Nigeriaans schoolgebouw stort in tijdens examen, minstens 22 doden en 130 gewonden

In Nigeria zijn minstens 21 mensen omgekomen doordat hun schoolgebouw tijdens een examen instortte, meldt het Rode Kruis. Zeker 100 studenten en leerkrachten zitten nog vast onder het puin, en 130 mensen raakten gewond. Hoe het drama heeft kunnen gebeuren, is nog onduidelijk. 

Meer krantenkoppen in België

Roeselaars familiebedrijf Electro Deforce start maandag met uitverkoop

Na 56 jaar komt er binnenkort een einde aan het familiebedrijf Electro Deforce. Dirk en Jan, die in 1993 samen met hun twee broers de zaak overnamen van hun vader Roger, gaan op pensioen. Op maandag 19 augustus start er een uitverkoop in de zaak langs de Godshuislaan.
The post Roeselaars familiebedrijf Electro Deforce start maandag met uitverkoop appeared

Lees meer »

Toerist leunt door hotelkamerraam om storm te filmen, maar trekt zich snel terug wanneer bliksem vlakbij inslaat: “Voltreffer op de palmboom”

Sally genoot vorige week van een zonnige vakantie in Altea la Vella, een pittoresk Spaans dorpje vlak bij de Middellandse Zee. Maar bij temperaturen die vlot tot boven de dertig graden gaan, durft er wel eens een onweer los te barsten. De toeriste zat net op haar hotelkamer toen er zo’n zomerstorm passeerde en besloot de hevige regen – en

Lees meer »

Vrouw (62) uit Nederlandse Terneuzen belandt met driewieler in vaartje in Schore

Een 62-jarige vrouw uit het Nederlandse Terneuzen is deze middag op vakantie met haar man met haar driewieler in het water geraakt in Schore bij Middelkerke. Er snelden duikers van de brandweer toe maar de vrouw kon door een buurtbewoner met een ladder uit het water worden gehaald. “Ze is gelukkig helemaal oké”, zegt haar Nederlandse echtgenoot.
The post

Lees meer »

Keramiste Noela Smet exposeert op Kunstmarkt in Nieuwpoort met kunstwerkjes gemaakt door bewoners van wzc Dunecluze

Op zaterdag 17 augustus stond Noela Smet (72) op de Kunstmarkt in Nieuwpoort. Wat deze dag voor haar zo bijzonder maakte, was niet alleen de verkoop van haar eigen werk, maar vooral de vele keramieken beeldjes die ze verkocht, gemaakt door de bewoners van Woonzorgcentrum Dunecluze in Koksijde. Deze beeldjes, stuk voor stuk unieke kunstwerkjes, getuigen van het creatieve potentieel

Lees meer »