Rita (62) na 31 jaar met pensioen bij Torhoutse sportdienst: “Dankbaar dat ik dit werk al die jaren heb mogen doen”

Na 37 jaar aan de slag voor de stad, waarvan 31 jaar bij de stedelijke sportdienst, is Rita Spyckerelle (bijna 63) uit de Bakvoordestraat met pensioen gegaan. Ze werd feestelijk uitgewuifd en bedankt door allen aan wie ze als sportpromotor heeft lesgegeven, onder meer de groep turnende senioren.

Passie voor sport

Op 1 mei 1987 is Rita samen met haar man Jef Sabbe gestart met het runnen van de stedelijke kinderboerderij. Ze waren de pioniers. In september 1993 maakte Rita de overstap naar de sportdienst, waar ze intussen al bijna 31 jaar verantwoordelijk was voor het organiseren, coördineren en begeleiden van diverse lessenreeksen en sportkampen.

“Wie ooit bij de sportdienst aerobic, sportacademie, multimove, fitheidsgym, kleuterturnen, hydrobic, aquafit of zwemlessen heeft gevolgd, heeft de kunde en gedrevenheid van Rita als lesgever leren kennen”, zegt diensthoofd Sport Heidi Trio. “Rita had altijd het hart op de tong en vooral het hart op de juiste plaats. Haar passie voor sport heeft tal van mensen geïnspireerd om een gezonde levensstijl aan te nemen. Ze deed hard haar best om de sport te promoten. We zullen haar energie, enthousiasme en expertise missen. Via de sportkampen zette ze de jeugd aan het bewegen, maar evenzeer waren de senioren haar doelgroep. Rita bouwde met veel deelnemers een warme en nauwe band op. Wanneer een van de senioren uit een lesgroep ziek viel, bracht ze een bezoekje of belde de betrokkene om te vragen hoe het ging.”

Kleuters en senioren

“Ik ben dankbaar dat ik dit werk al die jaren heb mogen doen”, zegt Rita. “Van multimove voor kleuters tot aquagym voor ouderen: ik vond het allemaal even leuk. Ik heb aan veel kinderen lesgegeven en voorts aan tientallen senioren. Mijn missie is altijd geweest om de mensen meer te laten bewegen en er hen tegelijk plezier aan te laten beleven. Destijds gaf ik ook aerobic, maar dat moet intussen al zeker 15 tot 20 jaar geleden zijn. Ik organiseerde bovendien de sportkampen, maar gaf daarin geen les. Ik doe zelf heel graag aan sport. Bewegen houdt je fit en gezond.”

The post Rita (62) na 31 jaar met pensioen bij Torhoutse sportdienst: “Dankbaar dat ik dit werk al die jaren heb mogen doen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Advocaten Zuienkerkse ex-sluismeester zaaien twijfel in sabotagezaak: “Hij kan het onmogelijk geweest zijn en verdient de vrijspraak”

Op het proces rond de sabotage van zes sluizen in het poldergebied, blijft ex-sluismeester S.D. (42) zijn onschuld uitschreeuwen. Volgens zijn advocaten stemmen de gsm-gegevens niet overeen met het moment van de manipulaties. “Hij kan het dus onmogelijk geweest zijn”, klonk het. Tijdens zijn verhoor legde de Zuienkerkenaar wel vreemde verklaringen af en dát deed bij de rechter wel vragen

Lees meer »

Nu ‘Emily in Paris’ ook Rome verkent, komt populaire Netflixreeks ook naar ons land? “Wie weet, ik vond Brugge fantastisch”

Bedolven onder kritiek door haar clichés en simplistische kijk op het Parijse leven en toch is ‘Emily in Paris’ inmiddels één van de grootste hits op Netflix. Hoofdrolspeelster Lily Collins (35) snoept al vier seizoenen mee van het succes en het leerde haar belangrijke levenslessen. “Net als Emily weet ik nu beter om te gaan met ups en downs”, vertelt

Lees meer »

Post Title

Er hangt een 74-jarige man uit Waregem een boete van 8.000 euro boven het hoofd omdat hij een twintigtal beschermde vogels hield in zijn volière. Volgens zijn advocaat ving hij die niet zelf, maar nam hij die over van zijn overleden schoonbroer. “Het is een raadsel waarom mijn cliënt hiervoor gedagvaard werd.”
The post appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaamse gemeenten halen recordbedrag van 124 miljoen euro op met boetes

De Vlaamse steden en gemeenten hebben vorig jaar in totaal een recordbedrag van 124 miljoen euro opgehaald aan boetes. Het gaat vooral om GAS-boetes. Ter vergelijking: aan het begin van de bestuursperiode, in 2019, werd een dikke 43 miljoen euro opgehaald met gemeentelijke boetes. Dat meldt VRT op basis van cijfers van Statistiek Vlaanderen.

Lees meer »

Leerlingen scholengroep Sigo Eernegem-Gistel leven zich uit op sportdag in de Klokkenputten

Ondanks het minder mooie weer is de sportdag van scholengroep Sigo Eernegem-Gistel zeer goed verlopen. De leerlingen hebben uiteindelijk al hun sportieve activiteiten met heel veel enthousiasme kunnen uitvoeren. Bij de activiteiten met muziek gingen ze volledig uit de bol en konden ze uit volle borst meezingen. De sportdag vond plaats in de Klokkenputten in
The post Leerlingen scholengroep

Lees meer »

Mail van postoverste brandweer Moorslede zorgt na gemeenteraad voor commotie bij oppositie, schepen onder vuur: “Ik vind het een schande”

Tijdens de eerste gemeenteraad na de vakantie zat het venijn duidelijk in de staart. Aanleiding was een vraag van Veerle Demeulenaere (NVAPlus) over de communicatie over de wegenwerken in de Mandellaan in Dadizele. De bevoegde schepen maakte geen al te goede buurt. Daags nadien reageert de postoverste van de brandweer met een mail naar de voltallige gemeenteraad.
The post

Lees meer »

Ex-manager en kennissen bezorgd over comebackplannen Kim Kay: “Uniek talent, maar ze had problemen met zichzelf”

Tijdens haar internationale doorbraak met megahit ‘Lilali’ verdween het even naar de achtergrond, maar het is een feit: al bijna haar hele leven kampt Kim Kay (46) met zware gezondheidsproblemen. De jongste jaren is ze aan haar ziekbed gekluisterd, en toch droomt de zangeres nu van een comeback. “Ik begrijp dat, maar ik zou het haar niet aanraden”, klinkt het

Lees meer »

Tweedaags event Beach jumping brengt spektakel voor ruiter en publiek: “Springcompetitie op het strand”

Op zaterdag 21 en zondag 22 september wordt Middelkerke het toneel van een spectaculair nieuw evenement: Beach Jumping Middelkerke. Dit gloednieuwe concept, georganiseerd door Anouch Danneels in samenwerking met de gemeente Middelkerke, belooft een unieke ervaring te worden voor zowel ruiters als toeschouwers.
The post Tweedaags event Beach jumping brengt spektakel voor ruiter en publiek: “Springcompetitie op het strand”

Lees meer »

Ruilbeurs Ingelcaps in De Cultuurfabriek

Op zaterdag 21 september organiseert Ingelcaps een ruilbeurs van champagnecapsules in De Cultuurfabriek in de Kortrijkstraat.
The post Ruilbeurs Ingelcaps in De Cultuurfabriek appeared first on KW.be.

Lees meer »