Nazorg bij adoptie leidt vaak tot frustratie: “Alleen lotgenoten snappen ons echt”

Volwassen geadopteerden en ook adoptieouders stellen vast dat er amper psychologische ondersteuning is voor hen. “Er zijn te weinig psychologen die ervaring hebben met adoptie.”

 

Meer krantenkoppen in België

Garry Hagger beleeft muzikaal topjaar en mag zijn jongste single ‘Zomerlicht’ zingen bij ‘Tien om te Zien’ in Westende

Met ‘Zomerlicht’ is Garry Hagger voor de eerste keer in zijn carrière genomineerd voor Zomerhit. Hij prijkt inderdaad tussen de 20 finalisten. Ook VTM vergeet Garry Hagger niet. De zanger uit Oost-Vlaanderen mocht afzakken naar West-Vlaanderen, waar hij ‘Zomerlicht’ mocht zingen voor een ruim publiek aan de Rotonde in Westende.
The post Garry Hagger beleeft muzikaal topjaar en mag

Lees meer »

Wit-Rusland verleent gratie aan terdoodveroordeelde Duitser

De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko verleent gratie aan een Duitser die in het land ter dood veroordeeld werd voor “terrorisme” en “huurlingenhandel”. Dat heeft hij vandaag beslist, meldt het staatspersagentschap Belta. De Duitser had eerder een vraag tot gratie naar de president gestuurd, aldus de Wit-Russische geheime dienst KGB.

Lees meer »

Nu Tesla-baas fake video van Kamala Harris deelt: waarom Elon Musk de Democraten de rug toekeert

Tesla-baas Elon Musk heeft op zijn sociale netwerk X een nepfilmpje van de Democratische presidentskandidaat Kamala Harris gedeeld. In die zogenoemde ‘deepfake’-video ‘zegt’ Harris onder meer dat president Joe Biden “seniel” is. Opvallend, want in 2020 stemde Musk nog op Biden. Waarom keert hij de Democraten nu de rug toe? “Biden is een vochtige sokpop in mensenvorm.”

Lees meer »

“Hier begon ons liefdesverhaal”: voor Nele Billiet en Jelle Vermeersch uit Tielt is Festival Dranouter een speciale plek

Festival Dranouter is voor verschillende mensen een speciale plek. Dat zullen Nele Billiet en Jelle Vermeersch (allebei 31) kunnen beamen. Het koppel uit Tielt leerde elkaar kennen op het festival en kondigde er vorig jaar de komst van hun eerste baby aan. Intussen zijn ze de trotse ouders van Noëlle geworden.
The post “Hier begon ons liefdesverhaal”: voor Nele

Lees meer »

Pv voor milieumisdrijf op Tomorrowland: 2 weekends op rij geen herbruikbare bekers gebruikt, festival riskeert miljoenenboete

De milieutoezichthouders van het Vlaamse departement Omgeving stellen een proces-verbaal op tegen het dancefestival Tomorrowland. De organisatie hield dit jaar nog vast aan het gebruik van wegwerpbekers, terwijl sinds juni vorig jaar in principe enkel herbruikbare bekers mogen. Voor dat milieumisdrijf riskeert Tomorrowland een boete van 2 miljoen euro.

Lees meer »

Natuurhulpcentrum Oudsbergen zamelt na minder dan maand al genoeg geld in om vijfde leeuw uit Oekraïne te evacueren

Op minder dan een maand tijd heeft het Natuurhulpcentrum van Oudsbergen genoeg geld ingezameld om de evacuatie van leeuw Rori uit Oekraïne te financieren. Het geld komt van leden die het centrum steunen. Rori zelf verblijft op dit moment in een tijdelijk opvangcentrum in Kiev. Een eerdere poging om hem naar ons land te brengen mislukte. Het Natuurhulpcentrum onderneemt over

Lees meer »

Bedwantsen gevonden in Kazou-kampplaats Heibrand in Westmalle: “Vakantie van West-Vlaamse jongeren verplaatst naar Bokrijk”

In jeugdverblijfcentrum Heibrand in Westmalle zijn gisteren levende bedwantsen gevonden. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en het nieuws is ons bevestigd. Op dat moment was een groep West-Vlaamse deelnemers van een Kazou-kamp voor Jongeren met Bijzondere Aandacht vanop die plek huiswaarts vertrokken. De vakantie van een groep die nog niet was aangekomen, werd geannuleerd. Voor die jongeren is intussen een

Lees meer »

Festival Dranouter zet nog meer in op kindvriendelijkheid met shows op kindermaat

Vergelijk Festival Dranouter met de meeste andere festivals en vooral het grote aantal kinderen zal opvallen. Festival Dranouter profileert zich al jaren als gezinsvriendelijk festival, maar door dit jaar ook shows op maat van kinderen aan de line-up toe te voegen, doet de organisatie daar nog een schepje bovenop.
The post Festival Dranouter zet nog meer in op kindvriendelijkheid

Lees meer »