Voor het eerst dameskoersen op Bosmolens Ommegang (en ook opnieuw parochianenkoers en stratenloop)

Een primeur voor Bosmolens Ommang. Tijdens de wielerwedstrijden zijn het voor het eerst de dames die aan zet zijn.

Bosmolens Ommegang, dit jaar van 26 tot en met 28 juli, heeft al sinds jaar en dag ook mooi sportprogramma. De vrijdag staat in het teken van het lopen, de Stratenloop, in samenwerking met IVAC, is al aan de 19de editie toe. Er is de jogging van vijf kilometer en de prestatieloop van tien kilometer. Die worden beiden vooraf gegaan door de loopfietswedstrijd voor de allerkleinsten en de kidsrun voor kinderen tot en met geboortejaar 2012.

Aan het wielerluik werd flink gesleuteld, maar dat had ook zo zijn redenen. “Het weekend van Bosmolens Ommegang is er het BK voor elite zonder contract in Brasschaat. Dus moesten we daar het geweer van schouder veranderen en zijn we deze keer resoluut voor koersen voor meisjes en dames gegaan”, zegt Wim Toebat. En dat is een primeur, het is de allereerste keer in de rijke wielergeschiedenis van de feesten. Op zondag om 13.15 uur gaan de meisjes U17 van start voor in totaal 53,6 kilometer. Start en aankomst liggen, net als van alle sportwedstrijden, in de Boterstraat aan de achterkant van de feesttent. De dames U23 haspelen in totaal 73,7 kilometer af, daar wordt het startschot gegeven om 15.30 uur. “De inschrijving van beide wedstrijden wordt gehouden in café Sportief. Het parcours bij de dames omvat slechts een kort stukje Meensesteenweg, tussen de Gapaardstraat en de Kokelarestraat. Het parcours leidt voor de rest via Wallemote richting De Mol en zo terug naar het centrum van de Bosmolens.”

Ludieke premies

De dames koersen op zondagmiddag, op zaterdag is er al de vertrouwde parochianenkoers die aan de vijfde editie toe is. Daar zijn al 35 inschrijvingen, er zijn maximaal 50 deelnemers toegestaan. “We rijden in drie categorieën: heren tot 45 jaar, heren boven 45 jaar en de dames. Er zijn goodiebags voor iedereen, we pakken weer uit met onze ludieke premies én de winnaar krijgt ook een exclusief truitje van kampioen van de Bosmolens. Deelnemers moeten in Izegem geboren zijn, er wonen of afkomstig zijn uit Izegem. We mikken op mensen die niet aangesloten zijn bij een of andere bond. De parochianen krijgen vanaf 17.30 uur 45,9 kilometer voorgeschoteld op een gesloten omloop die een groot stuk van de Meensesteenweg aandoet. De eerste van 17 rondes wordt samen gereden, daarna gaat iedereen voluit. Gedubbelde renners blijven in koers.” (WVS)

The post Voor het eerst dameskoersen op Bosmolens Ommegang (en ook opnieuw parochianenkoers en stratenloop) is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Burgemeester Dirk Walraet wordt tachtig en geeft burgemeesterssjerp na 36 jaar door: “Ik heb Spiere-Helkijn op de kaart gezet”

Burgemeester Dirk Walraet van Spiere-Helkijn viert maandag zijn tachtigste verjaardag. Na 36 jaar geeft hij in oktober de burgemeesterssjerp door. “Het is genoeg geweest, mijn gezondheid gaat nu voor”, klinkt het.
The post Burgemeester Dirk Walraet wordt tachtig en geeft burgemeesterssjerp na 36 jaar door: “Ik heb Spiere-Helkijn op de kaart gezet” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Paris MontmARTre brengt kunst in het centrum van Roeselare

Op 7 en 8 september vindt de 29ste editie plaats van Paris MontmARTre. Zestig kunstenaars nodigen de bezoekers uit in het openluchtatelier dat de Roeselaarse Grote Markt dan zal zijn. Randanimatie zal dit weekend nog leuker maken.
The post Paris MontmARTre brengt kunst in het centrum van Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Pakweg 30 jaar geleden waren beelden zoals die van het strand van Oostende ondenkbaar”

Geen zomer zonder incidenten aan onze Noordzee. Dit jaar geen beelden van rellende jongeren die met parasols gooien, maar wel van een zwaar vervuild strand. Begin deze week dook op het X-kanaal Radio Genoa een video op van een zwaar vervuilde kustlijn vol plastic flesjes, etensresten en verpakkingen. Gefilmd in Oostende, afgelopen maandag. De boodschap van Radio Genoa – “Het

Lees meer »

