Negen Vlaamse tieners belanden op terugweg van Kazou-reis in Frans ziekenhuis

Negen 17- en 18-jarigen liggen ter observatie in een ziekenhuis in Montpellier nadat ze op de terugweg van een Kazou-vakantie in Spanje onwel zijn geworden op de bus. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat ze allemaal positief hebben getest op covid-19, maar het is nog niet zeker of dat de oorzaak was waarom ze zich plots slecht voelden.

 

Meer krantenkoppen in België

Bjorn Bauden wint clubtornooi bij De Smuldarters

Om het einde van de vakantie te vieren, organiseerden De Smuldarters een tornooi onder de leden. Algemeen kampioen werd Bjorn Bauden, die Yatse Heernaert klopte in de finale. Dries Grymonpon en Bjorn Leroy deelden de derde plaats. De rode lantaarn ging naar Arantxa Samyn. Op de foto zien we de winnaars, in het gezelschap van
The post Bjorn Bauden

Lees meer »

Tweedejaarsbelofte Lucas Scherrens weet waar zijn ambities liggen: “Podiumplek op een kermiskoers”

Lucas Scherrens begon als eerstejaarsjunior te koersen. Hij sloot zijn U19-periode af met een overwinning in Lendelede. In z’n tweede seizoen bij de beloften is de negentienjarige kerel nog op zoek naar een eerste zege. Lukt het niet als renner, dan gaat hij voor een carrière bij de politie.
The post Tweedejaarsbelofte Lucas Scherrens weet waar zijn ambities liggen:

Lees meer »

‘Drakenadem’, het nieuwe Oekraïense wapen in de strijd tegen Rusland

De beelden zien er huiveringwekkend uit: een kleine vuurspuwende drone die in korte tijd een groot deel van een bos verwoest. Deze week doken verschillende video’s op van aanvallen waarbij druppels gesmolten metaal worden uitgekieperd boven oorlogsgebied. Het gevaarlijke mengsel thermiet wordt steeds vaker gebruikt bij aanvallen met drones.

Lees meer »

Mooi werk van mannenatelier de ‘Klu(t)ssers’ in Harelbeke: insectenhotels voor wzc De Vlinder

Er werden vier insectenkastjes, ook wel insectenhotels genoemd, onthuld in wzc De Vlinder in Harelbeke. De ontwerpers en makers zijn de mannelijke bewoners zelf. “Het is nu wachten op de insecten die hun weg moeten vinden”, luidt het.
The post Mooi werk van mannenatelier de ‘Klu(t)ssers’ in Harelbeke: insectenhotels voor wzc De Vlinder appeared first on KW.be.

Lees meer »

China met ruime voorsprong grootste voertuigproducent ter wereld

China was vorig jaar met voorsprong ‘s werelds grootste producent van voertuigen en goed voor een op de drie (32 procent) geproduceerde voertuigen. Europa was goed voor 20 procent, Noord-Amerika voor 17 procent en Japan en Zuid-Korea voor 14 procent. Dat blijkt uit cijfers van de Europese autoconstructeurskoepel ACEA.

Lees meer »

Yvonna Belpaeme viert honderdste verjaardag

Yvonna Belpaeme heeft op dinsdag 3 september haar 100ste verjaardag gevierd. Ze deed dat samen met familie en het personeel van woonzorgcentrum Jacky Maes, waar ze verblijft.
The post Yvonna Belpaeme viert honderdste verjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Acta Est Fabula is primus van zesde Trompequiz

De Trompe, het gehucht in Sint-Lodewijk op de grens met Zwevegem, Heestert en Otegem, beleefde het voorbije weekend de jaarlijkse hoogdagen. De festiviteiten stonden voor de 45ste keer op het programma en werden een meevaller over de hele lijn. Op zaterdag kwamen de sportievelingen aan hun trekken tijdens de tweede editie van de Stijn Devolder
The post Acta Est

Lees meer »

VRT-topman vandaag op het matje, maar moet niet vrezen voor ontslag: hij verziekte de sfeer, maar geld rolt binnen

Frederik Delaplace, CEO van de VRT, mag het deze namiddag gaan uitleggen in het Vlaams Parlement. Hij zal er ondervraagd worden over het ontslag van netmanager Lotte Vermeir, en ook zijn eigen functioneren zal tegen het licht worden gehouden. Op de VRT vindt een meerderheid van de werknemers het de hoogste tijd. Toch lijkt Delaplace niet meteen te moeten vrezen

Lees meer »