende doden bij terreuraanslag op populair strand in Somalië

Vrijdagavond hebben moslimextremisten een hotel en het populaire strand Lido Beach in de Somalische hoofdstad Mogadishu aangevallen. Er zijn zeker doden gevallen: volgens een politiebron aan het Franse persagentschap AFP kwamen minstens zeven mensen om het leven, dpa heeft het over minstens twintig doden, onder wie ook de vijf terroristen.

Lees meer »

Jotka Bauwens leert dans aan op Oostendse zeedijk

Theater aan Zee gaf choreografe Jotka Bauwens de opdracht een dans te maken rond het thema generaties. Het resultaat is een mooi duet met haar moeder. Elke dag om 15 uur leert ze de dans aan en op de slotdag van het festival is er een groepsuitvoering op het strand. Dansers en kijkers zijn welkom.
The post Jotka Bauwens

Lees meer »

Radicale Britse moslimprediker Anjem Choudary veroordeeld tot levenslang

In het Verenigd Koninkrijk is de radicale moslimprediker Anjem Choudary dinsdag veroordeeld tot een levenslange celstraf wegens het leiden van een verboden “terreurorganisatie”, die betrokken zou zijn geweest bij verschillende dodelijke aanvallen de voorbije jaren. Hij moet daarvan zeker 28 jaar uitzitten, oordeelde de rechtbank in Londen.

Lees meer »

Twintig vrouwen beschuldigen Franse ex-nieuwslezer al jarenlang van verkrachting, nu komt er mogelijk toch gevolg

Het parket van Nanterre zal vijf klachten met burgerlijke partijstelling onderzoeken tegen Patrick Poivre d’Arvor, een bekende ex-nieuwslezer in Frankrijk. De voormalige TF1-presentator wordt al jaren door zo’n twintig vrouwen beschuldigd van verkrachting, maar klachten werden tot nog toe geseponeerd omdat de zaken verjaard waren en er onvoldoende bewijzen voorhanden waren.

Lees meer »