Van micro naar macro: gigantische handtassen zijn het hipste mode-item

Bigger is better, of toch wat handtassen betreft. Droegen de sterren nét nog een ‘microhandtas’ met amper plaats voor een pakje kauwgom, is nu de gigahandtas weer helemaal terug. “Perfect voor de nomadische vrouw.”

 

Meer krantenkoppen in België

Minder verkeersdoden op de snelwegen, en daar zitten elektrische auto’s voor iets tussen: “Ik rijd maar 100 km per uur, anders daalt mijn rijbereik”

Elektrische rijders die trager rijden dan toegestaan om hun batterij te sparen vormen volgens verkeersinstituut Vias één van de redenen waardoor er tegenwoordig minder doden vallen op onze snelwegen. Hans D’Hondt (53) uit Mortsel is één van hen. “Vroeger flitsten ze me soms met 200 km per uur, maar nu bol ik op het eerste rijvak tussen de vrachtwagens met

Lees meer »

Onze journalist bundelt 160 keer ‘De Levensvragen van De Wachter’ in boek: “De topminister die even bréékt: dat is mooi”

Bijna 160 bekende Vlamingen hebben zich de afgelopen vier jaar voor u bloot gegeven in De Levensvragen van De Wachter — van Jan Mulder, op 2 januari 2021, tot Walter Grootaers, morgen. Het verhaal dat u nog nooit hebt gelezen, is dat van onze reporter Sabine Vermeiren, die ál die gesprekken — meestal urenlang en met sloten koffie — heeft

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers en cameraman Stijn De Smet veilig geland in Eindhoven met 30-tal andere Belgen

Onze oorlogsjournalist Robin Ramaekers (49) en cameraman Stijn De Smet (37) zijn geland in Eindhoven. Ze konden vandaag terugkeren naar huis vanuit Beiroet nadat ze er werden aangevallen in de nacht van woensdag op donderdag. Het duo zat aan boord van het militaire vliegtuig dat vanmorgen vanuit Eindhoven richting Libanon vertrok, om onder meer Belgen en Nederlanders te repatriëren.

Lees meer »

“Gemeenteraadsleden N-VA willen samenwerken met Vlaams Belang”: sneuvelt het cordon sanitaire in Turnhout? 

In Turnhout strijden 3 lijsten om de grootste te worden: Vlaams Belang, Vooruit en het kartel N-VA/CD&V. "Een aantal N-VA-leden spreken ons aan en hopen op samenwerking", zegt Reccino Van Lommel (Vlaams Belang) die het cordon sanitaire wil breken. "Politiek gestook", pareert burgemeester Paul Van Miert (N-VA) die de deur voor samenwerking sluit. De derde speler is Hannes Anaf (Vooruit).

Lees meer »

Nooit minder verkeersdoden dan in eerste zes maanden van dit jaar, maar wel stijging bij één type weggebruiker

In de eerste zes maanden van dit jaar vielen er in ons land 198 verkeersdoden, het laagste aantal ooit. Dat blijkt uit de driemaandelijkse Verkeersveiligheidsbarometer van verkeersveiligheidsinstituut Vias op basis van gegevens van de federale politie. Ook op de autosnelwegen waren er minder doden dan ooit, wat mogelijk verklaard kan worden door de uitrol van trajectcontroles en de toegenomen filedruk.

Lees meer »

Genieten van lekkernijen op ‘Bake with Love’ in wzc Duinenzee De Panne: “Smul mee en steun alzheimeronderzoek”

Op zondag 6 oktober organiseert het Woonzorgcentrum Duinenzee in De Panne een speciale editie van Bake with Love ten voordele van Stichting Alzheimer Onderzoek. Het evenement vindt plaats in de Dynastielaan 42 en brengt iedereen samen voor een goed doel. De opbrengsten van het evenement gaan rechtstreeks naar Alzheimeronderzoek. Tijdens deze bijzondere dag zijn er ook speciale gasten aanwezig, onder

Lees meer »

KIJK. De speech van de Bayern-CEO voor Kompany: “We zijn blij dat je hier bent en ons weer vreugde bezorgt”

Het gebeurt zelden dat een absolute topclub na een pijnlijke nederlaag de trainer zó opvallend in bescherming neemt. Het gebeurde woensdagavond niettemin bij het traditionele diner van Bayern München. CEO Jan-Christian Dreesen stond op en gooide bloemetjes naar Vincent Kompany. Wat zeggen we? Een ganse ruiker. Alles samen duurde de toespraak — met veel euh’s en veel herhalingen van hetzelfde

Lees meer »