Minstens 21 schoolkinderen komen om in Nigeria nadat gebouw instort tijdens examen

In Nigeria zijn minstens 21 leerlingen om het leven gekomen doordat hun schoolgebouw tijdens een examen is ingestort. Er vielen ook 69 gewonden, meldt het Rode Kruis. Het is niet duidelijk hoe het drama kon gebeuren. Toch zijn zulke instortingen niet ongewoon in het West-Afrikaanse land.

 

Meer krantenkoppen in België

Freddy en Hilda klinken op gouden huwelijksgeluk

Freddy Plovie en Hilda Hoornaert mochten op zondag 25 augustus hun vijftigste huwelijksverjaardag vieren. Freddy (72) groeide op in Ruddervoorde en Beernem. Hij werkte als lasser en elektricien in de Brugeoise. Hilda (72) is afkomstig uit Zwevezele. Ze werkte als naaister, maar startte uiteindelijk een carrière als onthaalmoeder. Het koppel leerde elkaar kennen in de
The post Freddy en

Lees meer »

Oorlog in Oekraïne gaat nieuwe, nog bloedigere fase in

Hoewel het Kremlin het nieuws ontkent, brengen de Russen honderden Fath-360 raketten in stelling die Iran hen leverde. Kiev krijgt waarschijnlijk vrijdag te horen welke doelen in Rusland het zal mogen aanvallen met Amerikaanse en Britse wapens. De oorlog bereikt een nieuwe, nog bloedigere fase.

Lees meer »

Paralympisch kampioen Laurens Devos droomt van Olympische Spelen, Sonja (70) deed het hem al voor: “Hij zal erin slagen”

Tafeltennisser Laurens Devos (24) uit Malle wil na zijn derde opeenvolgende gouden medaille naar Los Angeles in 2028. Naar de Paralympische Spelen. Maar vooral: naar de Olympische Spelen. De tafeltennisser met een lichte beperking wil zich meten met valide atleten. “Ik geloof dat hij het zal halen”, zegt Sonja Vettenburg, die het kunstje meer dan dertig jaar geleden voordeed.

Lees meer »

Stad Roeselare versterkt laadinfrastructuur met 22 extra palen om toekomstgerichte mobiliteit te ondersteunen

Met de uitbreiding van haar laadinfrastructuur zet de Stad Roeselare opnieuw een belangrijke stap richting de toekomst. In lijn met de Vlaamse en Europese doelen speelt Roeselare proactief in op de groeiende vraag naar elektrische laadmogelijkheden. Bovendien worden de benzine-, diesel- en lpg-wagens van het eigen wagenpark ook stelselmatig vervangen door elektrische wagens of plug-in hybrides.
The post Stad

Lees meer »

Clairette en Roger zijn 50 jaar getrouwd

Clairette Ameele (68) en Roger Janssens (71) zijn inwijkelingen, maar wonen al sinds 1982 in de Sint-Godelievestraat. Roger is de vierde in een gezin van acht uit Snaaskerke, Clairette is afkomstig uit Ettelgem en heeft nog één zus en drie broers. Ze trouwden op 31 augustus 1974 in Ettelgem. Na het middelbaar gingen ze beiden
The post Clairette en

Lees meer »

Dries Vanhegen stelt ‘Ensor is zot’ voor in café De Zwaan: “Grove klodders, maar toch verfijnd”

Dries Vanhegen (57), die zijn jeugd doorbracht in de Mokker, stelde onlangs in café De Zwaan zijn nieuwste voorstelling ‘Ensor is zot’ voor. Het dorp waar de kiem voor zijn acteercarrière werd gelegd, blijft belangrijk voor hem.
The post Dries Vanhegen stelt ‘Ensor is zot’ voor in café De Zwaan: “Grove klodders, maar toch verfijnd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie ontdekt cannabisplantage tijdens drugsonderzoek in Kuurne

Na een grondige voorbereiding voerde de politiezone VLAS op donderdag 5 september een gerichte actie uit in het kader van een drugsonderzoek in Kuurne. Daarbij vond een huiszoeking plaats in een woning. Dit gebeurde in samenwerking met het parket.
The post Politie ontdekt cannabisplantage tijdens drugsonderzoek in Kuurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lichaam gevonden in Anderlecht: wetsdokter komt ter plaatse

De hulpdiensten werden zondagmorgen opgeroepen omdat passanten een lichaam opmerkten in het kanaal langs de Nijverheidskaai in Brussel. De brandweer kwam ter plaatse en bracht het levenloze lichaam aan wal. Een wetsdokter kwam ter plaatse en moet uitsluitsel geven over de doodsoorzaak.

Lees meer »

Gewezen Ligacoach Geert Van Den Berge aan de slag bij Jumpers Middelkerke: “Ik hoop dat ze openstaan voor mijn adviezen”

Komend weekend start voor de meeste ploegen van Jumpers Middelkerke de competitie. De ploeg van voorzitter Jurgen Faillie blijft niettegenstaande de degradatie van het fanionteam naar Promo 3 ambitieus en verrast meteen het regionale volleybalwereldje met het aantrekken van een Ligacoach als mentor en begeleider van de verschillende trainers.
The post Gewezen Ligacoach Geert Van Den Berge aan de

Lees meer »

Recordaantal asielzoekers heeft opvang verlaten

Sinds begin juli moeten asiel­zoekers die een baan hebben een deel van hun opvang zelf betalen. Dat heeft tot gevolg dat een recordaantal mensen deze zomer de asielcentra heeft verlaten. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van ­ontslagnemend staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V), waarover De Tijd woensdag bericht.

Lees meer »

‘Volgeling’ van pervert die vrouw verdoofde en liet verkrachten misbruikte ook eigen partner: “Ik ben opgevoed door varkens”

Jean-Pierre M. (63) is de enige van de vijftig medeverdachten op het Franse verkrachtingsproces tegen Dominique Pélicot die niet vervolgd wordt voor de verkrachting van Gisèle Pélicot. Hij moet zich wel verantwoorden voor de verkrachting van zijn eigen vrouw, in het gezelschap van Pélicot. Het was Pélicot die hem het verdovingsproduct leverde. “Ik ben opgevoed door varkens”, probeerde M. zijn

Lees meer »

Is de afschaffing van de opkomstplicht bij de gemeenteraadsverkiezingen een “dienst voor de democratie” of een “historische vergissing”?

Wat ook de uitslagen worden, de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober zullen een aparte vermelding in de geschiedenisboeken krijgen. Voor het eerst sinds de invoering van het algemeen meervoudig stemrecht in 1892 is er in de Vlaamse contreien geen opkomstplicht meer. Wie die zondag liever in de zetel zit, fietst of op café gaat, hoeft dus helemaal niet naar het stemhokje.

Lees meer »