Nooit zoveel vluchtmisdrijven. Lotte (38): “Ik verloor de liefde van mijn leven. De dader stak zijn auto in brand om niet gepakt te worden”

“Die cijfers over het toenemend aantal vluchtmisdrijven brengen mijn verdriet weer naar boven. Vluchten na een ongeval is altijd de slechtste optie.” Lotte De Ridder (38) weet spijtig genoeg waarover ze spreekt. Ze raakte zwaargewond en verloor haar vriend nadat ze werden aangereden door een bestuurder die vluchtmisdrijf pleegde. “Een ongeval kan gebeuren, maar loop alsjeblieft niet weg. Het kan het verschil tussen leven en dood betekenen.” 

Meer krantenkoppen in België

Olieprijs op laagste niveau in anderhalf jaar

Een vat Brent-olie, afkomstig uit de Noordzee, werd vrijdag opnieuw goedkoper en bereikte het laagste peil in anderhalf jaar. De prijs zakte vrijdag met 2,23 procent tot 71,07 dollar per vat. De Amerikaanse oliesoort WTI werd eveneens 2,26 procent goedkoper tot 67,59 dollar per vat.

Lees meer »

Bekende Filipijnse sekteleider, beschuldigd van kindermisbruik in VS, opgepakt na twee weken durende klopjacht met duizenden agenten

Quiboloy, een zelfbenoemde “Aangewezen Zoon van God”, gaf zich zondag over in de stad Davao tijdens een grootschalig politieonderzoek op het uitgestrekte terrein van zijn sekte. De VS beschuldigen de 71-jarige predikant, die beweert zeven miljoen volgelingen te hebben, van seksuele uitbuiting van meisjes en vrouwen van 12 tot 25 jaar.

Lees meer »

Hét sprookje van de sportzomer? Amerikaan pakt emotioneel goud op Paralympics, maand nadat z’n vrouw hetzelfde deed op de Spelen

De innige omhelzing tussen paralympisch atleet Hunter Woodhall (25) en zijn vrouw Tara Davis-Woodhall (25) van gisteravond gaat viraal op sociale media. Vier weken en één dag nadat Tara goud pakte op de Olympische Spelen in het verspringen, deed haar man namelijk hetzelfde op de 400 meter (T62-categorie) op de Paralympics. Het sprookje is compleet.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Jeremy Doku is klaar voor meer verantwoordelijkheid bij de Duivels: “Ik wil tonen dat ik een leider kan zijn”

Het klinkt misschien gek voor iemand van zijn leeftijd, maar de 22-jarige Jeremy Doku is nu al één van de oudgedienden bij de Rode Duivels. De vleugelspits van Manchester City is klaar voor meer verantwoordelijkheid bij de nationale ploeg. “Ik weet dat mijn statistieken een werkpunt zijn, maar in het voetbal is er meer dan dat”, zegt hij in exclusief

Lees meer »

“Hij voelde nog nooit zo’n druk als hier”: Van den Bergh vecht na verlies tegen de tranen en wordt bijgestaan door manager tijdens interview

Geen succesvolle dag voor de Belgen op de Flanders Darts Trophy in Antwerpen, het tiende European Tour-event van het jaar. Voor eigen publiek stootte enkel Mike De Decker door. De andere vijf landgenoten – waaronder Dimitri Van den Bergh – haalden de tweede ronde niet. En dat kwam vooral bij die laatste bijzonder hard aan. Hij werd tijdens het interview

Lees meer »

“Sommigen spreken me aan als ‘die van het logo’”: Supporter Niels Dumon uit De Panne ontwerpt nieuw logo van KV Diksmuide-Oostende

Het logo van KV Diksmuide-Oostende deed de voorbije tijd goed de ronde. Het is van de hand van Niels Dumon (32) uit De Panne. Bovenal grafisch ontwerper in bijberoep is Niels een grote fan van wat nog altijd als ‘Kaavéé’ wordt bestempeld. “Met het clublogo droeg ik m’n steentje bij.”
The post “Sommigen spreken me aan als ‘die van

Lees meer »

Nieuwe partij ‘Samen voor Democratie’ stelt zich voor: “Neuzen staan in dezelfde richting”

In Nieuwpoort komt de nieuwe Vlaamse politieke partij ‘Samen voor Democratie’ op bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Initiatiefnemer is dermatoloog Steven De Vos. Hij komt in de IJzerstad op met een beperkte lijst met zeven kandidaten.
The post Nieuwe partij ‘Samen voor Democratie’ stelt zich voor: “Neuzen staan in dezelfde richting” appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Drakenadem’, het nieuwe Oekraïense wapen in de strijd tegen Rusland

De beelden zien er huiveringwekkend uit: een kleine vuurspuwende drone die in korte tijd een groot deel van een bos verwoest. Deze week doken verschillende video’s op van aanvallen waarbij druppels gesmolten metaal worden uitgekieperd boven oorlogsgebied. Het gevaarlijke mengsel thermiet wordt steeds vaker gebruikt bij aanvallen met drones.

Lees meer »

24.000 euro gestolen uit politiekluis in Zeebrugge: “Als dit een ‘inside job’ is, dan is het een regelrechte schande”

Uit een kluis in een kantoor van de scheepvaartpolitie in Zeebrugge is 24.000 euro verdwenen. De Algemene Inspectie van de politie en het parket van Brugge onderzoeken de zaak, waarbij vooral in de richting van de ongeveer 130 politiemensen die er werken wordt gekeken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag.
The post 24.000 euro gestolen uit politiekluis in Zeebrugge:

Lees meer »