Muzikale Donderdagen vieren Vlaamse feestdag met Yevgueni op Ieperse Grote Markt

Dankzij het mooie zomerweer en de bekendheid van Yevgueni liep de Grote Markt van Ieper aardig vol voor de tweede Muzikale Donderdag. Organisatoren Bart Devos en Wim Vandamme kozen er dan ook bewust voor om voldoende ruimte te voorzien. “We willen dat de Muzikale Donderdagen ook een ontmoetingsplek zijn”, zegt Bart.

Naar aanleiding van de vijftiende verjaardag van Marktkaffee Les Halles organiseert Ri4vos in juli vier Muzikale Donderdagen. Op 4 juli brachten ze coverband The Wizards naar de Grote Markt, maar het typisch Belgische zomerweer zorgde ervoor dat het niet meteen een overrompeling werd. “Het was winderig en koud, maar de mensen bleven wel staan. Dat komt ook wel door de kwaliteit van de groep die op podium stond. Het viel dus wel mee”, zegt Bart Devos.

Gezellige sfeer

Deze keer waren de weergoden de Muzikale Donderdagen wel goed gezind. Tegen dat het optreden van Yevgueni om 20.45 uur begon, was de Grote Markt al goed volgelopen, naar schatting 600 à 700 mensen. “We kunnen zeker niet klagen over de opkomst. Het trekt aan, mensen die passeren blijven staan. De gezellige sfeer is er ook. We hebben ervoor gezorgd dat het plein heel breed ingericht is, zodat niemand het gevoel heeft dat men op elkaar gekleefd zit. Dat is doelbewust zodat mensen gemakkelijk van de ene naar de andere kant kunnen om een praatje te maken met andere vrienden of kennissen. Zo is het meer een ontmoetingsplaats.”

Lees verder onder de foto.

We zien v.l.n.r. Wim Vandamme, Chris Bevernage (zaakvoerder Les Halles), vrijwilliger Marc Merveillie en Bart Devos. (Foto TOGH) © TOM GHEERAERT

Dat er twee Nederlandstalige groepen kwamen optreden tijdens de Vlaamse nationale feestdag is geen toeval. “Toen we zagen dat een van de Muzikale Donderdagen op 11 juli viel, wilden we die symboliek niet naast ons neerleggen”, zegt Wim Vandamme. “Yevgueni is een groep die we al lang eens wilden vragen. Het paste ook voor hen dus we moesten die kans wel grijpen. Met Veel Fokkersvreugde, een groep uit de streek, hadden we ook een gepaste opwarmer.”

Na het optreden van Yevgueni was er nog een verrassingsact van Kostumation in de vorm van wat vuurspektakel. The Vintage DJ’s bouwden daarna nog een feestje tot 1 uur. Volgende week is new wave coverband Wegsfeer de hoofdact. Tijdens de laatste Muzikale Donderdag op 25 juli komen de Britten van Clearwater Creedence Revival. (TOGH)

The post Muzikale Donderdagen vieren Vlaamse feestdag met Yevgueni op Ieperse Grote Markt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik zal niet zwijgen”: in het hoofd van Kamala Harris, de “sluwe en spitsvondige” uitdaagster van Donald Trump

Ze vallen nog amper bijeen te vegen, de scherven van alle glazen plafonds die Kamala Harris (59) al heeft verpulverd. Maar wie is de “sluwe en spitsvondige” uitdaagster van Donald Trump écht? Ze legde een rechter eens zo hard op de rooster dat enkel nog een stotterende schooljongen overbleef en hoe ze reageerde op het huwelijksaanzoek van haar man zegt

Lees meer »

Rapper Soufiane Eddyani veroordeeld tot 5 jaar cel voor verkrachting: “Schaamteloos misbruik van kwetsbare meisjes om aan eigen lusten te voldoen” 

Rapper Soufiane Eddyani (25) is door de correctionele rechtbank van Antwerpen veroordeeld tot een celstraf van 5 jaar voor de verkrachting van 2 minderjarige meisjes. Een slachtoffer was 14 jaar op het moment van de feiten. Naast Eddyani werd ook zijn vriend veroordeeld voor verkrachting. De rechtbank spreekt in het vonnis van "vervaagd normbesef" en van "schaamteloos misbruik van jonge,

Lees meer »

Brein achter aanslagen van 11 september wil schuld bekennen: waarom kreeg hij nog steeds geen proces?

Khalid Sheikh Mohammed, het brein achter de aanslagen van 11 september 2001, heeft beslist om schuld te bekennen. Waarom doet hij dat nu pas, meer dan twintig jaar na datum? Zal hij het beruchte gevangenenkamp Guantánamo Bay, waar hij nog steeds opgesloten zit, ooit mogen verlaten? “Tijdens de ontelbare folteringen heeft hij gelijk wat bekend”, zeggen zijn advocaten.

Lees meer »

Van 30 euro per dag tot helemaal gratis: hoeveel kost parkeren aan zee?

De afgelopen dagen trokken vele bezoekers en toeristen naar onze kust. Maar hoeveel ben je eigenlijk kwijt aan parkeerkosten als je met de auto naar de kust gaat? Over het algemeen geldt de regel: hoe verder je wegtrekt van het centrum of de kustlijn, hoe lager de prijs is en hoe langer je er geparkeerd mag staan. Wie sowieso een

Lees meer »

Nieuwpoortse adviesraad voor personen met een handicap klaagt ontoegankelijkheid van bankautomaat aan

De stedelijke adviesraad voor personen met een handicap heeft zaterdag 27 juli actie gevoerd bij het Cash-punt in de Albert I-laan 176 in Nieuwpoort-Bad. Dit gebouw blijkt ontoegankelijk voor mensen met een mobiliteitsprobleem en de adviesraad eist nu dringende aanpassingen om de toegankelijkheid te verbeteren.
The post Nieuwpoortse adviesraad voor personen met een handicap klaagt ontoegankelijkheid van bankautomaat aan

Lees meer »

Wilde achtervolging van Breda tot Antwerpen: politie houdt bestuurder aan en vindt 5-jarig kind in auto

In Antwerpen is zondagnacht een automobilist aangehouden na een wilde politieachtervolging. De dollemansrit begon in Prinsenbeek, een deelgemeente van Breda, op zo’n 60 kilometer van Antwerpen. De bestuurder reed onder meer over de vluchtstrook en haalde rechts in om uit de greep van de verkeerspolitie te blijven. Opvallend: er bleek een 5-jarig kind op de achterbank te zitten.

Lees meer »

“Dit is de bakermat van de Belgian Cats”: samen supporteren voor Emma Meesseman op de Spelen kan in Iepers sportcentrum

In het Ieperse sportcentrum met muurschildering van Emma Meesseman kunnen haar stadsgenoten de basketster aan het werk zien tijdens de Olympische Spelen. Piet en Nathalie plaatsen een groot scherm op de plek waar Emma en andere Belgian Cats groot werden.
The post “Dit is de bakermat van de Belgian Cats”: samen supporteren voor Emma Meesseman op de Spelen kan

Lees meer »