Veerdienst Schellebelle wordt opnieuw opgestart

Vanaf zaterdag 13 juli zal de veerdienst in Schellebelle, een deelgemeente van Wichelen, geleidelijk opnieuw uitvaren. De zoektocht naar een nieuwe definitieve uitbater voor de verbinding viel begin juni stil door juridische problemen. Daarom kon de veerdienst niet meer worden gegarandeerd. Nu is er dus een tijdelijke oplossing. Dat bevestigt het agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK). 

Meer krantenkoppen in België

Taliban verbieden vrouwen om in openbaar te zingen of voor te lezen

De taliban in Afghanistan hebben vrouwen voortaan verboden om in het openbaar te zingen of te reciteren. Ze moeten zich ook volledig sluieren in het bijzijn van vreemde mannen. Dat staat in een nieuwe zogenaamde “deugdzaamheidswet”, ondertekend door de hoogste leider van de militante islamisten, Hibatullah Achundsada, zo meldt het ministerie van Justitie.

Lees meer »

Overstromingen en modderstromen door zware onweersbuien in Tirol

Op verschillende plekken in de Oostenrijkse regio Tirol hebben zware onweersbuien vrijdagavond voor overstromingen en modderstromen gezorgd. De brandweer moest op meer dan negentig plekken in de deelstaat ingrijpen, schrijft de Tiroler Tageszeitung. Op beelden die de Kronen Zeitung deelt, is te zien dat het water door de straten van St. Anton am Arlberg stroomt.

Lees meer »

Amper twintig buurtbewoners in beroep tegen nieuw stadion Club Brugge

De Vlaamse overheid, Club Brugge en de stad Brugge hebben het beroep tegen het nieuwe stadion van Club Brugge ontvangen. Opvallend: dat werd ondertekend door maar twintig tegenstanders, zo schrijft Het Nieuwsblad. “Veel buren vrezen belaagd te worden”, zegt spreekbuis Toon Van Moerbeke.
The post Amper twintig buurtbewoners in beroep tegen nieuw stadion Club Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Al voor de derde keer zieken op Spaans Kazou-kamp: “Speciaal virusteam zal onderzoeken wat er aan de hand is”

Op het vakantieadres van Kazou in het Spaanse Platja d’Aro zijn er al voor de derde keer deze zomer jongeren ziek geworden. Van de vijftig 15- en 16-jarigen die woensdag vanuit Mechelen vertrokken, zijn er twintig jongeren en één monitor sinds zaterdagnacht ziek. Eind vorige week, maar ook begin juli, keerden vanuit dezelfde kampplaats al verscheidene jongeren ziek huiswaarts.

Lees meer »

Man uit Vorst (Laakdal) spot zeldzame nachtvlinder: “Nog maar 5 waarnemingen in ons land, de eerste in 1937”

Koen Leysen uit Vorst (Laakdal) deed de afgelopen week een bijzonder ontdekking in zijn tuin. Hij spotte een walstrospanner. Die nachtvlinder was tot dan nog maar 5 keer gezien in België, volgens de website waarnemingen.be. Intussen zagen nog mensen hem. Kenners nemen nu aan dat er een populatie gevestigd is in Kamp Beverlo, een groot militair domein in Leopoldsburg en

Lees meer »