Minstens 21 schoolkinderen komen om in Nigeria nadat gebouw instort tijdens examen

In Nigeria zijn minstens 21 leerlingen om het leven gekomen doordat hun schoolgebouw tijdens een examen is ingestort. Er vielen ook 69 gewonden, meldt het Rode Kruis. Het is niet duidelijk hoe het drama kon gebeuren. Toch zijn zulke instortingen niet ongewoon in het West-Afrikaanse land.

 

Meer krantenkoppen in België

Verkleedpartij van Daan en zingende Alex Agnew: verrassingsact The Atomic Orchestra haalt 10 gastartiesten naar Pukkelpop

De verrassingsact van Pukkelpop 2024 heeft op de tweede festivaldag de Marquee geopend. The Atomic Orchestra werd aangekondigd als een 45-koppig gelegenheidsorkest met gastartiesten. De 2 uitschieters: een verklede Daan en een zingende Alex Agnew in James Bond-sfeer. "De ambitie is er om van The Atomic Orchestra een vervolgverhaal te maken", zegt Pukkelpop.

Lees meer »

‘Prison Break’ in Wortel: hoe konden gedetineerden dagenlang onopgemerkt gat in celmuur maken om te ontsnappen?

De 4 gedetineerden die gisterennacht geprobeerd hebben om te ontsnappen uit de gevangenis van Wortel konden een gat in de muur maken door de verouderde staat van het gebouw. Dat zeggen de liberale en socialistische vakbond. De 4 gevangenen waren door een zelfgemaakt gat in een van hun celmuren gekropen en probeerden daarna over het gevangenishek te klimmen met aan

Lees meer »

Kinepolis telt eerste jaarhelft ruim 15 procent minder bezoekers dan vorig jaar: “Te weinig blockbusters door Hollywoodstaking”

Kinepolis heeft de eerste helft van dit jaar ruim 15 procent minder bezoekers gehad tegenover dezelfde periode vorig jaar. Volgens de bioscoopgroep komt dat door het uitblijven van kaskrakers, wat het gevolg is van de maandenlange staking in Hollywood. "Vorig jaar hadden we blockbusters als ‘Oppenheimer’ en ‘Barbie’, zulke films bleven in de eerste helft van dit jaar uit."

Lees meer »

Elf bewoners geëvacueerd door brandende batterij in kelder

Donderdagmiddag ontstond even opschudding bij een groot appartementsgebouw langs het rondpunt in de Keukeldam. De batterij van een werktuig vatte vuur in de kelder van het gebouw. Een elftal bewoners werd even geëvacueerd. “Een keer in mijn leven is genoeg om dit mee te maken”, aldus een 84-jarige bewoner.
The post Elf bewoners geëvacueerd door brandende batterij in kelder

Lees meer »

Rob en Billy bouwen zorgwoning voor mama Nadine in hun tuin: “Bij de stadsdienst zeiden ze: hier nog niet meegemaakt”

“Het was niet eenvoudig, want er bleek hier nog geen voorbeeld voorhanden.” Rob Jonckheere (44) en zijn partner Billy Loix (43) bouwden in hun tuin in Oostende een indrukwekkende zorgwoning voor Nadine Deketelaere (73), de moeder van Rob. Een win-winoplossing waar weliswaar wat werk aan was, noemen zij het. “Ik woon zelfstandig, maar met een gerust hart”, zegt Nadine.

Lees meer »

Vrachtwagen met 22 ton diepvriesproducten belandt op dak naast E40

Op de E40 in Steenkerke bij Veurne is een grote vrachtwagen rond het middaguur in de gracht gekanteld. De chauffeur werd gewond naar het ziekenhuis gebracht. De truck is geladen met 22 ton diepvriesproducten waardoor de takelwerken een zware klus worden. “De lading zal eerst overgeladen moeten worden eer de vrachtwagen getakeld kan worden”, meldt de federale politie.

Lees meer »