LIVE FORMATIE. Clash met CD&V? N-VA wil ziekenfondsen kortwieken, blijkt uit Vlaamse onderhandelingsnota

Een maand na de verkiezingen komen de regeringsonderhandelingen op kruissnelheid. Volg de laatste updates over de formatie in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Groep Ubuntu en ION bouwen tegen 2026 24 zorgunits in project ZUUD: “Kwalitatieve woningen voor mensen met een beperking”

De inclusieve netwerkonderneming Groep Ubuntu en projectontwikkelaar ION bouwen een nieuw project voor inclusief wonen aan de Vanhemmens Hoevestraat in Zwevegem. In totaal komen er 24 zorgunits die in 2026 zullen klaar zijn. “Wanneer iedereen zijn plekje kan vinden in een buurt, wordt die meteen een stuk socialer en levendiger”, zegt Kristof Vanfleteren, CEO van ION.
The post Groep

Lees meer »

Doek valt definitief over racismezaak Conner Rousseau: geen beroep tegen onontvankelijke dagvaarding

In de zaak van de racistische uitspraken over de Romagemeenschap op café in Sint-Niklaas is er geen beroep aangetekend tegen de uitspraak van de Dendermondse correctionele rechtbank, die de rechtstreekse dagvaarding van Conner Rousseau door de Roma-vzw Kham onontvankelijk had verklaard. Daardoor is het doek definitief gevallen over de racismezaak, waarin Rousseau de maatregelen die hij opgelegd kreeg goed heeft

Lees meer »

Man (51) bekent dat hij huisbaas om het leven bracht en daarna ook brand stichtte in Spiere-Helkijn: “Verklaringen nu toetsen aan onderzoek”

De 51-jarige man die verdacht wordt van de moord op Erik V. (74) uit Moorslede en brandstichting bij zijn ex-vriendin uit Spiere-Helkijn, heeft gedeeltelijke bekentenissen afgelegd. Dat bevestigt zijn advocaat Pieterjan Dens. “Mijn cliënt heeft zeer uitgebreide verklaringen afgelegd en die moeten nu getoetst worden aan het verder onderzoek”, aldus meester Dens.
The post Man (51) bekent dat hij

Lees meer »

Emma Plasschaert klimt naar negende plaats na derde dag

Zeilster Emma Plasschaert staat na de derde competitiedag in de ILCA 6-categorie op de Olympische Spelen op de negende plaats. De dertigjarige Oostendse werd zaterdag zesde, negende en zestiende in de drie regatta’s van de dag. Ze maakte zo drie plaatsen winst.
The post Emma Plasschaert klimt naar negende plaats na derde dag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Biden wil Amerikaans Hooggerechtshof hervormen

De Amerikaanse president Joe Biden wil het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten hervormen. De 81-jarige Biden zal zijn plannen maandag voorstellen in de Texaanse stad Austin, maar de grote lijnen van het plan zijn nu al duidelijk.

Lees meer »

Blankenbergse jeugdbewegingen klagen gebrekkige lokalen aan: “Duidelijk geen prioriteit voor het stadsbestuur”

Drie Blankenbergse jeugdbewegingen klagen in een open brief de ‘bedenkelijke staat’ van hun lokalen in het Zeebos aan. Zo zou het dak lekken, en laat ook het sanitair heel wat te wensen over. De problemen werden volgens de leiding al verschillende keren aangekaart bij het stadsbestuur.
The post Blankenbergse jeugdbewegingen klagen gebrekkige lokalen aan: “Duidelijk geen prioriteit voor het

Lees meer »