Nieuwe regen- en onweerszone trekt ons land in, KMI kondigt code geel af

Vrijdagochtend is het zwaarbewolkt met regen of buien die soms onweerachtig kunnen zijn. Op sommige plaatsen valt opnieuw veel neerslag, meldt het KMI dat een code geel heeft afgekondigd. Ook het noodnummer 1722 is geactiveerd.

 

Meer krantenkoppen in België

“Hij was wereldvreemd en ongeschikt”: 31 jaar na z’n dood schetsen royaltykenners opvallend beeld van koning Boudewijn

Op 31 juli is het precies 31 jaar geleden dat koning Boudewijn stierf. Voor velen was de vorst een heilige, anderen spuugden hem uit. In ‘Primo’ geven royalty-experts Jo De Poorter (57), Jan Van den Berghe (82) en Brigitte Balfoort (62) hun kijk op het bewind en de persoonlijkheid van koning Boudewijn. Ze deinzen er daarbij niet voor terug om

Lees meer »

Luc Bellings zoekt de beste Brusselse wafel aan de kust en deelt twéé perfecte scores uit: “Een omweg naar deze badplaats waard”

Ook in hartje zomer kan een warme Brusselse wafel heerlijk smaken. Daarom prijken ze ook aan de kust op alle mogelijke menukaarten. Maar waar vind je nu de allerlekkerste? Luc Bellings bezocht vijf adressen tussen Knokke en De Panne en deelde zelfs twee keer (!) een 10 op 10 uit: “Waarvan één topper zelfs voor de spotprijs van 3 euro.”

Lees meer »

Komend weekend lange files verwacht in heel Europa

Voor het tweede weekend op rij verwacht Touring een bijzonder moeilijke verkeerssituatie op de Europese snelwegen. In het midden van de zomervakantie zoeken namelijk heel wat vakantiegangers warmere oorden op, maar keren tegelijkertijd ook heel wat reizigers terug. Zo’n wisselweekend dreigt lange files in beide richtingen in heel Europa te veroorzaken.

Lees meer »

Derde kind overleden na steekpartij op danskamp in Engeland

Na de steekpartij in de Engelse kuststad Southport maandag is dinsdag een derde kind overleden. Acht andere kinderen hebben verwondingen opgelopen. Vijf van hen zijn nog in kritieke toestand. Ook twee volwassenen zijn er erg aan toe. Dat meldt de politie dinsdag in een nieuwe update.

Lees meer »

Ultranationalisten bestormen legerbasis in Israël uit protest tegen arrestatie 9 militairen “na groepsverkrachting”

In Israël zijn tientallen ultranationalisten, onder wie ook enkele radicaal rechtse parlementsleden, een Israëlisch detentiecentrum voor Palestijnse gevangenen binnengedrongen. Ze protesteerden tegen de arrestatie van 9 Israëlische soldaten, die ervan verdacht worden een Palestijnse gevangene te hebben mishandeld. Israëlisch premier Benjamin Netanyahu veroordeelt de protesten en roept op tot kalmte.

Lees meer »

Een discutabele beslissing op een cruciaal moment: ‘Nadalcaraz’ furieus op umpire, Spaans duo eruit tegen de Amerikanen

De gouden medailledroom aan diggelen. Het Spaanse tennisduo Rafael Nadal-Carlos Alcaraz zal geen olympisch kampioen worden in het dubbelspel. Ze verloren van de Amerikanen Krajicek en Ram in twee sets. Op een cruciaal moment in de tweede set maakte de umpire een discutabele beslissing in het voordeel van de Amerikanen. De Spanjaarden – met Nadal voorop – waren daar duidelijk

Lees meer »