Vertrekhal van luchthaven van Charleroi ontruimd: “Verdacht pakket gevonden”

De luchthaven van Charleroi wordt momenteel gedeeltelijk ontruimd. Dat wordt gemeld via 4040 en wordt bevestigd door Philippe Verdonck, CEO van Charleroi Airport. VTM NIEUWS meldt dat er een verdacht pakket gevonden is. Dit artikel wordt continu aangevuld met de laatste informatie. 

Meer krantenkoppen in België

Erfgoedparcours laat je markante plekken in Zwevegem ontdekken: “Transfo weer laten leven”

Net voor Open Monumentendag van vorige zondag werd op de transfosite een erfgoedparcours geopend. 20 locaties op de site tonen hun geheimen, zowel fysiek als online. Bedoeling is dat de bezoekers voortaan op eigen houtje de site verkennen. Dit was vroeger niet mogelijk.
The post Erfgoedparcours laat je markante plekken in Zwevegem ontdekken: “Transfo weer laten leven” appeared first

Lees meer »

Gerestaureerde schandpaal staat weer op de Grote Markt van Poperinge

Tussen de sacristie van Bertinuskerk en de Grote Markt van Poperinge werd de aloude schandpaal in ere hersteld, op de plaats waar ze vroeger stond. Van de 12de tot in de 19de eeuw was de schandpaal of kaak een gebruikelijke straf voor kleinere misdrijven zoals diefstal, overspel, godslastering, landloperij en bedelarij.
The post Gerestaureerde schandpaal staat weer op de

Lees meer »

Blinken waarschuwt dat Iran ballistische raketten heeft geleverd aan Rusland: “Bedreiging voor heel Europa”

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken beschuldigt Iran er dinsdag van raketten aan Rusland te hebben geleverd om Oekraïne “in de komende weken” aan te vallen. “Dit vormt een bedreiging voor heel Europa” en toont volgens Blinken aan hoe de “destabiliserende invloed van Iran tot ver buiten het Midden-Oosten reikt”, luidt het op een persconferentie in Londen.

Lees meer »

Verdachte (24) in de cel voor dodelijke home-invasion in Elsene

In het onderzoek naar de dodelijke home-invasion in Elsene hebben de speurders een 24-jarige verdachte opgepakt. Dat bevestigt het parket van Brussel. De man zit sinds 30 augustus in de cel. Tijdens de home invasion viel 1 dode, een man van 57 jaar, en 2 gewonden, de zoon en de vrouw van het dodelijk slachtoffer.

Lees meer »