Na vier jaar werken is Natiënlaan in Knokke-Heist eindelijk volledig klaar: “Infrastructuur en groen gaan hand in hand”

Na vier jaar werken is de Natiënlaan in Knokke-Heist, de hoofdtoegangsweg richting Knokke, eindelijk afgewerkt. Het gaat om een investering van ruim 11 miljoen euro. “We zijn trots op het resultaat”, zegt burgemeester Jan Morbee (GBL).

Het gemeentebestuur wou in samenwerking met het Agentschap Wegen & Verkeer de Natiënlaan (N49) omtoveren tot een groene boulevard en een aangename toegangsweg naar het centrum met opgewaardeerde handelszaken. De eerste mobiliteitsstudie dateert al van 2009. Vijftien jaar later is de nieuwe toegangsweg eindelijk een feit. De werken duurden vier jaar en zorgden voor hinder, maar het gemeentebestuur is trots op het eindresultaat.

“De Natiënlaan is altijd een cruciale verkeersader geweest”, zegt burgemeester Jan Morbee. “Het is bovendien de belangrijkste toegangsweg richting Knokke. Het is altijd de bedoeling geweest om deze gewestweg om te toveren tot een groene boulevard. De vernieuwde Natiënlaan staat symbool voor onze visie op de toekomst: Knokke-Heist als een badplaats waar infrastructuur en groen hand in hand gaan.”

Minder parkeerplaatsen

Eind dit jaar staat de eigenlijke groenaanleg op de planning. Pas dan zal de vernieuwde Natiënlaan helemaal tot z’n recht komen. Wat wél opvalt: in vergelijking met vroeger zijn er minder parkeerplaatsen langs de kant van de weg. “Het is altijd de bedoeling geweest dat handelszaken in hun eigen parking voorzagen”, aldus Morbee. “Maar er zijn zeker nog opties met onder andere de grote randparking hier vlakbij. Bovendien maken de handelszaken in het nieuwe ontwerp meer deel uit van het geheel en zijn ze veel zichtbaarder.” (MM)

The post Na vier jaar werken is Natiënlaan in Knokke-Heist eindelijk volledig klaar: “Infrastructuur en groen gaan hand in hand” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Collectief ontslag voor honderdtal Belgische pakjesbezorgers van onderaannemer Amazon: “Enkel berichtje via Whatsapp”

Een honderdtal pakjesbezorgers van KM Group, een bedrijf in Flémalle dat als onderaannemer werkt voor het Amerikaanse e-commercebedrijf Amazon, is eind juli collectief ontslagen. Dat zeggen de vakbonden woensdag. De pakjesbezorgers krijgen sindsdien geen loon en wachten nog altijd op hun C4. Voorlopig komen ze dus niet in aanmerking voor ontslagvergoedingen of werkloosheidsuitkeringen.

Lees meer »

Hollywoodstaking doet winst Kinepolis wegsmelten

Meer beleving en meer omzet per bezoeker, dat is het doel van Kinepolis na een eerder tegenvallende eerste jaarhelft. De staking in Hollywood en bijgevolg het gebrek aan blockbusters woog zwaar op de halfjaarresultaten. Toch merkt het bedrijf dat de klant blijft openstaan voor ‘premiumisatie’: wat meer betalen voor een luxueuzere bioscoopervaring met speciale zitjes en een bijzondere kijkbeleving.

Lees meer »

Alle tickets voor Cleymans & Van Geel in De Roma uitverkocht: “Sommige artiesten staan daar meerdere keren, maar wij zijn nu al dolbij”

Het concert van Jelle Cleymans en Jonas Van Geel in De Roma op zaterdag 7 september is tot op het laatste ticket uitverkocht. Daar is het muzikale duo bijzonder fier op. “We weten dat andere artiesten daar soms makkelijk meerdere keren staan, maar wij zijn al dolblij met ééntje”, aldus Jonas. Wat de heren nog allemaal in petto hebben? Je

Lees meer »

Degryse heeft lof voor Hayen, maar is ook kritisch voor routiniers van Club Brugge: “Ze mogen iets meer hun klasse tonen”

Club Brugge won de topper tegen Antwerp en kocht zo tijd in een crisisperiode. Onze huisanalist vindt dat Club-trainer Nicky Hayen het goed gedaan heeft, maar zegt ook dat de ‘oudere’ garde een voorbeeld mag nemen aan de jonkies van blauw-zwart. “De routiniers lopen nog met een ‘komt wel goed’-mentaliteit rond.” Lees hieronder de volledige analyse, waarin ook onder meer

Lees meer »

Boerenbond stapt naar Grondwettelijk Hof tegen stikstofdecreet

De Boerenbond start een procedure bij het Grondwettelijk Hof tegen het stikstofdecreet. Dat decreet is in januari goedgekeurd door het Vlaams Parlement en gaat over maatregelen om de uitstoot van stikstof sterk te verminderen. Voor de goedkeuring zijn er meer dan twintigduizend bezwaren ingediend, zonder resultaat. Daarom is de juridische weg de enige oplossing, zegt voorzitter Lode Ceyssens.

Lees meer »

Kaat Neerinck, kleindochter van ereschepen Marcel Dendauw, staat voor CD&V op de lijst van Spoor8770 in Ingelmunster

Zondagmiddag stelde Spoor8770 hun voltallige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor in de smoothiebar van… Kaat Neerinck in Ingelmunster. Met zo’n 350 ingeschrevenen voor de barbecue en een 50-tal sympathisanten die langskwamen om deze voorstelling bij te wonen, spreekt Spoor8770 over een méér dan geslaagde voorstelling.
The post Kaat Neerinck, kleindochter van ereschepen Marcel Dendauw, staat voor CD&V op de

Lees meer »

Van ‘obusios’ tot de blind date van Jeffrey: dit zijn de beste West-Vlaamse fragmenten uit ‘Man bijt hond’

VRT en Woestijnvis brengen na twaalf jaar het populaire programma ‘Man bijt hond’ terug op tv. Doorheen de jaren passeerden heel wat kleurrijke figuren de revue. Wij zochten de 7 meest memorabele fragmenten uit West-Vlaanderen nog eens op.
The post Van ‘obusios’ tot de blind date van Jeffrey: dit zijn de beste West-Vlaamse fragmenten uit ‘Man bijt hond’ appeared

Lees meer »

Campagne ‘Een zee aan vrije tijd’ zet Oostends verenigingsleven in de schijnwerpers

Met de zomervakantie bijna achter de rug, staat Oostende klaar om vanaf september haar bruisende vrijetijdsaanbod te vieren. Met de vernieuwde campagne ‘Een Zee aan Vrije Tijd’ wil de stad de vele verenigingen het hele jaar door in de spotlights zetten en ondersteunen met een uitgebreid vormingsaanbod.
The post Campagne ‘Een zee aan vrije tijd’ zet Oostends verenigingsleven in

Lees meer »