Rijden we binnenkort in Wallonië met een wegenvignet? “Een apart systeem per gewest is absurd”  

De nieuwe Waalse regering wil een wegenvignet invoeren om alle weggebruikers, buitenlanders én Belgen, te laten betalen voor het gebruik van de Waalse wegen. Dat staat te lezen in het regeerakkoord dat MR en Les Engagés hebben voorgesteld. Het is niet de eerste keer dat Wallonië het idee van een wegenvignet op tafel legt. Een nieuwe aflevering in de jarenlange saga van de kilometerheffing, die intussen al zo’n 20 jaar duurt. 

Meer krantenkoppen in België

Delhaize ging in 2023 382 miljoen euro in het rood

Delhaize heeft in 2023 een nettoverlies van 382,3 miljoen euro geleden in ons land. Dat blijkt uit het jaarverslag dat vorige week gepubliceerd werd in de Balanscentrale van de Nationale Bank. Volgens het jaarverslag van Delhaize Le Lion/De Leeuw NV was er bij een omzet van 5,33 miljard euro een negatief bedrijfsresultaat van 389,2 miljoen euro, waarvan 270 miljoen euro

Lees meer »

Truck geladen met 22 ton diepvriesproducten komt naast E40 in Veurne op dak terecht, chauffeur lichtgewond naar ziekenhuis overgebracht

Op de E40 in Steenkerke bij Veurne is een grote vrachtwagen rond het middaguur in de gracht gekanteld. De chauffeur werd gewond naar het ziekenhuis gebracht. De truck is geladen met 22 ton diepvriesproducten waardoor de takelwerken een zware klus worden. “De lading zal eerst overgeladen moeten worden eer de vrachtwagen getakeld kan worden”, meldt de federale politie.
The

Lees meer »

Ajax door na doldwaze reeks van 34 penalty’s, jonge Belg Godts (19) krijgt lof nadat hij er twee scoorde: “Grote ballen getoond”

Een strafschoppenreeks van meer dan 25 minuten waarin 34 elfmeters werden getrapt: je verzint het niet. Het Europa League-kwalificatieduel tussen Ajax en Panathinaikos kende een onwaarschijnlijke ontknoping, met de Amsterdammers als winnaar. Onder meer dankzij de jonge Belg Mika Godts (19), die twee penalty’s scoorde en opvallende lof kreeg van z’n coach.

Lees meer »

Danick Minne volgt Kurt Claeys op als schepen in Oostende: “Ik zal me honderd procent engageren om bij te dragen aan onze stad”

Danick Minne volgt Kurt Claeys op als schepen. “Als meest ervaren liberaal raadslid zal hij de continuïteit verzekeren”, zegt het bestuur van Open VLD Oostende.
The post Danick Minne volgt Kurt Claeys op als schepen in Oostende: “Ik zal me honderd procent engageren om bij te dragen aan onze stad” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wijkcomité Europalaan in Deerlijk is een kwarteeuw jong

Het wijkcomité van de Europalaan bestaat 25 jaar. Dat zilveren jubileum wordt op zondag 25 augustus gevierd tijdens het jaarlijkse zomerfeest. Het gemeentebestuur komt langs om de initiatiefnemers in de bloemetjes te zetten en na het aperitief is er nog een barbecue.
The post Wijkcomité Europalaan in Deerlijk is een kwarteeuw jong appeared first on KW.be.

Lees meer »