Populair dorp voert avondklok in om komaf te maken met massatoerisme

Verschillende plaatsen over de hele wereld kampen met problemen door massatoerisme. Zo ook het historische traditionele dorp Bukchon Hanok Village in het centrum van Seoul. De Zuid-Koreaanse autoriteiten leggen toeristen vanaf oktober een strikte avondklok op en verdelen de wijk in kleurzones om de impact te beperken. 

Meer krantenkoppen in België

Na drie jaar duidelijkheid over verhuis wegens nieuwe sluis: scheepshersteller Gardec blijft in haven Zeebrugge

De maritieme metaalconstructeur Gardec in Zeebrugge is van plan om zijn activiteiten in de Kustlaan naar de Kiwiweg te verhuizen. Het bedrijf moet naast de Visartsluis weg voor de aanleg van de nieuwe sluis. De ateliers aan de visserijcluster blijven wel bestaan en worden zelfs vernieuwd.
The post Na drie jaar duidelijkheid over verhuis wegens nieuwe sluis: scheepshersteller Gardec

Lees meer »

Vijftiger opgepakt op verdenking van moord op ex-huisbaas (74) in Moorslede

Een 51-jarige man is opgepakt op verdenking van moord op een 74-jarige man uit Moorslede. Het lichaam van het slachtoffer werd maandag aangetroffen in zijn woning. Dezelfde verdachte zou afgelopen zaterdag ook brandgesticht hebben bij de woning van zijn ex in Spiere-Helkijn.
The post Vijftiger opgepakt op verdenking van moord op ex-huisbaas (74) in Moorslede appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wie was Hamasleider Ismail Haniyeh?

De politiek leider van Hamas, Ismail Haniyeh (61), werd woensdag in Iran gedood. Haniyeh is een oudgediende binnen de extremistische beweging. Hij is opgeklommen vanuit het Moslimbroederschap tot de absolute top van Hamas. Toch was Haniyeh ooit het uithangbord van de gematigde factie van de radicale Palestijnse organisatie.

Lees meer »

Noodnummer 1722 geactiveerd, vanaf 23 uur code geel in onze provincie

De Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft het noodnummer 1722 geactiveerd omdat het KMI waarschuwt voor onweer. Van 14 uur tot en met donderdagavond 21 uur heeft het weerinstituut code geel afgekondigd voor onweer in heel het land.
The post Noodnummer 1722 geactiveerd, vanaf 23 uur code geel in onze provincie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man achter aanslagen 11 september wil schuld bekennen in ruil voor levenslange celstraf: waarom zweeg hij 20 jaar?

Khalid Sheikh Mohammed, het brein achter de aanslagen van 11 september 2001, heeft beslist om schuld te bekennen. Waarom doet hij dat nu pas, meer dan twintig jaar na datum? Zal hij het beruchte gevangenenkamp Guantánamo Bay, waar hij nog steeds opgesloten zit, ooit mogen verlaten? “Tijdens de ontelbare folteringen heeft hij gelijk wat bekend”, zeggen zijn advocaten.

Lees meer »

SPOOR Kunstfestival in Ichtegem en Torhout wil verder uitbreiden

Onder ruime belangstelling werd de derde editie van kunstfestival SPOOR/ART62 op gang geschoten. Oorspronkelijk werd SPOOR alleen in Ichtegem georganiseerd, nu is ook de stad Torhout bij dit project betrokken. En er wordt gedroomd van meer…
The post SPOOR Kunstfestival in Ichtegem en Torhout wil verder uitbreiden appeared first on KW.be.

Lees meer »

KV Kortrijk versterkt defensie met Bram Lagae

KV Kortrijk versterkt zijn defensie met Bram Lagae. De 20-jarige verdediger komt dit seizoen op huurbasis over van AA Gent. Dat hebben de Kerels woensdag gemeld.
The post KV Kortrijk versterkt defensie met Bram Lagae appeared first on KW.be.

Lees meer »

Erdogan dreigt ermee zich te mengen in Gaza-oorlog, Israël waarschuwt Turkije

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft ermee gedreigd dat zijn land zich militair zal moeien tegen Israël in de Gaza-oorlog om de Palestijnen te helpen. "Net zoals we gedaan hebben in Nagorno-Karabach en Libië, zouden we hier hetzelfde kunnen doen", zei Erdogan op een partijbijeenkomst. Op X heeft de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Turkije gewaarschuwd: "Erdogan treedt in

Lees meer »