Vier migranten verdronken bij poging om Kanaal over te steken, 63 mensen gered

Voor de Franse kust zijn 4 migranten omgekomen bij een poging om het Kanaal over te steken. Dat melden de Franse autoriteiten. Het overbeladen bootje kapseisde voor de kust van Boulogne-sur-Mer, in het noorden van Frankrijk. 

Meer krantenkoppen in België

Brugge hijst de vredesvlag op de Burg

Op 6 en 9 augustus zal Brugge op de Burg de slag van ‘Mayors for Peace’ hijsen en strijken. Ter herdenking van de atoomaanvallen op Hiroshima en Nagasaki en als oproep tot de wereldwijde afschaffing van kernwapens.
The post Brugge hijst de vredesvlag op de Burg appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Zelfs Zeus kon Evenepoel niet van zijn stuk brengen”: buitenlandse pers ziet hoe “onverslaanbare” Belg z’n “razzia” voortzet

Remco Evenepoel mag zich voor de rest van zijn leven een olympische kampioen noemen. De ‘Aerokogel uit Schepdaal’ blies de tegenstand weg in Parijs. “Evenepoel vloog met een imposante cadans”, viel te lezen in internationale media. Ook z’n dichtste concurrent, Filippo Ganna, strooide met lof. De Engelse pers hield het dan weer louter op een kort bericht – zij hadden

Lees meer »

Bedwantsen gevonden in Kazou-kampplaats Heibrand in Westmalle: “Vakantie van West-Vlaamse jongeren verplaatst naar Bokrijk”

In jeugdverblijfcentrum Heibrand in Westmalle zijn gisteren levende bedwantsen gevonden. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en het nieuws is ons bevestigd. Op dat moment was een groep West-Vlaamse deelnemers van een Kazou-kamp voor Jongeren met Bijzondere Aandacht vanop die plek huiswaarts vertrokken. De vakantie van een groep die nog niet was aangekomen, werd geannuleerd. Voor die jongeren is intussen een

Lees meer »

Yolanda was jarenlang kamermeisje van Boudewijn en Fabiola: “Buiten paleis waren ze net als andere verliefde koppels”

“Hij was ‘le roi triste’, maar hier fleurde hij op.” Koning Boudewijn stierf op de plek waar hij zijn gelukkigste dagen doorbracht: in Villa Astrida in het Spaanse kuststadje Motril kreeg hij op 31 juli 1993 een hartaanval. Zeven jaar lang werkte Yolanda Mira Martín er als kamermeisje voor Boudewijn en Fabiola. In ‘Story’ geeft ze een unieke rondleiding op

Lees meer »

Bayern München en Kompany rechten rug met zege in oefenpot tegen Tottenham

Na het pijnlijke gelijkspel tegen vierdeklasser Düren hebben Vincent Kompany en Bayern München hun rug gerecht in een oefenpot tegen Tottenham Hotspur. De Rekordmeister won met 2-1 in het Zuid-Koreaanse Seoel. Volgende week spelen de clubs nog eens tegen elkaar in Londen. Bekijk als abonnee op 10 augustus om 18u30 de wedstrijd exclusief én met commentaar op HLN!

Lees meer »

Het ontroerende verhaal achter de handschoenen van Belgische amazone Larissa Pauluis: “Ik heb echt gedacht dat ik van verdriet zou sterven”

Haar veel te jong gestorven echtgenoot Gregoire Naslin (39), papa van haar twee dochters, had geen mooier eerbetoon kunnen krijgen. Want na haar dressuuroefening op de Olympische Spelen stak de Waalse amazone Larissa Pauluis (44) haar handpalmen in de lucht en kon de hele wereld zien wat ze aan hém had geschreven: “Ik heb het je beloofd. En ik heb

Lees meer »

“Solden in augustus zouden ons meer ademruimte geven”: waarom kledingwinkels heil zien in soldenperiode die later valt

Vier op de tien zelfstandige modezaken verkochten de afgelopen zomersolden minder dan vorig jaar in dezelfde periode. Dat blijkt uit cijfers van Mode Unie en Unizo. Handelaars stellen vast dat de seizoenen opschuiven, waardoor zij te weinig ademruimte krijgen. “Iedereen in de sector was in paniek, dus werd er vanaf het begin meer korting gegeven.”

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israël wil Turkije uit NAVO laten zetten

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft maandag de plek van de dodelijke aanval in de geannexeerde Golanhoogten bezocht. Hij beloofde dat Israël met een “harde reactie” komt op de raketaanval waarbij twaalf kinderen omkwamen. Er werd echter gedemonstreerd tegen zijn komst. Israël heeft inmiddels gezegd dat het wil dat Turkije uit de NAVO wordt gezet.Volg alle updates in onze liveblog.

Lees meer »

“Verwacht een variatie van twintig topbieren”: vzw De Degustanten presenteert eerste Steekbierfestival in Diksmuide

Diksmuide staat bekend als stad van boter en kaas. En als het van de nieuwbakken vzw De Degustanten afhangt, mag daar in één adem ‘bier’ aan worden toegevoegd. Op zaterdag 10 en zondag 11 augustus organiseert deze vereniging namelijk haar eerste Streekbierfestival op de Grote Markt. De organisatoren hebben ook aandacht voor wie liever geen bier drinkt.
The post

Lees meer »