STREAMINGTIPS. De Amerikaanse evenknie van Michel Drets en een boosaardige Rita Ora

Niets zo fijn als na een drukke werkweek in de zetel ploffen en een serie bekijken. Ziet u echter – met al die verschillende streamingdiensten – door het streamingbos de bomen niet meer? Dan zijn we er iedere vrijdag om u te helpen. Kakelverse reeksen, het nieuwste seizoen van oude getrouwen of verborgen pareltjes: u ontdekt ze hier. 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe gevangenis van Haren “overhaast” geopend, stelt toezichtsraad: “Personeel zegt zelf dat het onvoldoende is opgeleid”

Personeelsleden van het gevangeniscomplex van Haren zeggen dat ze niet genoeg opgeleid zijn. Dat staat te lezen in het jaarrapport van 2023 van de toezichtsraad. Volgens het rapport zegt het personeel dat de opening van de gevangenis overhaast was en dat toenmalig Justitie-minister Vincent Van Quickenborne (Open VLD) “op de opening had aangedrongen”.

Lees meer »

Alle digitale diensten van de stad bij de hand met de Kortrijk-app

Stad Kortrijk lanceert de nieuwe Kortrijk-app. Zo kan je eenvoudig vanop jouw smartphone een afspraak maken op het stadhuis, een melding maken bij 1777, akten en attesten opvragen, Uit in Kortrijk raadplegen, alle sportclubs opzoeken en zelfs jobs in jouw buurt. “Het is een heel intuïtief systeem die je zowel met persoonsgegevens als anoniem kan gebruiken”, zegt coördinator Geert Vanderpijpen.<br

Lees meer »

Amerikaanse luchtvaartautoriteit wil extra controle op cockpitstoelen Boeing 787

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA wil dat luchtvaartmaatschappijen de cockpitstoelen in hun Boeing 787 Dreamliners extra controleren. In maart maakte een 787 van LATAM Airlines tussen Sydney en Auckland een onverwacht scherpe duikvlucht waardoor tientallen mensen gewond raakten, sindsdien zijn er volgens de FAA “steeds vaker” meldingen van problemen met de stoelen binnengekomen.

Lees meer »

Recordeditie van Kamping Kitsch Club: meer dan 27.000 feestvierders

Meer dan 27.000 feestvierders waren aanwezig tijdens de recordeditie van Kamping Kitsch Club. Werkelijk alles was aanwezig, om de Lange Munte in Kortrijk om te toveren tot één groot speelparadijs voor volwassenen. Met een indrukwekkend vuurwerk werd de ‘Altijd Prijs’-editie afgesloten, waarna reeds afspraak werd gemaakt voor 2025.
The post Recordeditie van Kamping Kitsch Club: meer dan 27.000 feestvierders

Lees meer »

Gefrustreerde Annie Geeraerts (98) doet oproep naar burgemeester Bart De Wever : “Al heel m’n leven ga ik naar theater, nu geraak ik er niet meer”

“Er wordt met oudere mensen geen rekening meer gehouden”: ‘Familie’-actrice Annie Geeraerts (98) heeft een duidelijk boodschap voor het stadsbestuur van Antwerpen. Geeraerts zakt al heel haar leven maar al te graag af naar theater- operavoorstellingen, maar dat heeft ze sinds kort moeten opgeven. “Ik ben slecht te been, en de taxi kan me simpelweg niet voor de deur afzetten.

Lees meer »

Vierentwintig politici werden vorig jaar bedreigd

Vierentwintig politici zijn afgelopen jaar bedreigd. Dat blijkt uit cijfers van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) waarover ‘La Libre Belgique’ en ‘La Dernière Heure’ vandaag berichten. Verlinden wordt zelf permanent beveiligd.

Lees meer »

Familie van jong gezin hoeft geld doodrijder voor begrafenis niet

In alle rust hopen de familieleden van Janick Andries (29), Janice Deraeve (30) en hun dochtertje Maithé (8) vrijdagnamiddag afscheid te nemen. Dat Jurgen L., de man die het gezin uit het West-Vlaamse Handzame zaterdagnacht in dronken toestand van de baan reed, de begrafenis wil vergoeden, is alvast niet aan de orde.

Lees meer »

“Het waren zulke fijne, zotte jaren”: ketnetwrapper Gloria Monserez na afscheid tijdens Zomertour in Roeselare

De Ketnet Zomertour streek opnieuw neer in het centrum van Roeselare. Groot en klein genoot onder een stralende zon van de verschillende optredens en randactiviteiten op de Grote Markt. Nadat ze in juli haar vertrek aankondigde, nam ketnetwrapper Gloria Monserez in Roeselare ook afscheid van de ketnetters: “In mijn hart blijf ik voor altijd een ketnetwrapper.”
The post “Het

Lees meer »

Opnieuw grote zoekactie naar drenkeling in Oostende

De hulpdiensten zijn in Oostende massaal op zoek naar een mogelijke drenkeling. Dat bevestigt de lokale politie van Oostende. Een 41-jarige man uit Aalst ging volgens zijn vrienden in de vooravond in zee, maar kwam niet meer uit het water.
The post Opnieuw grote zoekactie naar drenkeling in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Sammy Mahdi, Conner Rousseau, Georges-Louis Bouchez: je wenst ze jeugdige overmoed toe voor zij die een zorgeloze oude dag wensen”

“Een meerwaardebelasting, de werkloosheidsuitkering beperken in de tijd? Het zijn heilige huisjes die haaks staan op het rechtvaardigheidsgevoel van veel burgers in dit land. En die mogen sneuvelen. Maar om dit land op orde te zetten moet er verder gekeken worden dan deze symbolen. Dan passeren de heilige paleizen, zoals onze pensioenen”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde die

Lees meer »

Honderden evacuaties bij Turkse stad Izmir om bosbranden

Rondom de Turkse stad Izmir zijn vrijdag zo’n 900 mensen geëvacueerd om verschillende bosbranden. De Turkse minister van Binnenlandse Zaken Ali Yerlikaya meldt op X dat iets ten noorden van de stad, in Karsiyaka, zo’n 800 mensen zijn geëvacueerd. Nog eens honderd anderen moesten vertrekken uit het plaatsje Bayindir, ten zuidoosten van Izmir.

Lees meer »