“Tot 200 man extra inzetten terwijl ons eigen recyclagesysteem pérfect werkt”: ook Pukkelpop ziet nut herbruikbare bekers niet in

Dé herbruikbare festivalbeker. Wat ecologisch moet zijn volgens de overheid – en daarom verplicht sinds deze zomer – overschaduwt stilaan de muziek. “Erg dat het allemaal om de bekers draait, terwijl het reinigingsproces niet eens milieuvriendelijk is”, zegt de organisatie van Pukkelpop aan HLN. Wat gaat het laatste grote zomerfestival doen, nu Rock Werchter een herziening vraagt en Tomorrowland aangeeft liever een miljoenenboete te riskeren dan de regel toe te passen? 

Meer krantenkoppen in België

Concreet bewijsmateriaal in moord op Marc en Laura in Tenerife? Verdachte Massimo N. blijft betrokkenheid ontkennen

De familie van Massimo N., een van de drie verdachten voor de verdwijning en moord op Laura Trappeniers en Marc Olbrechts in Tenerife, blijft ontkennen dat de Belg iets met de zaak te maken heeft. “Hij is onschuldig”, zegt zijn vriendin. Toch beschikken de Spaanse autoriteiten over enkele concrete bewijzen en menen ze een ijzersterk dossier in handen te hebben.

Lees meer »

Jotka Bauwens leert dans aan op Oostendse zeedijk

Theater aan Zee gaf choreografe Jotka Bauwens de opdracht een dans te maken rond het thema generaties. Het resultaat is een mooi duet met haar moeder. Elke dag om 15 uur leert ze de dans aan en op de slotdag van het festival is er een groepsuitvoering op het strand. Dansers en kijkers zijn welkom.
The post Jotka Bauwens

Lees meer »

TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Hamas waarschuwt voor uitbraak polio in Gaza – Israël wil Turkije uit NAVO laten zetten

Het Hamas-ministerie van Gezondheid in Gaza heeft een polio-epidemie uitgeroepen in het gebied. De terreurbeweging beschuldigt Israël ervan de gezondheidsvoorzieningen in de regio volledig te hebben vernietigd, waardoor polio vrij spel kreeg. Israël heeft inmiddels gezegd dat het wil dat Turkije uit de NAVO wordt gezet. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 30 juli terug.

Lees meer »

Nieuwe proefsessies rugby op strand

Rugby Oostende organiseert na het succes in juli ook in augustus nog eens twee proefsessies rugby op het strand. Vanaf september gaan wekelijks trainingen door op sportpark De Schorre.
The post Nieuwe proefsessies rugby op strand appeared first on KW.be.

Lees meer »

Barbara de Brouwer is klaar voor het BK 10 kilometer

Een vierde plaats in Knokke-Heist, een tweede stek in de Nacht van Vlaanderen in Torhout en winst in Dwars door Brugge. Barbara de Brouwer heeft enkele knappe wedstrijden achter de rug en maakt zich nu op voor het BK 10 km in Lokeren.
The post Barbara de Brouwer is klaar voor het BK 10 kilometer appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gemeente ligt 50 kilometer van zee, maar wordt geteisterd door duizenden meeuwen: “Net een film waarin een sprinkhanenplaag plots alles overspoelt”

De inwoners van Hyndburn zien sinds kort enkel nog zeemeeuwen als ze naar de hemel boven hun huizen kijken. En dat is opmerkelijk: de Engelse gemeente is volledig omgeven door land en ligt op minstens 50 kilometer van de dichtstbijzijnde kust. De meeuwen worden echter aangetrokken door een vuilnisbelt die recentelijk werd uitgebreid en hebben er hun nesten gebouwd, waardoor

Lees meer »

Doek valt definitief over racismezaak Conner Rousseau: geen beroep tegen onontvankelijke dagvaarding

In de zaak van de racistische uitspraken over de Romagemeenschap op café in Sint-Niklaas is er geen beroep aangetekend tegen de uitspraak van de Dendermondse correctionele rechtbank, die de rechtstreekse dagvaarding van Conner Rousseau door de Roma-vzw Kham onontvankelijk had verklaard. Daardoor is het doek definitief gevallen over de racismezaak, waarin Rousseau de maatregelen die hij opgelegd kreeg goed heeft

Lees meer »

Beer die Franse toerist nabij Gardameer aanviel afgeschoten

De berin die twee weken geleden een Franse toerist tijdens zijn ochtendwandeling heeft aangevallen, is afgeschoten. Dat meldt het provinciebestuur van Trente. De berin zou aan minstens zeven incidenten gelinkt zijn. Ontmoetingen tussen mens en beer komen steeds vaker voor in de regio.

Lees meer »

Pop-uprestaurant Bassud in Kasteel Ravenhof in Torhout

Van dinsdag 20 tot en met zaterdag 24 augustus strijkt het gastronomische restaurant Bassud vijf avonden vanuit de Zuidstraat neer in het Kasteel Ravenhof. Dat gebeurt voor het bijzondere concept Bassud@Ravenhof, dat kadert in het Kastelen- en Abdijenjaar van Westtoer. Bassud zorgt voor een culinair all-in menu, van aperitief tot koffie, voor de prijs van
The post Pop-uprestaurant Bassud

Lees meer »

Bruggeling onder de loep: componist Alfons Wybo

Brugge zag in de voorbije eeuwen veel mensen passeren die in hun tijd grote bekendheid genoten, maar daarna in de nevelen van de geschiedenis verdwenen. Gediplomeerd gids Chris Weymeis haalt elke week zijn loep boven en vertelt het verhaal van die ‘vergeten’ Bruggelingen. Vandaag: componist Alfons Wybo.
The post Bruggeling onder de loep: componist Alfons Wybo appeared first on

Lees meer »