Negen Vlaamse tieners belanden op terugweg van Kazou-reis in ziekenhuis: allemaal positief getest op Covid-19

Negen 17- en 18-jarigen liggen ter observatie in een ziekenhuis in Montpellier nadat ze op de terugweg van een Kazou-vakantie in Spanje onwel zijn geworden op de bus. Uit een eerste onderzoek is alvast gebleken dat ze allemaal positief hebben getest op Covid-19, maar het is nog niet zeker of dat de oorzaak was waarom ze zich plots slecht voelden.

 

Meer krantenkoppen in België

“Telkens ik iets persoonlijks deel, moet iemand negatief reageren”: kersverse mama Eline De Munck is online haat beu

“Ik voel me niet schuldig omdat mijn dochter naar de crèche gaat.” Eline De Munck (36) zit op een roze wolk sinds de komst van baby Colette, maar haar carrièremotor draait ook nog steeds op volle krachten. Hoe jongleert Eline haar booming brillenzaak Odette Lunettes en het moederschap, vinden zij en echtgenoot Michaël R. Roskam nog tijd voor elkaar en

Lees meer »

Heinz mag na langdurige ziekte aan de slag met veegmachine in magazijnen: “Ideaal voor mij, want het is er echt muisstil”

Geregeld komen in de pers berichten over langdurige zieke mensen die niet meer aan de slag kunnen gaan. Ons land telt zo’n half miljoen langdurig zieken, waarvan Heinz Baert (57) uit Zwevegem er een was. Na een lange zoektocht heeft hij nu aangepast werk gevonden bij Laverge Cleaning.
The post Heinz mag na langdurige ziekte aan de slag met

Lees meer »

België screent live gokpraktijken tijdens Olympische Spelen: “Technieken voor sportfraude veranderen snel, maar we halen stilaan bovenhand” 

Tijdens de Olympische Spelen in Parijs volgen verschillende landen de gokbewegingen tijdens wedstrijden van een specifieke sport: de Belgische diensten focussen op hockeywedstrijden. Door nieuwe technologieën en gokken met cryptomunten moeten de magistraten constant bijschakelen om sportfraude op te sporen. "Maar we halen stilaan de bovenhand."

Lees meer »

Danny Saey en Jodith Albarico organiseren ‘Kunst op mijn adres’: “Weerspiegel mijn levensloop in de werken die ik schilder”

Danny Saey (66) en zijn vrouw Jodith Albarico (36) maken zich op voor een eerste editie van ‘Kunst op mijn adres’ in Beernem. 25 jaar lang organiseerde Danny met zijn drie broers in Sint-Joris de expo ‘Kijken naar Kunst’ tijdens de septemberkermis. Zeven jaar na de laatste editie en na een bijzondere levensloop, is Danny met zijn vrouw klaar voor

Lees meer »

ONS RAPPORT. Onze F1-watcher geeft de coureurs punten voor de Grand Prix van België: “Wat is er aan de hand met dit toptalent?”

De Grand Prix van België, editie 2024, behoort alweer tot het verleden. Door een diskwalificatie bij George Russell pakte ploegmaat Lewis Hamilton de zege. Onze F1-watcher Joost Bolle deelde alweer punten uit en gaf één coureur een buis. “Bedroevend was het.” Max Verstappen krijgt na zijn inhaalrace dan weer een hoge score. “Wat een race van de wereldkampioen.”

Lees meer »

‘t Bakkerietje in Roeselare sluit na 43 jaar de deuren: “Ik zal waarschijnlijk niet naar buiten kijken wanneer ze het hier slopen”

Annemie De Smet (62) en Marnix Vincke (67) hielden zondag voor het laatst ’t Bakkerietje in Roeselare open. Na 43 jaar komt er zo een einde aan de bekende zaak langs de Brugsesteenweg. “De laatste vijf jaar was ik elke dag open. Ik wou de klanten altijd helpen”, aldus Annemie.
The post ‘t Bakkerietje in Roeselare sluit na 43

Lees meer »