Twee puppy’s sterven nadat ze gedumpt worden in riool, reddingsactie komt te laat: “Onbegrijpelijk dat je zoiets doet”

In de Leopoldstraat in Okegem zijn twee puppy’s om het leven gekomen. De jonge honden werden vermoedelijk gedumpt in een riolering. Alerte buurtbewoners trokken aan de alarmbel, maar ondanks een lange reddingsactie kon geen enkele hulp meer baten.

 

Meer krantenkoppen in België

De dennenprocessierups rukt op, maar waarom is het diertje een probleem? En wat doe je als je één tegenkomt?

Niet alleen de eikenprocessierups kan veel overlast meebrengen met zijn vervelende brandharen, ook zijn zuidelijke neefje, de dennenprocessierups (Thaumetopoea pityocampa), kan je veel jeuk en irritatie geven. En die rups is door de klimaatverandering aan een opmars naar het noorden bezig. Zijn volgende stop: België. Bioloog Wietse Chanet legt alles uit wat je moet weten over deze mogelijk nieuwe invasieve

Lees meer »

Man uit Zonnebeke krijgt vrijspraak voor verkrachting, maar wordt wel veroordeeld voor rammeling aan ex-vrouw

De rechter in Ieper veroordeelde een man uit Zonnebeke voor slagen aan en belaging van zijn ex-vrouw. Tayeb B. stond ook terecht voor verkrachting, maar werd daarvoor vrijgesproken. “Er waren spanningen en plots is hij ontploft”, aldus zijn advocaat Marc Snick.
The post Man uit Zonnebeke krijgt vrijspraak voor verkrachting, maar wordt wel veroordeeld voor rammeling aan ex-vrouw appeared

Lees meer »

Kaaskeurig breidt aantal afhaalpunten verder uit

Na 44 jaar zegden Hans Decock en zijn echtgenote Ingeborg Wyndels de weekmarkten vaarwel, maar de passie voor de kazen bleef en resulteerde in Kaaskeurig. Met een heuse kaaswebshop en afhaalpunten in automaten biedt Kaaskeurig 50 verschillende soorten kaas aan.
The post Kaaskeurig breidt aantal afhaalpunten verder uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Mijn papa is nu mijn prioriteit”: Ann Deseintebein stapt definitief uit de politiek

De naam van Ann Deseintebein zal je op zondag 13 oktober niet op de lijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen terugvinden. Na lang wikken en wegen heeft de Ichtegemse politica beslist om een punt te zetten achter haar 25-jarige politieke carrière.
The post “Mijn papa is nu mijn prioriteit”: Ann Deseintebein stapt definitief uit de politiek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee weekends volop feest in Werken: “Ons dorp levendig houden”

Een goedgevuld kermisprogramma in het charmante dorp Werken, met een mix van comedy, muziek en heel wat animatie. Maar liefst twee weekends is Werken in de ban van de kermissfeer en doet het kermiscomité de warme oproep aan iedereen om uit zijn of haar kot te komen.
The post Twee weekends volop feest in Werken: “Ons dorp levendig houden”

Lees meer »