Veerdienst Schellebelle wordt opnieuw opgestart

Vanaf zaterdag 13 juli zal de veerdienst in Schellebelle, een deelgemeente van Wichelen, geleidelijk opnieuw uitvaren. De zoektocht naar een nieuwe definitieve uitbater voor de verbinding viel begin juni stil door juridische problemen. Daarom kon de veerdienst niet meer worden gegarandeerd. Nu is er dus een tijdelijke oplossing. Dat bevestigt het agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK). 

Meer krantenkoppen in België

Muggenlarven op overschot? Scienscano komt ze bij je thuis halen om te testen of ze binnenkort ook in België tropische ziektes kunnen verspreiden

Op één plaats zijn muggen wel van harte welkom deze zomer: gezondheidsinstituut Sciensano. Om komende winter genoeg muggen over te houden tijdens proeven om na te gaan of de insecten in tijden van klimaatopwarming ook in België tropische virussen zullen overdragen, komen wetenschappers zelfs muggenlarven ophalen bij mensen in de tuin.

Lees meer »

Opnieuw grote zoekactie naar drenkeling in Oostende

De hulpdiensten zijn in Oostende massaal op zoek naar een mogelijke drenkeling. Dat bevestigt de lokale politie van Oostende. Een 41-jarige man uit Aalst ging volgens zijn vrienden in de vooravond in zee, maar kwam niet meer uit het water.
The post Opnieuw grote zoekactie naar drenkeling in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

De rode cijfers achter het Durbuy van Marc Coucke: miljoenenverliezen voor luxehotels en golfclubs. “Mensen blij blijven maken en dan volgt winstgevendheid vanzelf”

Durbuy is (voorlopig) niet Marc Couckes kip met de gouden eieren. Zoveel blijkt uit de nieuwe jaarrekeningen van de verblijfs- en vrijetijdsactiviteiten in het Ardeense stadje. Wij doken in de cijfers en ontdekten dat onder meer Couckes vijfsterrenhotel Sanglier en golfclubs nog altijd (zwaar) verlieslatend zijn, terwijl het avonturenpark intussen wel al fraaie groene cijfers neerzet.

Lees meer »

Kinepolis telt eerste jaarhelft ruim 15 procent minder bezoekers dan vorig jaar: “Te weinig blockbusters door Hollywoodstaking”

Kinepolis heeft de eerste helft van dit jaar ruim 15 procent minder bezoekers gehad tegenover dezelfde periode vorig jaar. Volgens de bioscoopgroep komt dat door het uitblijven van kaskrakers, wat het gevolg is van de maandenlange staking in Hollywood. "Vorig jaar hadden we blockbusters als ‘Oppenheimer’ en ‘Barbie’, zulke films bleven in de eerste helft van dit jaar uit."

Lees meer »

Grepen drie vrienden niet gepast in toen man (37) verdronk in Blankenberge? “Mijn cliënt was te dronken om hulpdiensten te bellen”

Drie vrienden van de 37-jarige man die gisteren verdronk op het strand van Blankenberge zijn verhoord en worden verdacht van mogelijk schuldig verzuim. Dat bevestigt de advocaat van een van de verdachten. Het lichaam spoelde dinsdag aan ter hoogte van strandbar Karma Beach. Het slachtoffer is een 37-jarige man van Bulgaarse nationaliteit. “Mijn cliënt was zo dronken dat hij niet

Lees meer »

Pokémon World Championship 2024, zakmonster-hoogmis op Hawaï

Mickey Mouse mag dan wel 60 jaar voorsprong hebben, de meest succesvolle mediafranchise ooit heet Pokémon. Met dank aan films en animatieseries, maar bovenal door de competitieve video- en verzamelkaartgames. Bij elke competitie hoort een WK en daarvoor trokken we voor editie 2024 richting Honolulu, Hawaï.

Lees meer »

Brugse Gidsen met een hart bieden aparte inkijk in het Begijnhof, waar ook nieuw Begijnenbiertje gelanceerd wordt

Van 23 tot 25 augustus krijgen 600 bezoekers een aparte inkijk in het historische Begijnhof Ten Wijngaerde in Brugge. De Brugse Gidsen met een Hart houden er hun jaarlijkse ‘Groot-Hart-Actie’. Er worden enkele uitzonderlijke stukken uit de archieven eenmalig tentoongesteld. Tegelijkertijd wordt een nieuw streekbier gepresenteerd: het Begijnenbiertje Brauhuysjoncwijf.
The post Brugse Gidsen met een hart bieden aparte inkijk

Lees meer »

Journalistenkoepel wil internationale druk op Azerbeidzjan omdat het land journalisten opsluit

De Europese Federatie van Journalisten (EFJ) roept op tot internationale druk op de regering in Azerbeidzjan om journalisten vrij te krijgen. In Azerbeidzjan, het gastland van de volgende VN-klimaattop, zitten volgens de EFJ momenteel 23 journalisten gevangen "omdat ze simpelweg hun werk deden". De koepelorganisatie stelt dat de regering in Bakoe in aanloop naar de conferentie steeds harder optreedt tegen

Lees meer »