Pros Slachmuylders overleden: de districtsburgemeester die geen homo’s wilde huwen, zat in een Filipijnse cel voor ‘kindermisbruik’

In een ziekenhuis in de Filipijnse stad Tagbilaran op het eiland Bohol is Pros Slachmuylders overleden. Dat bevestigt zijn familie aan onze redactie. De voormalige districtsburgemeester van Berchem zat sinds begin juli opnieuw in de gevangenis op beschuldiging van kindermisbruik, een aanklacht die hij al acht jaar met klem ontkent. Slachmuylders werd 84.

 

Meer krantenkoppen in België

Goud voor Pieter en Christa

Pieter Denys (72) en Christa Horré (69) uit de Kapucijnenlaan zakten af naar het stadhuis van Izegem waar hun gouden huwelijksjubileum een officieel tintje kreeg.
The post Goud voor Pieter en Christa appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Erdogan dreigt ermee Israël binnen te vallen

Het Israëlische leger heeft luchtaanvallen uitgevoerd op Hezbollah-doelwitten in Libanon. Dat gebeurde onder meer in Shabriha, Burj el-Shemali, Kfar Kila en Tayr Harfa. De actie is een vergelding voor de twaalf doden die er op een voetbalveld vielen na de raketaanval op de Golanhoogte. Iran waarschuwt Israël intussen dat nieuwe militaire “avonturen” in Libanon “onvoorziene gevolgen” kunnen hebben. Lees hier

Lees meer »

VS annuleren schikking met vermoedelijk brein achter aanslagen 9/11

De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin heeft vrijdag een de schikking ingetrokken die eerder deze week was overeengekomen met de man die ervan wordt beschuldigd de aanslagen van 11 september te hebben bedacht, Khalid Sheikh Mohammed, en twee medeplichtigen. De drie mannen zitten vast in Guantánamo Bay en riskeren de doodstraf.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

De derde medaille voor ons land kwam uit een onverwachte hoek. Maar chapeau sowieso!
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ex-directeur-generaal FOD Mobiliteit Frank Durinckx op lijst Samen Voluit: “Dit is een partij zonder ego’s”

Samen Voluit, de nieuwe lokale lijst van schepen Marleen De Soete, pakt uit met een opvallende kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen: Frank Durinckx is gewezen directeur-generaal bij de FOD mobiliteit en ex-kabinetsadviseur.
The post Ex-directeur-generaal FOD Mobiliteit Frank Durinckx op lijst Samen Voluit: “Dit is een partij zonder ego’s” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gemeente ligt 50 kilometer van zee, maar wordt geteisterd door duizenden meeuwen: “Net een film waarin een sprinkhanenplaag plots alles overspoelt”

De inwoners van Hyndburn zien sinds kort enkel nog zeemeeuwen als ze naar de hemel boven hun huizen kijken. En dat is opmerkelijk: de Engelse gemeente is volledig omgeven door land en ligt op minstens 50 kilometer van de dichtstbijzijnde kust. De meeuwen worden echter aangetrokken door een vuilnisbelt die recentelijk werd uitgebreid en hebben er hun nesten gebouwd, waardoor

Lees meer »

Ex-radiopresentatrice is dakloos na geschil met verzekeringen: “Ik voelde mij onoverwinnelijk. Tot de dag van accident”

“Ik vraag me af hoe mijn leven er zonder die ramp uitgezien zou hebben”, zegt radiostem Els De Craecker (48), bekend van JOE en Nostalgie. Na graafwerken op een aanpalend terrein verzakte haar huis, waarop een lijdensweg van veertien jaar begon. Het getouwtrek met de verzekering deed de dakloze Els in een zware depressie belanden en uiteindelijk eindigde ze in

Lees meer »

Kun je je dromen sturen (en waarom zou je dat doen)?

Dromen doen we allemaal en soms onthouden we ze ook eventjes als we wakker zijn? Waarom we dromen en of ze iets te betekenen hebben, is al langer een raadsel. Maar je kunt ook lucide dromen hebben, dromen waar je iets aan hebt en die je kunt sturen. Of is dat, zoals de meeste dromen, niet helemaal waar?

Lees meer »