Trump doet beroep op immuniteit in veroordeling zwijggeldzaak Stormy Daniels

Advocaten van Donald Trump hebben de rechter donderdag gevraagd om zijn veroordeling in een recente zwijggeldzaak rond betalingen aan pornoactrice Stormy Daniels nietig te verklaren. De advocaten beroepen zich daarbij op de uitspraak van het Amerikaanse Hooggerechtshof dat een ex-president brede immuniteit geniet tegen strafrechtelijke vervolging voor “officiële handelingen” die hij tijdens zijn ambtsperiode heeft verricht. 

Meer krantenkoppen in België

Veel zelfstandigen op Lijst Burgemeester in De Haan

Burgemeester Wilfried Vandaele van De Haan moet zijn volledige kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen nog prijsgeven, maar lichtte hier en daar al wel een tipje van de sluier. Dat er veel zelfstandigen op Lijst Burgemeester staan, bijvoorbeeld.
The post Veel zelfstandigen op Lijst Burgemeester in De Haan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Minstens 12 doden bij aanhoudende protesten in Venezuela, president Maduro spreekt over “crimineel geweld van fascisten”

Bij de protesten tegen de Venezolaanse verkiezingsresultaten zijn ondertussen al minstens 12 mensen om het leven gekomen. Ondertussen blijven duizenden mensen in de hoofdstad Caracas en andere steden doorheen het land op straat komen. De regering van de herverkozen president Nicolas Maduro beschuldigt de oppositie ervan het "crimineel geweld" aan te stoken, met enkele prominente aanhangers van de regering die

Lees meer »

Olympic Festival op strand Middelkerke mikt op 45.000 toeschouwers

Ook op het Olympic Festival op het strand van Middelkerke is de Olympische vlam aangestoken. Tijdens de Spelen kan iedereen er wedstrijden volgen op een groot scherm. Er komen oud-Olympiërs en ook de beste atleten van Team Belgium zullen na hun prestaties in Parijs afzakken naar Middelkerke. "We mikken op 45.000 toeschouwers", zegt sportschepen Henk Dierendonck (Lijst Dedecker).

Lees meer »