Parachutist zwaargewond na problemen bij landing

De hulpdiensten rukten zondagavond uit voor een misgelopen parachutesprong in Oudsbergen. Een parachutiste zou net voor het landen in de problemen gekomen zijn, waarna ze tegen de grond smakte. Het incident zou rond 19 uur gebeurd zijn op een weiland aan de Weg naar Zwartberg, ter hoogte van het bedrijf DHL in Opglabbeek. Deze locatie wordt door de parachutisten vaak

Lees meer »

Bezorgdheid over impact van toekomstig rusthuis op Adornesdomein in Brugge

De zorggroep Curando wil haar verouderd woon-zorgcentrum in de Stijn Streuvelstraat in Brugge afbreken en vervangen door een grotere nieuwbouw. Die plannen zorgen voor onrust: zal het uitzicht op het historisch domein Adornes verstorod worden? Zal die bouw de stabiliteit van de Jeruzalemkapel aantasten?
The post Bezorgdheid over impact van toekomstig rusthuis op Adornesdomein in Brugge appeared first on

Lees meer »

Waarom trekt ‘topdokter’ Guy T’Sjoen (54) naar Amerika voor een kind als het ook in Gent kan?

‘Topdokter’ Guy T’Sjoen (54) en zijn man Milan Vansevenant (37) verwelkomen binnenkort een tweede kindje. Net als zoontje Maximiliaan (1,5) zal ook hun dochtertje geboren worden via een Amerikaanse draagmoeder. Waarom trekt de professor naar de Verenigde Staten terwijl zijn eigen werkplek — het UZ Gent — óók draagmoederschap voor homokoppels mogelijk maakt?

Lees meer »

Twee maanden na opstart asielcentrum is rust teruggekeerd in Zutendaal: “Om de 2 weken overleg met iedereen” 

Bijna 2 maanden na de aankomst van de eerste bewoners in het opvangcentrum in Zutendaal lijkt de rust teruggekeerd. Toen de komst van het opvanginitiatief bekend werd gemaakt, stootte dat op veel verontwaardiging bij buurtbewoners en het gemeentebestuur, vooral door de gebrekkige communicatie. De radicaal rechtse groep Voorpost bestormde het hotel ook. Sindsdien is er om de 2 weken overleg

Lees meer »

Jacques en Agnes varen al 70 jaar in hun huwelijksbootje

Jacques Vandenberghe (96) en Agnes Staelens (93) kregen in wzc De Zon het bezoek van raadslid Stephanie Demeyer naar aanleiding van hun platina huwelijksjubileum: 70 jaar getrouwd. Stephanie overhandigde hen een tuil bloemen en een mandje met Kortrijkse delicatessen. Jacques en Agnes verblijven in wzc De Zon in Bellegem.
The post Jacques en Agnes varen al 70 jaar in

Lees meer »

LIVE VUELTA. Peloton vertrokken vanuit supermarkt voor overgangsetappe, Van Aert: “Verwacht er niet te veel van”

Wout van Aert kwam gisteren enkele millimeters tekort voor zijn tweede ritzege in de Vuelta. Vandaag krijgt onze landgenoot al een nieuwe kans. De renners krijgen in totaal zo’n drieduizend hoogtemeters voor de wielen geschoven. De aankomst ligt op de Alto de las Abejas (9,3 km aan 4%). Ideaal terrein voor aanvallers en punchers dus. Naast Van Aert zal ook

Lees meer »

“Alles wat SUV is, is slecht naar hun mening”: actiegroep laat opnieuw 61 SUV’s leeglopen in Gent en Antwerpen

Donderdagnacht lieten activisten in Gent en Antwerpen minstens 61 SUV’s leeglopen. Omdat de wagens te veel uitstoten en een letterlijk groot gevaar vormen op de baan, zeggen de actievoerders. Terwijl een aanzienlijk deel elektrisch rondrijdt en het als weggebruiker in steden nog nooit zo veilig was. “Ze willen van SUV’s een stigma maken”, zegt Walter Weyns, cultuursocioloog aan UAntwerpen.

Lees meer »

Gerenoveerd schoolgebouw op Luchtbal wordt zenuwcentrum voor Oosterweel: “Over twee maanden werken zevenhonderd medewerkers op dezelfde werkvloer samen”

In het voormalige schoolgebouw van het Sint-Jozef Instituut op de Antwerpse Luchtbal heeft Lantis, bouwheer van Oosterweel, een nieuwe campus gebouwd. Het wordt het zenuwcentrum voor de Oosterweelwerken, een plek waar werknemers van Lantis en van de verschillende aannemers samenwerken. Antwerps schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) roept de NMBS op om het nabijgelegen station Luchtbal op te waarderen.

Lees meer »