Na drie jaar is de Vesder eindelijk opgekuist: “Vuilnis is niet het juiste woord, heb zelfs een trouwalbum gevonden”

Drie jaar na de overstroming van de Vesder, en 300.000 kilo afval later, is de rivier eindelijk opgeruimd. “Als wij het niet gedaan hadden, wie dan wel?”

 

Meer krantenkoppen in België

Wie is de echtgenoot van presidentskandidaat Kamala Harris, de man die zich helemaal wegcijfert voor haar?

Als Kamala Harris de Amerikaanse presidentsverkiezingen wint, zal er voor de allereerste keer in de geschiedenis geen first lady te vinden zijn in het Witte Huis. Haar echtgenoot, Doug Emhoff, zal de titel ‘first gentleman’ krijgen. Maar wie is deze man die holderdebolder verliefd werd op Kamala en haar de dag nadat hij haar ontmoet had, al een lijst stuurde

Lees meer »

Unicef: hongersnood in Noord-Darfoer wereldwijd eerste in 7 jaar

Na meer dan vijftien maanden oorlog in Soedan heeft een catastrofale combinatie van conflict, ontheemding en beperkte humanitaire toegang geleid tot hongersnood in kamp Zamzam in de regio Noord-Darfoer. Dat meldt Philippe Henon, woordvoerder van Unicef België. Het vluchtelingenkamp is thuis voor meer dan 400.000 Soedanese ontheemden.

Lees meer »

“Scouts zijn veel meer dan club, ze zijn een familie”: Sea Scouts & Guides Nieuwpoort vieren 60-jarig bestaan

Nieuwpoort viert een bijzonder jubileum: 60 jaar Sea Scouts & Guides. Het is een viering van een rijke geschiedenis, van vriendschappen die een leven lang meegaan en van een onmiskenbare passie voor de zee en scouting. “De 8ste FOS/SSB Nieuwpoort, ook wel bekend als ’t Vloedgat, is de trotse bezitter van een rijke erfenis die we uitgebreid in de schijnwerpers

Lees meer »

Gepensioneerd onderzoeksrechter Karel Van Cauwenberghe wordt molenaar in Boechout: “Geslaagd voor examen na 100 uur stage”

Een carrièreswitch kan je het niet noemen, want de bekende Antwerpse onderzoeksrechter is al een tijdje op rust, maar Karel Van Cauwenberghe heeft wel een nieuwe uitdaging te pakken. Hij is geslaagd voor het theoretische en praktische examen om molenaar te worden. "Een heerlijke bezigheid", zegt hij trots in de schaduw van de wieken van De Steenen Molen in Boechout.

Lees meer »