Verkoop eerste fase woonproject De Lange Thuyn in Blankenberge gelanceerd: “Hier verschijnen straks de eerste dertig woningen”

Op de grens met het poldergebied in het zuidoosten van Blankenberge verrijst een nieuwe woonbuurt met zo’n 239 wooneenheden. Samen met lokaal bestuur Blankenberge en woonmaatschappij Zetus realiseert WVI er het eigentijds woonproject De Lange Thuyn. “Vandaag lanceren we met trots de verkoop van de eerste fase”, zegt Johan Proot, directeur WVI. “Hier verschijnen straks de eerste dertig woningen.”

“Betaalbaar en kwaliteitsvol wonen is een absolute prioriteit voor Blankenberge”, zegt burgemeester Björn Prasse (Open VLD). “Met het woonproject De Lange Thuyn willen we een gezonde mix van huurders en kopers tot stand brengen, maar bovenal inwoners of mensen die in onze stad werken de kans geven om in Blankenberge te blijven wonen. Zo beschikt deze nieuwe woonbuurt over heel wat troeven: een mix tussen huizen en appartementen die uitgeven op een publieke ruimte met veel groen en waterpartijen, alle voorzieningen en het centrum op fietsafstand en met vlotte verbinding naar het binnenland. Zo verenigt het woonproject De Lange Thuyn woonkwaliteit en duurzaamheid.”

“In totaal zullen we – gefaseerd in de tijd – 133 bouwkavels op de markt brengen”, vult Proot aan. “Vandaag lanceren we de eerste fase: dertig bouwkavels waarvan zeven bestemd voor open bebouwing, elf voor gesloten bebouwing en twaalf voor halfopen bebouwing. Deze kavels variëren van 167 m² tot 442 m². Een grote troef van de WVI-bouwkavels is dat kopers nog steeds met een eigen architect en aannemer naar keuze aan de slag kunnen gaan.”

Veel groen

Het woonproject krijgt vorm door een groen netwerk dat zich doorheen de woonvelden plooit en het openbaar domein wordt maximaal als groene tuin gerealiseerd. Door het regenwater tijdelijk lokaal vast te houden, wordt de riolering bij hevig regenval ontlast, en wordt het gebied ook beschermd tegen droogte. In het noorden van het woonproject wordt de wadi ingericht als speelweide en plasdraszone. Ter hoogte van de Lissewegestraat is een bufferbekken met permanent water aanwezig met rondom houten zitelementen die tot aan het water reiken. In het zuiden wordt een waterbufferbekken aangelegd met aan één zijde een zachte helling voor waterpret.

“De Lange Thuyn wordt een aantrekkelijke nieuwe woonbuurt met verschillende groenzones die de omliggende omgeving verbindt”

De nieuwe woonbuurt is voor gemotoriseerd verkeer bereikbaar via de Lissewegestraat. Woonstraten en erfwegen typeren het straatbeeld met aanvullend snellere fiets- en/of wandelverbindingen. Verhardingsoppervlaktes worden maximaal vergroend door bijvoorbeeld de collectieve parkeerplaatsen met grasslines in te richten. Een essentieel onderdeel van het woonproject zijn de zachte, groene overgangen naar het omliggende polderlandschap. Zo vloeit het open landschap en het woonproject geleidelijk in elkaar over. Dit wordt versterkt door dwarse groenzones.

“De Lange Thuyn wordt een aantrekkelijke nieuwe woonbuurt met verschillende groenzones die de omliggende omgeving verbindt”, besluit Prasse. Tegelijk is het woonproject ook klimaatadaptief, want het staat in voor een goede afwatering én is het een koele plek in warme zomers. Zowel de omwonenden als de toekomstige bewoners kunnen hier straks fijn vertoeven.” (FVDB)

Geïnteresseerde kandidaat-kopers kunnen zich nog steeds vrijblijvend inschrijven voor de aankoop van een lot bouwgrond via www.wvi.be/burger/inschrijven-wachtlijst.

The post Verkoop eerste fase woonproject De Lange Thuyn in Blankenberge gelanceerd: “Hier verschijnen straks de eerste dertig woningen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Federale formatie zit in impasse: valt er wel te werken met Bouchez?

