Protest tegen Vlaamse strijdvlaggen die uit elkaar gehaald werden voor werk bij kunstenfestival Watou

Op het kunstenfestival Watou hebben uiterst rechtse organisaties actie gevoerd tegen een werk van een Nederlandse kunstenares. Zij liet mensen uit de buurt verschillende Vlaamse strijdvlaggen ontrafelen en verknippen om er dan een nieuw kunstwerk van te maken. De partij Vlaams Belang en de organisatie Voorpost reageerden verontwaardigd en voerden actie bij het kunstwerk. 

Meer krantenkoppen in België

Bosbrand in Californië in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste ooit in de Amerikaanse staat

De snel om zich heen grijpende bosbrand in het noorden van Californië is in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste ooit in de Amerikaanse staat. Tot overmaat van ramp is voorlopig “0 procent” van de vuurzee onder controle, ondanks inspanningen van ongeveer 2.500 mensen, meer dan een dozijn helikopters en tal van blusvliegtuigen, aldus de lokale autoriteiten.

Lees meer »

In Thailand geeft boksen kans op slagen

In Thailand doet boksen de harten van het volk sneller slaan. De sport opent er deuren richting Olympische Spelen of een beter leven. Een voltreffer in een land met een van de grootste inkomstenverschillen ter wereld.

Lees meer »

Verblijf van Rose bij omstreden Jelmont uit ‘B&B zoekt lief’ ging niet over rozen: “’s Nachts deed ik m’n kamerdeur op slot”

“Ik ben helemaal overdonderd door haar.” Na de heftige exit van Vicky (60) en Ingrid (61) lijkt Jelmont (62) in ‘B&B zoekt lief’ een betere klik te hebben met de derde kandidate, Rose (57). Maar helaas voor hem ziet zij dat zelf anders. Rose vertelt ons waarom ze na amper een kwartier al uit Jelmonts bed and breakfast wilde vertrekken

Lees meer »

Ter Wielewalle, een boerderij waar iedereen voor elkaar zorgt

Marleen Dendoncker bewijst elke dag opnieuw dat een boerderij meer kan zijn dan een landbouwbedrijf. In Ter Wielewalle biedt ze een waaier aan mogelijkheden aan voor mensen om elkaar te ontmoeten én voor elkaar te zorgen: in hun schuur wordt gefeest, vergaderd en gespeeld, maar vinden kwetsbare zielen net zo goed rust.
The post Ter Wielewalle, een boerderij waar

Lees meer »

Meer dan honderd verdachten moeten DNA afstaan in dossier van vermoorde Ingrid Caeckaert uit Heist

Het Gentse parket-generaal heeft meer dan honderd mannen uitgenodigd om een DNA-staal af te staan. Met die actie hoopt substituut-procureur-generaal Céline Dhavé het gerechtelijk onderzoek naar de onopgehelderde moord op Ingrid Caeckaert een nieuwe impuls te geven. Deze Heistse vastgoedmakelaar werd op 16 maart 1991 in het trappenhuis van haar flat op het Heldenplein met 61 messteken vermoord. 23 jaar

Lees meer »

Frans spoornet zal in toekomst beter beschermd worden

De veiligheidsmaatregelen op het Franse spoornet worden versterkt na een sabotageactie waardoor vorige week het treinverkeer op verschillende TGV-lijnen werd onderbroken. Dat hebben de ontslagnemende ministers van Binnenlandse Zaken en Transport Gérald Darmanin en Patrick Vergriete beslist, in samenspraak met spoorwegmaatschappij SNCF.

Lees meer »