LIVE RED FLAMES-DENEMARKEN. Deense vrouwen nemen wedstrijd over, wachten op échte kansen

De Red Flames staan voor een belangrijk tweeluik tegen Denemarken en wereldkampioen Spanje in de kwalificaties voor het Europees kampioenschap van 2025. De Belgische voetbalsters hopen in eerste instantie op revanche voor de 4-2-nederlaag van in april op verplaatsing tegen de Denen. 

Meer krantenkoppen in België

Jelle van Dael gaat samen met ex op reis: “De vader van mijn zoon is nog altijd een goede kameraad”

Ze doet het niet meer met Lasgo, maar wel solo. Jelle van Dael (34) lanceert vandaag terug nieuwe muziek: ‘Just to be Loved’. Ze breekt hiermee definitief met haar danceverleden en neemt zo zelf de creatieve touwtjes in handen. “Een veel fijner proces”, aldus de zangeres. Een frisse wind dus in haar professionele leven, maar ook in haar privéleven gaat

Lees meer »

Ghekiere kroont zich tot bergkoningin in Tour de France Femmes, Vollering wint slotrit maar komt vier (!) seconden te kort voor geel

Nog voor de laatste col gereden was, kon Justine Ghekiere (28) de bolletjestrui al op haar naam schrijven. De West-Vlaamse uit Izegem wint zo als allereerste landgenote ooit het bergklassement in de Tour de France Femmes. Voor het algemene klassement bleef het wél spannend tot het bittere einde. Uiteindelijk kwam Demi Vollering (27) slechts vier seconden te kort en pakte

Lees meer »

Vijf gaslekken in vijf maanden in zelfde straat in Koekelare: deze keer in pas aangelegd voetpad

Voor de vijfde keer in vijf maanden tijd ontstond dinsdagochtend een gaslek in de Hovaerestraat in Koekelare. Eerder ging het om gaslekken bij het aanleggen van een nieuw voetpad door de gemeentearbeiders. Dat werk zit er intussen op, maar Proximus gooide het voetpad vandaag opnieuw open voor een aansluiting… waarna prompt een nieuw lek ontstond.
The post Vijf gaslekken

Lees meer »

Linda Dujardin is 50 jaar organiste in de Sint-Brixiuskerk van Ooigem: “Ik ben de medepastoor van toen nog altijd dankbaar”

Linda Dujardin wordt op zaterdag 24 augustus in de bloemetjes gezet voor haar 50-jarig jubileum als organiste. Dat gebeurt in de Sint-Brixiuskerk tijdens de eucharistieviering van 16 uur. Ze is de eerste benoemde vrouwelijke organiste van het bisdom.
The post Linda Dujardin is 50 jaar organiste in de Sint-Brixiuskerk van Ooigem: “Ik ben de medepastoor van toen nog altijd

Lees meer »

Kleine explosie van gasfles in ijssalon in Koksijde veroorzaakt gelukkig weinig schade: “Alles snel onder controle”

In een ijssalon op de Zeedijk in Koksijde ontstond dinsdag kort voor de middag een kleine explosie. Het probleem lag bij de aansluiting van een gasfles, waarna een brand ontstond. “Die bleef gelukkig vrij beperkt en de brandschade bleef beperkt tot materiaal rond die gasfles”, zegt Kristof Louagie van Brandweer Westhoek. Door de interventie van de hulpdiensten werd de Zeedijk

Lees meer »

Betonnen loper moet toegankelijkheid op Transfo-site verbeteren: “Verbinding tussen parking, gebouwen en buitenterreinen”

Binnenkort starten de werken op de Transfosite voor de aanleg van een betonnen loper. Deze moet vooral zorgen voor een betere verbinding tussen de nieuwe parking en de gebouwen. Ook wil de gemeente instappen in een Europees project waarbij heel wat subsidie zou komen voor de groenaanleg van de site.
The post Betonnen loper moet toegankelijkheid op Transfo-site verbeteren:

Lees meer »

“Het werk dat zij hier doen is ongezien”: brandweerman uit Dudzele helpt in Griekenland mee bosbranden te blussen

Dat Edward Savat (40) uit Dudzele een brandweerman in hart en nieren is, lijkt een understatement. De brandweerman is al bijna twintig jaar aan de slag in België – momenteel in de kazerne in Knokke-Heist – en sinds vijf jaar ook in het buitenland. Toen hij hoorde hoeveel nood er is aan vrijwillige brandweermannen in Griekenland, besloot hij meteen daar

Lees meer »

Schrijver Arnon Grunberg over controversiële Brusselmans-column en ontslag bij ‘Humo’: “Laffe reactie van hoofdredactie was reden om op te stappen”

Schrijver Arnon Grunberg is uiteindelijk opgestapt als columnist bij weekblad ‘Humo’ vanwege de “laffe” reactie van de hoofdredactie op de ophefmakende column van Herman Brusselmans. Dat heeft hij vrijdag gezegd in ‘De Ochtend’ op VRT Radio 1. “Ik kan niet voor een blad schrijven waar ik geen enkel respect meer heb voor de hoofdredactie.”

Lees meer »

Ruim 370 Franstalige scholen bannen smartphone

De 373 scholen van het netwerk Wallonie-Bruxelles Enseignement (WBE) verbieden het gebruik van smartphones vanaf het begin van het nieuwe schooljaar. In de loop van het jaar zal er een verbod gelden in kleuter-, basis- en middelbare scholen, melden enkele kranten donderdag.

Lees meer »

Dagje speelplein eindigt voor Aléssandro (3) in het ziekenhuis met een hersenschudding: “Niemand die iets gezien of gehoord heeft”

Een hersenschudding en een verlaagde hartslag. Aléssandro (3) zijn bezoekje aan het speelplein eindigde vrijdagavond in het ziekenhuis. Mama Noor Gabriël zit nu met veel vragen. Want wat er met haar zoontje is gebeurd, heeft niemand gezien: “’We kunnen niet alleen naar hem kijken’ zei iemand frank”, getuigt ze. De gemeente benadrukt dat ze het incident serieus neemt. “Zowel ik

Lees meer »

Siegfried Van Reeth (N-VA) stapt over naar Vlaams Belang: “Als echte rechtse flamingant voel ik me hier beter thuis”

De Damse boekhandelaar Siegfried Van Reeth verruilt zijn engagement binnen N-VA Damme voor een plaats als bestuurslid bij Vlaams Belang. “Als echte rechtse flamingant voel ik me hier beter thuis”, zegt Siegfried, die ook zelf op de lijst zal staan bij de gemeenteraadsverkiezingen.
The post Siegfried Van Reeth (N-VA) stapt over naar Vlaams Belang: “Als echte rechtse flamingant voel

Lees meer »

Waarom trekt ‘topdokter’ Guy T’Sjoen (54) naar Amerika voor een kind als het ook in Gent kan?

‘Topdokter’ Guy T’Sjoen (54) en zijn man Milan Vansevenant (37) verwelkomen binnenkort een tweede kindje. Net als zoontje Maximiliaan (1,5) zal ook hun dochtertje geboren worden via een Amerikaanse draagmoeder. Waarom trekt de professor naar de Verenigde Staten terwijl zijn eigen werkplek — het UZ Gent — óók draagmoederschap voor homokoppels mogelijk maakt?

Lees meer »