Raad van State vernietigt juridische basis voor verwerken vervuilde grond Oosterweelwerken

De Raad van State heeft de juridische basis voor het verwerken van de vervuilde grond van de Oosterweelwerken vernietigd. De zaak was aangespannen door Greenpeace en Bond Beter Leefmilieu.

 

Meer krantenkoppen in België

“Plots verbrak hij alle contact”: Erika en Katy hielden relatie over aan ‘B&B zoekt lief’, maar die waren van korte duur

Voor Erika Raes (59) en Katy Parmentier (52) eindigde hun ‘B&B zoekt lief’-avontuur met een onverwachte climax. Beide dames vonden dankzij het programma een partner, maar helaas bleek de liefde van korte duur. In dit interview onthullen zij waarom hun nieuwe relaties misliepen. De redenen zijn bij de één opvallender dan bij de ander. “Ik gaf hem een kus op

Lees meer »

Overstromingen in Bangladesh treffen bijna drie miljoen mensen

Bijna drie miljoen mensen zitten in het oosten van Bangladesh vast als gevolg van grote overstromingen. Dat hebben de autoriteiten donderdag gemeld. Hevige regen en een watertoevloed vanuit hoger gelegen heuvelachtige gebieden hebben de rivieren uit hun oevers doen treden, wat voor heel wateroverlast zorgt.

Lees meer »

Ruim 133.000 mensen uit Koersk op de vlucht na invasie Oekraïne

Het Oekraïense leger zegt een tegenoffensief te zijn begonnen in de regio Charkiv. In de afgelopen vier dagen zouden daarbij driehonderd Russen zijn omgekomen, schrijft ‘The Kyiv Independent’. Zowel Rusland als Oekraïne claimden donderdag ook nieuwe successen op het slagveld. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze liveblog.

Lees meer »

“Nog tijd om te verwijderen”: Lamine Yamal en João Félix plagen ploegmaat die foto’s deelt met nieuw lief

Droomzomer voor Fermín López (21), middenvelder van FC Barcelona. In juli EK-goud met Spanje, een maand later goud op de Olympische Spelen. Goed voor twee goals in die olympische finale tegen Frankrijk (5-3). Een ongelukkige Instagrampost afgelopen zaterdag zorgde slechts voor een kleine smet, tot jolijt van (ex-)ploegmaats Lamine Yamal, João Félix en Nico Williams toen López zich aan een

Lees meer »

Bart Tommelein boos na zoekactie naar vermiste man die trein naar huis bleek genomen te hebben: “Wanneer gaan mensen twee keer nadenken bij hun daden?”

Bart Tommelein (Open VLD), burgemeester van Oostende, is boos nadat zondagavond de zogenaamde ‘procedure drenkeling’ onnodig werd ingezet. Een 41-jarige man raakte zondagavond vermist op het strand waarbij een reddingsactie werd opgezet, maar uiteindelijk bleek de man doodleuk de trein naar huis genomen te hebben. “Zo’n reddingsoperatie heeft impact op de hele stad, zeker gezien de recente gebeurtenissen waarbij twee

Lees meer »

Lokale held kroont zich tot Belgisch kampioen Bommetje met unanieme score: “Alsof er een menselijke torpedo in het zwembad is terechtgekomen”

De jonge Zonhovenaar Bailoh Bah heeft het officieuze BK Bommetje gewonnen tijdens een Red Bull Full Moon Event op camping Heidestrand. De tengere tiener versloeg verschillende deelnemers die lichamelijk nochtans beter ‘gebouwd’ waren voor de opdracht. Met een ultieme sprong die de wetten van de fysica tartte, kroonde hij zich tot kampioen.

Lees meer »

Russische vulkaan weer actief

De vulkaan Sjiveloetsj op het schiereiland Kamtsjatka in het oosten van Rusland is weer actief. Sinds zondag zijn dikke rook- en aswolken zichtbaar boven de vulkaan, aldus het Russische staatspersbureau TASS. Ook werden er lavastromen gezien.

Lees meer »

Aalsterse burgemeester zet medische diensten op scherp: “Geruchten over een geval van apenpokkenvirus op ons grondgebied”

De burgemeester van Aalst, Christoph D’Haese (N-VA), zet de medische diensten van het OLV-ziekenhuis en ASZ op scherp voor de mogelijke aanwezigheid van het zogenaamde apenpokkenvirus of Mpox in de stad. “Ik kan de bevolking geruststellen dat er absoluut geen reden is tot paniek”, klinkt het. De burgemeester activeert wel de stedelijke veiligheidscel die de situatie op de voet zal

Lees meer »

LIVE FORMATIE. Formateur De Wever krijgt drie dagen extra tijd van de koning

Twee maanden na de verkiezingen komen de onderhandelingen voor de vorming van de federale en Vlaamse regeringen op kruissnelheid. Afgelopen nacht onderhandelden N-VA, Vooruit, MR, Les Engagés en CD&V over de ‘supernota’ van formateur Bart De Wever voor de vorming van een federale regering, maar witte rook kwam er voorlopig nog niet. Volg de laatste updates over de formatie in

Lees meer »

Oosterweelwerken schakelen versnelling hoger: aanleg van ‘enorme paperclip’ aan Antwerps Noordkasteel begonnen

Na ruim twee jaar voorbereidingen treedt een belangrijke nieuwe fase in de Oosterweelwerken op de Antwerpse Rechteroever in werking. Aan het Noordkasteel is de aannemer deze week officieel gestart met de aanleg van het Oosterweelknooppunt, een verzonken netwerk van op- en afritten en tunnels. Tegen 2030 moet dit nieuwe knooppunt, dat de vorm van een enorme paperclip heeft, klaar zijn.

Lees meer »