“Op Lampedusa droomde ik al van Gent-Wevelgem”: Eritrese vluchteling hoopt net als Biniam Girmay door te breken in ons land

Op de vlucht voor een toekomst als kindsoldaat zette Iseyas Afewerki (17) koers naar ons land. De jonge Eritreeër wilde zijn idool Biniam Girmay – letterlijk – achterna. “Op Lampedusa droomde ik van Gent-Wevelgem.”

 

Meer krantenkoppen in België

Familie Arthur De Sloover kijkt uit naar ontknoping olympisch hockeytornooi: “Dit zijn echt fantastische momenten om te beleven”

Volgende week donderdag kunnen de Red Lions zichzelf opvolgen als olympisch kampioen. Bij onze nationale hockeyheren ook één West-Vlaming: Arthur De Sloover. De dichte familieleden van de 27-jarige Kortrijkzaan zijn er in Parijs bij om hun held te (onder)steunen. Zeggen vader, moeder en vriendin in koor: “Dit zijn echt fantastische momenten die we mogen beleven.” Na de 2-6-overwinning tegen Australië

Lees meer »

100 standhouders op rommelmarkt voor goed doel

Op zondag 11 augustus organiseren Yves Vancamelbeke en Philippe Vanden Eede opnieuw een grote rommelmarkt in Kerkhove. De opbrengst gaan integraal naar vzw Belgasia.
The post 100 standhouders op rommelmarkt voor goed doel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Annie Geeraerts (97) uit ‘Familie’ verhuist naar serviceflat na val: “Tijdens tweede nacht moesten we al op alarmknop drukken”

“Mijn dochter vond het niet meer verantwoord.” Ze woonde tot begin dit jaar alleen, maar ‘Familie’-actrice Annie Geeraerts (bijna 98) is nu toch verhuisd naar een serviceflat. Geen makkelijke stap, maar ‘De Bomma’ heeft er nieuw geluk gevonden, aan de zijde van haar vriend Paul. In een openhartig gesprek in ‘Dag Allemaal’ vertelt Annie eerlijk over haar oude dag. “Veel

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Iran: “Ook VS verantwoordelijk voor dood Haniya” – Netanyahu roept veiligheidskabinet bijeen

Hamasleider Ismail Haniyeh, die beschouwd werd als de belangrijkste politieke leider van de Palestijnse extremistische beweging Hamas, is gedood in Iran. Dat meldt de Iraanse Revolutionaire Garde in een verklaring en is ook bevestigd door Hamas. Er wordt gevreesd dat de moord de spanningen in het Midden-Oosten kunnen doen escaleren. Alle ogen zijn daarbij gericht op Israël. Premier Benjamin Netanyahu

Lees meer »

Franse start-up wil foie gras vervangen door kweekvlees als ethisch alternatief voor omstreden ganzenlever

Foie gras van gekweekt vlees kan een ethisch alternatief zijn voor klassieke foie gras waarvoor ganzen gedwangvoerd worden. Dat zegt culinair journalist Jan Scheidtweiler. De Franse start-up Gourmey wil als eerste in Europa een gekweekte foie gras op de Europese markt brengen. EU-lidstaten Italië, Frankrijk, Hongarije en Oostenrijk zijn alvast kritisch over kweekvlees.

Lees meer »

Brussels parket opent onderzoek naar e-bikemaker Cowboy na race-app

Het Brusselse parket heeft een opsporingsonderzoek geopend naar e-bikemaker Cowboy, omwille van de interactieve app van het bedrijf waarmee fietsers tegen elkaar kunnen racen. Dat meldt parketwoordvoerder Yasmina Vanoverschelde. “De verkeersveiligheid van de Brusselaars en van de dagelijkse passanten die Brussel bezoeken, is een absolute prioriteit voor het parket”, klinkt het.

Lees meer »