Nigeriaans schoolgebouw stort in tijdens examen, minstens zestien doden

In Nigeria zijn minstens zestien leerlingen om het leven gekomen doordat hun schoolgebouw tijdens een examen is ingestort. Het is niet duidelijk hoe het drama kon gebeuren. Toch zijn zulke instortingen niet ongewoon in het West-Afrikaanse land. 

Meer krantenkoppen in België

Filip en Mathilde betalen 85.975 euro per jaar: meer details over het studentenleven van prinses Elisabeth op Harvard

Slechts 15 procent van de studenten slaagt in de gruwelijk moeilijke toelatingsproef van het prestigieuze Harvard en kroonprinses Elisabeth hoort daarbij. Zij verdwijnt even van de koninklijke bühne en verhuist naar de Amerikaanse campus. Hoe zal haar leven aan een van ‘s werelds beste universiteiten eruitzien en hoe wist zij de Harvard-elite te overtuigen van haar kunnen? “Ze is niet

Lees meer »

Benjamin en Stéphanie baten nieuwe brocantezaak uit in Veurne: “Antiek en brocante is onze passie en ons leven”

Waarom kiest een Zwitsers koppel na heel wat internationale omzwervingen voor een nieuw project in Veurne of all places? Dat vertelt spraakwaterval Benjamin Aebischer (43) in geuren en kleuren in de nieuwe zaak die hij met partner Stéphanie (49) heeft geopend in de Zuidstraat: Brocante Number Eight.
The post Benjamin en Stéphanie baten nieuwe brocantezaak uit in Veurne: “Antiek

Lees meer »

Weerdiensten waarschuwen met code rood voor explosieve situatie in Centraal-Europa: “Enkele maandhoeveelheden aan neerslag in slechts paar dagen tijd”

Na een zeer warme zomer in Centraal-Europa heeft de herfst nu een stevige greep op het continent. De komende dagen ontstaat er een explosieve weersituatie die zal zorgen voor extreme neerslag in Centraal- en Oost-Europa. In Tsjechië, Oostenrijk, Polen en Slowakije worden op sommige plekken meerdere maandsommen aan neerslag verwacht binnen enkele dagen. In de Oostelijke Alpen is zelfs 1

Lees meer »

Filip Terryn (55) is lijsttrekker voor N-VA in Deerlijk

N-VA Deerlijk heeft de 23 kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Filip Terryn, gemeenteraadslid sinds 2012, is lijsttrekker. Frieda Dejager, gemeenteraadslid van 2012 tot 2018, duwt de N-VA-lijst.
The post Filip Terryn (55) is lijsttrekker voor N-VA in Deerlijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koninklijk Sportcomité Zwevezele viert verjaardag met standbeeld: “Goede renners strikken kost heel wat tijd, moeite en geld”

In 1949 ontstond de toenmalige Sportcomiteit Zwevezele en vandaag – 75 jaar later – is de organisatie actiever dan ooit. Deze verjaardag wordt op zondag 22 september gevierd met de plaatsing van een standbeeld, als eerbetoon aan alle renners, voorzitters en clubleden die al die tijd het beste van zichzelf hebben gegeven om Zwevezele Koers elk jaar waar te maken.

Lees meer »

“Brutaal en meedogenloos”: video toont hoe Russen Oekraïense soldaten koelbloedig lijken te executeren nadat die zich overgeven

De Amerikaanse nieuwszender ‘CNN’ heeft een schokkende video vrijgegeven waarin te zien zou zijn hoe het Russische leger drie Oekraïense soldaten in koelen bloede executeert nadat die zich hebben overgegeven. Het incident vond naar verluidt plaats aan de frontlinie van de Oost-Oekraïense stad Pokrovsk, waar de Russen steeds verder oprukken.

Lees meer »