Vier NAVO-landen willen samen capaciteiten voor aanval op lange afstand ontwikkelen

Frankrijk, Duitsland, Italië en Polen willen samen capaciteiten voor aanvallen op lange afstand ontwikkelen en produceren. Daarvoor hebben de landen donderdag, in de marge van de NAVO-top in Washington, een intentieverklaring ondertekend. 

Meer krantenkoppen in België

Hoe het rioolstelsel roet in het eten gooit van de Olympische Spelen

Wanneer het hevig regent, kunnen rioolstelsels overbelast raken waardoor ongezuiverd rioolwater in rivieren terechtkomt. Dat is wat aan de hand is in de Seine in Parijs, net tijdens de Olympische Spelen. Vervelend, want daarom is de mannentriatlon uitgesteld. Maar waarom is dat rioolwater zo’n probleem? En hoe komt dat precies terecht in de rivier?

Lees meer »

De Cafetaria sluit na vier jaar de deuren: “Helaas niet meer te combineren met de job van mijn man”

Conny Queldry (54) nam in augustus 2020 samen met haar man Danny Knockaert (57) De Cafetaria vlakbij shoppingcenter Bossaert en het oldtimermuseum in Reninge over. Maar na vier jaar met veel plezier de zaak te hebben uitgebaat, sluiten ze op 10 augustus de deuren. “De Cafetaria openhouden was niet meer combineerbaar met de job van mijn man”, zegt Conny.

Lees meer »

Emma Plasschaert klimt naar negende plaats na derde dag

Zeilster Emma Plasschaert staat na de derde competitiedag in de ILCA 6-categorie op de Olympische Spelen op de negende plaats. De dertigjarige Oostendse werd zaterdag zesde, negende en zestiende in de drie regatta’s van de dag. Ze maakte zo drie plaatsen winst.
The post Emma Plasschaert klimt naar negende plaats na derde dag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Auke (16) pakt zilver met Young Yellow Tigers op EK in Roemenië: “Megaleuk om dit te bereiken”

Op het Europees Kampioenschap U18 volleybal in Roemenië pakten de Young Yellow Tigers knap zilver. Een van de uitblinkers in het team was Auke Vanassche. “Ik kreeg volleybal met de paplepel”, zegt de fiere 16-jarige Avelgemse.
The post Auke (16) pakt zilver met Young Yellow Tigers op EK in Roemenië: “Megaleuk om dit te bereiken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Trio krijgt tot twee jaar cel voor afpersing klanten van prostitutiewebsite

Drie mannen uit Kortrijk zijn veroordeeld voor afpersing. Ze publiceerden een valse advertentie op een prostitutiewebsite, maar toen de klant naar de afgesproken plaats kwam, trof hij in de plaats van een meisje van plezier drie mannen aan die het op zijn geld hadden gemunt. Een van de slachtoffers werd geslagen met een fles.
The post Trio krijgt tot

Lees meer »

Hoe erg is de meeuwenoverlast in Oostende nu echt? “Het is niet omdat je ze niet ziet, dat ze niet op de loer liggen”

In Oostende hebben ze alles al geprobeerd om de overlast van meeuwen tegen te gaan: de inzet van roofvogels, een meeuweninterventieteam, en nu het idee om huisvuil ‘s nachts al op te halen. We gingen zelf eens kijken hoe erg het gesteld is met de overlast. “Mensen denken dat ze sneller zijn dan meeuwen, maar moeten hun mening achteraf herzien”,

Lees meer »

Concreet bewijsmateriaal in moord op Marc en Laura in Tenerife? Verdachte Massimo N. blijft betrokkenheid ontkennen

De familie van Massimo N., een van de drie verdachten voor de verdwijning en moord op Laura Trappeniers en Marc Olbrechts in Tenerife, blijft ontkennen dat de Belg iets met de zaak te maken heeft. “Hij is onschuldig”, zegt zijn vriendin. Toch beschikken de Spaanse autoriteiten over enkele concrete bewijzen en menen ze een ijzersterk dossier in handen te hebben.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Hamasleider Haniya gedood in Iran: “Laffe daad die niet ongestraft zal blijven”, volgens Hamas

Hamasleider Ismail Haniya, die beschouwd werd als de belangrijkste politieke leider van de Palestijnse extremistische beweging Hamas, is gedood in Iran. Dat meldt de Iraanse Revolutionaire Garde in een verklaring. Het Israëlische leger heeft naar eigen zeggen dan weer een commandant van de sjiitische militie Hezbollah, Fuad Shukr, gedood bij een raketaanval dinsdagavond op een buitenwijk van de Libanese hoofdstad

Lees meer »

“We zijn hier niet op vakantie”: Braziliaanse zwemster per direct verbannen van Spelen nadat ze avond vóór competitie uitgaat

Bommetje in het Braziliaanse kamp. Zwemster Ana Carolina Vieira (22) werd per direct van de Spelen verbannen door het Braziliaans olympisch comité. De reden? Vieira was daags voor haar competitie stiekem weggeglipt uit het olympisch dorp voor een gezellig avondje in Parijs met haar vriend, nota bene ook een zwemmer. Vieira diende vervolgens een klacht in tegen de federatie.

Lees meer »

“Verwacht een variatie van twintig topbieren”: vzw De Degustanten presenteert eerste Steekbierfestival in Diksmuide

Diksmuide staat bekend als stad van boter en kaas. En als het van de nieuwbakken vzw De Degustanten afhangt, mag daar in één adem ‘bier’ aan worden toegevoegd. Op zaterdag 10 en zondag 11 augustus organiseert deze vereniging namelijk haar eerste Streekbierfestival op de Grote Markt. De organisatoren hebben ook aandacht voor wie liever geen bier drinkt.
The post

Lees meer »