Kunnen MR en Vooruit een vergelijk vinden over de meerwaardebelasting op aandelen? Daar lijkt het om te draaien de komende uren voor de vorming van de federale regering. Maar de onderliggende vraag bij alle Vlaamse partijen én formateur Bart De Wever (N-VA) is wel – opnieuw – deze: valt er met Georges-Louis Bouchez (MR) te werken? “Voor zijn nazinderende scheldwoorden

Lees meer »

Zwaar ongeval met vrachtwagens op buitenring: geknelde bestuurder bevrijd en in levensgevaar afgevoerd

Op de buitenring in Sint-Stevens-Woluwe is maandagmiddag een zware kop-staartaanrijding gebeurd tussen twee vrachtwagens. Eén bestuurder zat gekneld en werd door de brandweer bevrijd. Hij werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Twee van de drie rijstroken op de Ring bleef tot laat in de namiddag afgesloten en het verkeer moest lokaal omrijden. Dat zorgde voor grote files.

Lees meer »

Kinepolis telt eerste jaarhelft ruim 15 procent minder bezoekers dan vorig jaar: “Te weinig blockbusters door Hollywoodstaking”

Kinepolis heeft de eerste helft van dit jaar ruim 15 procent minder bezoekers gehad tegenover dezelfde periode vorig jaar. Volgens de bioscoopgroep komt dat door het uitblijven van kaskrakers, wat het gevolg is van de maandenlange staking in Hollywood. "Vorig jaar hadden we blockbusters als ‘Oppenheimer’ en ‘Barbie’, zulke films bleven in de eerste helft van dit jaar uit."

Lees meer »

Fitnesscoach belandt in ziekenhuis nadat ze virale komkommersalade probeert te maken: “Kan maanden duren tot de wonde genezen is”

Op Tiktok valt elke dag wel een nieuwe trend te ontdekken. Maar sommige van die rages kunnen gevaarlijk zijn, al lijken ze op het eerste gezicht saai en onschuldig. Zo wilde de Australische Bec in de voetsporen van een zeker Logan treden, een Tiktokker die extreem populair is geworden met recepten waarin hij telkens een hele komkommer verwerkt. Maar nog

Lees meer »

Alle tickets voor Cleymans & Van Geel in De Roma uitverkocht: “Sommige artiesten staan daar meerdere keren, maar wij zijn nu al dolbij”

Het concert van Jelle Cleymans en Jonas Van Geel in De Roma op zaterdag 7 september is tot op het laatste ticket uitverkocht. Daar is het muzikale duo bijzonder fier op. “We weten dat andere artiesten daar soms makkelijk meerdere keren staan, maar wij zijn al dolblij met ééntje”, aldus Jonas. Wat de heren nog allemaal in petto hebben? Je

Lees meer »

“We zeggen ja tegen wonen in Tenerife”: Cynthia (59) en Natje (51) over hun avontuur nu ‘B&B Zoekt Lief’ ontknoping nadert

‘B&B Zoekt Lief’ op VTM nadert de slotweken. En dus moeten de deelnemers binnenkort een belangrijke beslissing nemen. Zo ook Bart (54), maître d’hôtel van Westhaven Bay Hotel in Tenerife. De kans dat voor Bart de liefde uit West-Vlaanderen komt, is zowaar 50 procent, want zowel Cynthia (59) als Natje (51) komen uit onze provincie, respectievelijk uit Roeselare en Izegem.

Lees meer »

Diepvriesgigant Ardo in diepe rouw na overlijden grondlegster Christiane Lambrecht

Diepvriesgigant Ardo, met zijn roots op de Weze en uitgegroeid tot een internationale trendzetter en marktleider in de sector, is in diepe rouw. Christiane Lambrecht is overleden. Ze was de echtgenote van Edouard Haspeslagh en zorgde zo mee voor de uitbouw van het bedrijf.
The post Diepvriesgigant Ardo in diepe rouw na overlijden grondlegster Christiane Lambrecht appeared first on

Lees meer »

Ivan De Vadder acht kans klein dat federale onderhandelaars vandaag nog akkoord vinden: “Het ziet er echt niet goed uit”

De kans is klein dat de onderhandelaars van N-VA, MR, Vooruit, CD&V en Les Engagés vandaag nog tot een akkoord zullen komen over de vorming van een nieuwe federale regering. Dat zegt Wetstraatwatcher Ivan De Vadder. Hij vraagt zich zelfs af of er überhaupt nog onderhandeld zal worden voor formateur De Wever vanavond verslag moet gaan uitbrengen bij de koning.

Lees meer »